hoppträning & hopptävling

börjar väl med hoppträningen(igår). vi hoppade bana och jag hoppade först bana på 80cm sedan 90 cm. det gick verkligen super och safari lyssnade jätte bra och var pigg och glad. hoppade inge mycket med Safari för han gick så himla bra.
Provred ju även en d-ponny igår. avslöjar inte än vilken ponny det var, det kan jag återkomma med senare.

nu till hopptävlingen!
hade egentligen inte ens tänkt tävla idag, men jag skulle vara med i laget så jag efteranmälde mig till LC(80cm) och LB(90cm) som var lagklassen och det blev även min debut. 
LC~ han var riktigt fin, men var inte riktigt framme så vi hade ingen bra fart. men hoppa gjorde han och det slutade med en felfri runda. 

LB~ skulle ju tävla i laget men då blev det att jag tävlade individuellt istället. jag var faktiskt inte ett dugg nervös och det var jätte skönt! safari hade mycket bättre fart i denna klass, men jag tabbade mig och svängde försent mot 3:an så vägen blev ringlig och jag hoppade före safari så han rev, resten av banan gick ruskigt bra. tappade stigbygeln i kombinationen, men det gick ändå ;)

blev inga placeringar, men jag är verkligen supernöjd över båda rundorna och Safari var verkligen super.
nu bjussar jag på lite bilder, men kameran strejkade när jag tävlade så kvallan är inte på topp.

<3
*******KVALLA**********KVALLA**********KVALLA**********KVALLA********
<3

<3

<3 värdens bästa Safari, helt klart!

hoppas alla får en riktigt bra helg, pusss/emma

nutid&dåtid

börjar med att skriva lite dåtid.
hopptränade i torsdags med Safari, hoppade bana och det gick riktigt bra! Safari skötte sig riktigt bra, det var bara en gång som det blev ett missförstånd så jag åkte av. red mot en kombination och jag började "tar han ett till galoppsprång eller hoppar han stort?"  han hoppade stort och vi for in i hindret så jag åkte av. hoppade upp igen och tog om det, men kände att jag inte hade han riktigt framme och han började titta åt sidorna. efter kombinationen så styrde jag mot en vattenmatta och då stannade han, tog om det och han hoppade. sen hoppade jag om hela banan och det gick super!
nu hoppar jag från torsdag till idag!

dagen började med att väckarn ringde vid 07.20, gjorde mig iordning, åt, kläder på, sminka, fixa håret, sen iväg mot bussen. hände inget speciellt i skolan idag, långdag till 15.30. tog bussen hem direkt idag, vilodag för pållarna.
när jag kom hem bakade jag tigerkaka med min bror carl, sen gick jag ut i garaget och började greja med min moppes framhjul, som hade noll luft. pappa kom ut och hjälpte mig fylla luft sedan tog jag mig en åktur för att se så att luften var kvar och det var den, yay!
fick även mitt moppekort idag, ännu mer yay!

så det var väl min dag de, i helgen blir det tvådagars tävling på SURF & på torsdag blir det provrida en ponny.
hade inte mycket mer att komma med, så hare bäst! puss/ emma

tigerkaka gott med tigerkaka!

tävling,moppe,film

igår började min dag med att jag och mamma drog till vännäs och tittade på tävling. skulle till trafikskolan kl 11 och göra prov+uppkörning, men jag hann se fia & lillen i LB;n och han var verkligen superfin och dom kom 4:a.
när jag kom till trafikskolan öst på stan fick jag börja med att göra provet ooooch jag klarade det yay!
34 rätt av 35 frågor. sen var det uppkörning och det gick finfint, körsnubben som var med sa att om han hade haft en hjälm hade han gärna åkt slalombanan med mig;)

när allt var klart och vi var tillbaks på trafikskolan (åkte iväg till nåt ställe & körde) så promenixade jag till stallet.
jag gjorde iordning pompe och drog ut och skrittade honom en halvtimme. han ville inte jobba först och höll på med huvudet, men efter en stund gick han riktigt fint. jag börjar hitta knapparna på han igen, man tappar som lite när man inte ridit han på ett år, är så speciell att rida, men nu börjar jag hitta honom igen. safari fick vila.

efter stallet drog jag till ersboda till ewe, vi tog en buss till stan och träffade Daimen, vi gick och köpte lite snask, en smultrondricka, en vattenmelon, en nätmelon & ben&jerrys! sen gick vi på hemmakväll och hyrde en film, blown apart, inte den bästa film jag sett, men den var okej. jag & ewe tog bussen hem från daimen och vi var hemma vid ett.

idag blir det stan med ewe, blir väl kanske att köra lite ITG nere på megazone oxå blire väl pållarna oxå, men det är så tråkigt väder så det blir kanske bara att fara dit & klappa lite på dom. får väl se:)
nu ska jag ringa fia & höra om hon hunnit tävla msvb än! ha en bra söndag.
pussss/emma

BEN&JERRYSSÅÅÅÅÅ GOD!

min dag började med

att mamma körde mig till hörnefors och jag tog bussen in till stan. var på trafikskolan vid 10 och satte mig vid datorn och började plugga på moppekortet, kändes rätt bra. (PROV IMORGON)
satt typ 2timmar&40min, sen tog jag mig en promenix till stallet som ligger på teg. gjorde iordning Safari och drog ut en sväng i skogen, blev lite skritt & trav. han var verkligen hur fin som helst, jätte mjuk och avslappnad. gjorde riktigt fina halter och lyssnade super.
när jag kom tillbaka till stallet bytte jag häst. mamma hade gjort iordning Pom och skrittat runt lite på stallbacken,provade en ny hoppsadel. jag hoppade upp och skrittade iväg en liten sväng. från början ville han gå som en giraff, men efter ett tag gick han fint stundvis.

efter ridturen skyndade jag och mamma iväg till vännäs för att titta på ponnyhopptävlingarna. det såg ut att gå finfint för alla hipporyttare. det var 3 klasser och vi såg alla, sen bar det av hem. efter middagen följde jag med mam&pap till hörnefors, hoppade av vid kiosken, ringde amanda och sa att hon fick pallra sig dit. jag köpte godis, amanda & hennes kille kom, sen kom massa annat folk. trevligttrevligt.
nu är jag hemma igen & knaprar på godis! hoppas alla haft en bra fredag.
pussssssss /emma

:) SAFARI

:) POM POM

Hoppträning/Markarbete på Hippo

Hade hoppträning/markarbete idag(igår). började med lite travbommar och vi skulle böja igenom hästarna ordentligt på en volt. sen hoppade vi en linje och sen fortsatte vi med en båge och man skulle verkligen överdriva med att ställa hästen i svängarna. det sista vi gjorde var att hoppa bana: linje,båge,båge,linje.
safari var duktig, men rätt seg,men det var ju iofs ganska varmt. hoppade banan två gånger, andra gången gick bättre. jag var tvungen att kämpa på ordentligt för att lilla knubbsälen skulle galoppera på framåt, men han skötte sig fint och tjurade ingenting!
*
haha han var så söt. jag skrittade upp på banken och det gick finfint upp,men ner tyckte han det var lite komplicerat. han tyckte jag var dum som ville att han skulle gå ner när det inte fanns nåt att gå på. först stog han och viftade med frambenen för att försöka hitta marken och tillslut kom han på att den fanns lite längre ner så då gick det fint! haha sötsaffie.

nicolina var & tog lite bilder så jag lägger ut några här, ENJOY :D

<3

<3

saf

=)
min fina safari<3

hare bäst! pusssssss/emma


tjatja

vet att jag är världens sämsta på uppdatera men det är sommar!
Pom Pom & Safari äter gräs och mår fint. eller jag hoppas iaf att det inte är nånting fel på Pom, idag när jag och mamma kom till beteshagen och jag kom fram till pompe så såg jag att han hade en knöl på ena frambenet som inte varit där förut. jag klämde där och kände, reagerade inget, jag tog ut honom på vägen och sprang med honom, ingen hälta. så det känns ju inte som att han fått sig en spark för då skulle han ju haft ont. kan ju vara att en bräms bitit han, han är ju lite känslig mot bett och sånt. skulle suga hårt om det skulle bli nåt nu efter att han vilat ett år. aja,får hålla koll på det där.

Safari fick skutta lite idag & mamma skrittade med på pompe. Saffe var pigg och glad och tyckte det var kul att få hoppa lite, hoppade som högst 70-75. han skötte sig finfint. jag hoppas han sköter sig lika bra på lördag,då bär det av till vännäs för en liten blåbärshoppning. kulkul, i hope!
sen måste jag även plugga in dressyr programmet LB:0 för den 15 aug blir det lok dressyr på Hippologum. ska försöka träna in det ordentligt för jag vill verkligen få till en bra dressyr runda, Safari är ju verkligen fin i dressyren,men det är jag som klantar mig med vägarna och kommer i obalans. ska träna in programmet sen drar jag och tränar på hippo,finfint!

i måndags var jag på bio med några av konfatjejerna; Evelina, Danni, Sofia, Maja, Elin, Signe.
vi såg " Sommaren med Göran ",helt okej! efter bion drog vi på starz och åt, snackade & hade riktigt trevligt. galet härliga tjejer! saknar ridkonfan-09, konfatjejerna ägde, ledarna ägde, hästarna ägde, stämningen ägde, allt ägde.

hoppas allt äger för er! puss/////emma

<3 P.S. i love you!


RSS 2.0