- helgen

Min lördag började med att jag steg upp vid sju. Åkte till stallet och packade in ponnyn i transporten, sedan rullade jag och pappa med Amir till Skellefteå för att lämna honom hos fodervärdsfamiljen. Var mysigt stall och tre andra ponnysar som stod där. Amir fick gå ut i hagen och bekanta sig med dom andra och jag tror att han kommer få det så bra där.
 
Hemma i Umeå igen så blev det att åka tillbaka till stallet. Red Royye på rundbanan och han var ganska pigg från början och låg på bra redan i traven. Men han lugnade sig och blev riktigt trevlig. På kvällen var jag i Hörnefors och skrämde kids på Spökstigen. En grej som ungdomsgården hade fixat, så alla blev sminkade och utklädda, sedan var det bara att sätta igång med skrämmandet.
 
Idag vaknade jag tio. Pappa hade fixat frukost så jag gick upp, käkade och hoppade sedan in i bilen för att bege mig till hippo. Var där och hjälpte till några timmar på hemmatävlingen, sedan runt halv fyra åkte jag till stallet och red Royye på banan. Han kändes jättefin hela passet och skötte sig bara bra.

- A little party never killed nobody

Dagen började med att jag steg upp 06.40 och drog till stallet för att släppa ut Amir och Royye. Åkte hem, käkade frulle och drog på gymmet. Åkte tillbaka till stallet lite efter tolv och red ut på Royye. Höll till på grannstallets rundbana och från början var han verkligen på tårna. Gnäggade varannan sekund och trippade fram. Började trava ganska snabbt så han skulle få göra av med lite energi. Han lugnade ner sig lite, men första fattningarna i galoppen var rumpan högt i skyn haha. Blev riktigt trevlig efter att han fått springa av sig lite. Red 40min.
 
Amir fick sig ett ordentligt bad med schamponering och en frisering efteråt. Imorgon åker jag och pappa med min fina till Skellefteå och lämnar honom hos fodervärdsfamiljen. Gör ont i hjärtat redan nu, men han kommer få det bra. Jobbigt att man ska vara en sån hönsmamma bara. Min jättebebis.
 
Ikväll blir det utgång med mina bruderz. Väntar in lite folk nu eftersom förfesten vankas här. Hoppas ni också får er en härlig fredagkväll.
 

- there's an endless road to rediscover

Dagen började med att jag gick upp vid åtta, åt frukost och drog på gymmet. Fortsatte sedan till stallet, gjorde iordning och red ut tillsammans med Emma & Zarina. Vi red två varv på slingan och Amir kändes riktigt trevlig. Ganska avslappnad och mjuk trots att han är så pigg just nu. Tror han njöt av lite sällskap.
 
Red 45min, sedan var det bara att rulla hem och fräscha till sig lite. Mötte upp Josse på stan där runt ett och sedan gick vi och lunchade på Café Kakmonstret. Mysigt ställe med en god kycklingssallad. Vi fortsatte in till stan efteråt och fick även sällskap av Bea genom några affärer.
 
Efter stan blev det att sticka tillbaka till stallet för att ta emot Royye som jag ska ta hand om några dagar. Resten av dagen har varit lugn och om någon timme blir det väl sängen.
 
                                                   fina pojkarna♥
 

- Go'kväll people

Var i stallet på dagen och fixade iordning. Red ut på Amir som var väldigt på tårna både pga för mycket energi och det dryga blåsvädret. Höll mig på grannstallets rundbana och lät honom jogga på lite. Han var väldigt vaken på det mesta, men höll bara mjukt i tyglarna och lät honom vara. Gick rätt trevligt stundvis ändå.
 
Annars har det varit rätt lugnt. Var in på pappas jobb och drack en kopp kaffe, sedan har jag chillat hemma i soffan. Var nära på att det skulle bli ut en sväng på Olles ikväll, sedan ändrades det till Waynes, men slutade ändå med en hemmakväll. Blev att planera in en lunch på stan imorgon istället. Finfint.
 
Dagens -          GymOutfit                                                  StallOutfit
 

- Tar tillvara på tiden

Vaknade av mig själv där vid sju. Låg och såg tv en stund och gick sedan upp för att fixa frullen. Därefter var jag tvungen att vänta två timmar för att gymmet inte öppnar förrän kl10 just idag.. Annars brukar det väl vara där runt 8.
 
Men nu är ett axelpass gjort och det kändes helt okej. Jag har tidigare kört lite lättare vikter och fler reps, men i det här nya träningsprogrammet jag kör så ska det vara färre reps och mycket tyngre vikter, det är även vissa övningar som är nya för mig så jag måste testa mig fram lite nu från början. Vågar inte trycka till med värsta vikterna när jag inte riktigt har koll på hur mycket jag kan ta, och så vill jag ju kunna köra med en bra teknik. Men det är roligt att gå efter ett program, bara att köra på.
 
Nu ska jag till stallet och fixa iordning och även rida. Har ju knappt ridit något i veckan och man märker att det kryper i kroppen på Amir. Får väl låta honom jogga av sig lite lätt idag.
 

- 24 september

Då var sista jobbdagen på Nybro gjord och nu kan jag väl se mig själv som arbetslös. Slutade vid halv tre och drog därefter till stallet för att fixa iordning där. Rullade vidare hem, käkade lite, drack en Celsius och drog på gymmet. Annars har det inte hänt så mycket idag, legat inne och frusit huhu.
 
Imorgon är det träning och stall inplanerat. Låter helt okej ändå.
 

- Måndag

Dagen började med jobb 6-14. Sedan fortsatte jag till stallet. Amirs besiktning skulle göras klart så veterinären kollade igenom honom och det gick bara fint. När jag var klar i stallet fortsatte jag förbi pappas jobb en sväng innan jag rullade vidare hemåt.
 
Bytte om till träningskläderna när jag kom hem och drog på gymmet. Första dagen på ett nytt träningsschema jag börjat följa. Var lite nya övningar med i schemat som jag annars inte brukar köra, men hade helt okej flyt ändå. Ska bli kul att testa köra det här programmet iaf.
 
Men tänkte börja avrunda kvällen nu. Sista jobbdagen väntar!
 

- And i just wanna shout, what now?

Skrev ju tidigare att jag fått tråkiga nyheter i veckan och det är att jag blivit uppsagd från jobbet. Chefen kom på att han har för mycket folk och för lite pengar just nu, därför måste han säga upp några personer. Finns ju inte så mycket mer att säga än att det känns riktigt tråkigt.. Jobbar till på tisdag och sedan är jag arbetslös. Har redan pratat med Maxi bageriet där jag var i somras och jobbade, så förhoppningsvis kommer dom behöva lite hjälp.
 
Men i alla fall så tänker jag ta tillvara på dagarna då jag inte har något för mig. Ska passa på och träna ordentligt, speciellt eftersom jag nu inte kunnat träna ordentligt pga tatueringen på armen. Sedan har jag varit rätt slapp med kosten, så imorgon striktas även den till. Kommer bli bra, allt de där, det är bara att fortsätta framåt.
 
Nu ska jag börja rulla mot stallet. Tänkte ta mig en tur i skogen i det fina vädret.
 

- det bästa jag har

Under veckan har jag stött på motgångar och fått tråkiga nyheter, något jag kommer berätta om senare, men idag har vi i alla fall haft veterinären i stallet för att göra böjprov på Amir. En genomkoll bara eftersom han kommer att lånas ut och det verkar som att vi har hittat rätt hem nu.
 
I alla fall gick han igenom böjprovet felfritt och jag kunde inte låta bli att fälla några glädjetårar. Min fina ponny som blir 18 nästa år och som varit tävlingshäst hela sitt liv och fortfarande så fräsch och alert. Snart fyra år i min ägo och jag känner mig nästan bortskämd som kunnat hålla igång honom hela tiden och inte behövt ställa undan honom flera månader pga tråkiga skador.
 
                                  Det bästa jag äger och har, alla dagar i veckan.

16 sept - Gaddad

Har varit ledig idag eftersom jag hade bokat tid hos Port Royal Tattoo kl 10. Blev tatuerad av Anders och det tog 2,5h att få klart min uggla och diamantdrömfångare. Om en månad blir det även på med lite färg.

Annars har det varit ganska lugnt. Drog på Hööks en sväng, men kollade dock inte in grejerna så mycket, utan stod istället och snackade med Fia som stod inne på lagret och fixade. Sedan drog jag ut till pappa och nuuu ska jag sova! Godnatt.


- All we got is right now

Vaknade där runt nio imorse med lite halsont, men käkade frukost och drog sedan iväg till gymmet. Nu har jag precis slurpat i mig nå köttsoppa till lunch och tänkte väl på ett tag röra mig mot stallet. Amir ska få sig en tur i skogen och sedan blir nog resten av dagen ganska lugn. Det skulle väl vara om jag orkar dra iväg till strömpilen för att försöka hitta nå nya badkläder. Tänkte att jag skulle dra till badhuset här på Haga någon dag framöver och motionssimma lite, men då hade det ju varit lite kalas med nå nya badkläder. l8r!
 
 

Fredag & Lördag

Igår jobbade jag 6-14 och sedan fick jag cykla direkt hem eftersom mamma hade fixat stallet och Natasha red Amir. Blev en utgång med brudarna på kvällen, men kände tyvärr inte av något drag trots alla partypeeps på krogen, så blev rätt tidig hemgång för mig.
 
Har inte gjort så många knop idag. Legat i soffan och möglat mest, men har även varit iväg till stallet och ridit min fina. Blev ett pass på banan och Amir kändes framåt och lyssnade fint på skänkeln. Red 50min.
 

- 12 september

Go'kväll folket. Haft ännu en bra dag som började med jobb 6.30-14.30. Drog till stallet en snabbis när jag slutade och fixade bara fodret. Mia red Amir idag så jag fortsatte istället ner på stan. Blev lite mer shopping än väntat, men det är heelt okej. Får väl se om jag orkar visa allt smått och gott sen.
 
Var hemma lite efter fem och då blev det att käka middag, dricka en Celsius och dra ut på en löptur som gick jäkligt bra. Sweetness!
 

- Bra dag

Jobbat 5.30-14.00 i konditoriet idag. Drog sedan till stallet och red ut barbacka i skogen. Höll mig på rundbanan och gjorde mycket tempoväxlingar. Amir kändes superfin, framåt och lyssnade bra. Red 45min.
 
Fortsatte sedan hem. Åt en god middag bestående av köttfärsbiffar och fullkornsbulgur, sedan blev det att besöka gymmet. Biceps och axlar fick jobba idag, men när jag var klar med passet hade jag fortfarande mycket energi kvar så då tog jag mig en löptur efter elljusspåret. Nu dusch, sen säng!
 

10 september

Jobbat 6-14 idag. Drog till stallet och tog en promenad med Amir bort till en åker full med gröngräs. Måste ju passa på innan hösten kommer igång på riktigt.
 
Åkte iaf hem och käkade middag innan det blev att fortsätta till gymmet. Fick till ett riktigt bra pass och innan jag lämnade Gammliahallen våldgästade jag boxningsgänget som var mitt uppe i en träning. Roligt att se alla igen. Nu ska jag hoppa i säng, jobb 5.30! God natt.
 

Måndag

Började dagen med en pw i det fina vädret. Ännu en dag med lite sommarfeeling. Jobbat i fiket 9.30-17.30. Hade stängning och drog sedan iväg till stallet. Kom hem för ett tag sedan och har precis fyllt på magen med massa fisk. Sängen väntar för det gör även en tidig morgon. God natt!
 

- Senaste tiden

Kass update, men senaste dagarna har iaf varit jobb, häst och fest. Drog ut med ett härligt gäng igår och hade en riktigt slirig kväll på femman. Hade jäkligt roligt! Har mått bra idag, så på förmiddagen cyklade jag iväg till stallet och red ut i skogen. Amir kändes riktigt fin och bra bjudning framåt. Försökte inte jobba honom så mycket, utan var bara mjuk i handen och ville känna att han var framåt. Lät honom galoppera på i ett lugnt tempo en längre sträcka.
 
Efter stallet har det inte hänt så mycket. Drog till gymmet där vid kl19, men såg att det stängde redan 17.30 idag så då fick det bli en pw istället. Nu är jag duschad och har smörjt in mig med brun utan sol eftersom jag ändå inte hade nåt att göra. yezbox, god natt
 

- den lilla lördagen

Lilla paniken jag hade inatt. Har FF här på Haga och mamma som är iväg har med sig iphoneladdaren så inatt runt 03 vaknade jag och märkte att min mobil var död. Jag har ju larmet på den så jag ska vakna, och jag började jobba 06.30, men hade inget som skulle kunna väcka mig. Som tur var så vaknade jag av mig själv 05.40 så därefter fick jag ta och vara vaken.
 
Har jobbat i kondis idag. Slutade halv tre och drog till stallet för att fixa iordning åt Amir och två andra hästar. Därefter blev det hem, käka middag och hoppa i duschen. Nu inväntar jag lite folk som ska komma och fira lillördagen med mig. ciao peeps
 

- tisdagen

Jobbat i fiket idag och slutade vid halv tre. Drog till stallet och skrittade ut i skogen med Amir. Påväg tillbaka till stallet mötte jag Mia som var ute med Sharif. Dom hade bara hunnit några meter från stallet innan han hade tjurat ihop och försökte vända hemåt, så jag hoppade upp och tryckte till honom, sen blev det alltså ännu en tur i skogen lite oplanerat sådär. Mia fick rida min ponnyplutt som bara skötte sig fint.
 
När jag var klar i stallet blev det hem, slänga i mig middag, smälta maten framför datorn och sedan dra och gymma. Nu har jag fastnat här vid datorn igen, men måste släpa mig mot sängen snart. ciao
 

- Måndag

Dagen började med att larmet ringde 05.40, sedan blev det faktiskt att fara förbi stallet tillsammans med mamma för att släppa ut hästarna. Brukar inte behöva släppa ut själv, men imorse blev det så. Började jobba 06.30 och slutade 14.30. Åkte därefter till stallet och red ut i skogen. Körde ett kondispass för Amir och lät honom galoppera på ordentligt. Trots det låg han fortfarande på rätt mycket när jag travade av. Verkar inte gå att få den där ponnyn trött.
 
Sedan när stallet var gjort så blev det att rulla hem och käka middag. Hällde i mig Celsius och drog på gymmet. Inte varit där på en vecka pga min hand som ni redan vet om, men det blev faktiskt ett rätt lyckat pass ändå. Fick hålla vikterna lite halvers med vänsterhanden eftersom det gjorde ont när det tryckte över såret, men som sagt, det gick bra. Nu ska jag börja göra mig redo för sängen, misstänker att jag kan få räkna får då jag drack min Celsius lite sent, men det lär jag ju märka. god natt!
 

Höst - färgglada löv och tända ljus

Nu när första september landat i kalendern känns det verkligen som att sommaren är över. Ute regnar det och inne är ljusen tända. Men hösten är mysig. Man får ta fram lite tjockare kläder och den virkade halsduken ska letas reda på. Det är väl egentligen den frostiga morgonluften jag inte längtar efter så mycket, dom dagarna då man börjar riktigt tidigt i fiket och man fryser redan efter täcket åkt av. Då tänker jag lite spontant att det är ju tur att man lärt sig dricka kaffe nurå, haha.
 
 
Jag tänker i alla fall försöka göra det bästa av allt som väntar mig. Tänker även försöka lägga om livet lite. Har varit mycket fokus på jobb, stall och träning, men vill ha in mer tid med kompisarna, där man kan stanna upp och varva ner lite. Jag ska inte hålla för hårt på mig själv, för det har jag gjort på senaste och glömt bort att njuta av livet. Det kom jag på när jag kollade igenom de gamla bilderna jag hittade hemma hos pappa. Man ska göra det bästa av livet, för man har ju bara ett.
 
Men nu ska jag logga in på hästnet och skriva en annons. Tanken är att Amir nu ska ut på foder trots att det gör ont i hjärtat av att bara skriva det, men det där kommer bli bra. Skriver mer om det där senare. Go'kväll.
 

- 1 September

Helu, varit lite halvkass uppdatering, men får väl dra igenom dom senaste dagarna.. I fredags hade jag stängning på fiket och jobbade till 17.30, sedan blev det hem för att duscha och käka, därefter kom Josse och Mia hit och så började vi föra. Körde en utgång på five som var smockat med massa peeps från universitetet som hade nollning och bar toga.
 
Igår, lördag, blev det ganska lugnt. Satt och kollade på fälttävlan en stund, sedan drog jag till stallet och red Amir barbacka på banan. Använde pelhambettet vilket var ett bra tag sedan sist, men han kändes då bara trevlig på det. Resten av dagen hände det inte så mycket. Hade nästan tänkt dra ut och partaja lite, men fick soppatorsk och somnade före tio. Vaknade elva idag så med 13-timmars sömn känner jag mig utvilad. Nu blir det stallet iaf!
 

RSS 2.0