take my breath away

Duschade för en stund sedan och ser nu på idol. Börjar runt tio imorgon så jag sover hos mormor som jag alltid gör när jag har sovmorgon. Slutade runt halv tre idag och fick då hämtning av mamma och så for vi till stallet. Tog en promenad med Amir i skogen på 30 min. Imorgon är det härliga fredag, igen. Dagarna går undan. :) ska fortsätta se idol nu. pusss

Sitter med Agnes laptop..

.. och väntar på att svenska lektionen ska börja som är näst sista lektionen. Därefter har vi idrott. Har inte planerat min dag så långt, men nånting blir det nog. Börjar runt tio imorgon så får se om jag stannar i stan hos mormor.

Men nu börjar lektionen så bloggar senare. :) laterrr

russian (chocolate) roulette

Tidigare ikväll spelade jag ett spel med mamma, Russian Roulette med choklad som min brorsa köpte för flera år sedan till mina föräldrar i julklapp. Så ja, ni kan ju förstå hur god den chokladen var när jag provsmakade en bit..

Spelet går ut på att man ska snurra "hjulet" och ta den chokladbit pilen pekar på, men en av chokladbitarna innehåller chili! Det slutade iallafall med att vi satt och bröt varje chokladbit för att hitta den med just chili. Ironiskt nog fick jag chilichokladbiten som även var den sista av alla bitarna.

Roligt spel, synd bara att vi inte spelade det för typ fyra år sedan då chokladen fortfarande var ätbar..
 


i can see that you're a party animal, like me

Hej! Berättar lite kort om min dag innan jag visar vad jag shoppade igår. Hade heldag i köket och jag grejade med fisk, ish. Hade en kort lektion med datakunskap också, eller vad det var. Efter skolan blev det stallet. Grejade lite med Amir innan jag fortsatte hem. Men nu ska jag visa sakerna!

                                     HM - Jeansskjorta 199:-

                                    BikBok - Halsduk 149:-

               BikBok - Strumpbyxor 79:-       Ringar 49:- (2 för 1)

                                  DinSko - Tygskor 99:-


klassfoto

Halu! Sitter på skolan och har nyss tagit klassfoto. Hade på mig en helt ny outfit som jag shoppade ihop igår. Visar senare när jag kommer hem. Kunde inte blogga nåt igår då jag sov hos mormor, hade ingen dator och mobilen fick slut på batteri. Men iaf så bloggar jag när jag kommer hem :) puss

Skoldatorn!

Morning! Idag får vi äntligen våra skoldatorer!! Alla andra fick sina för typ veckor sedan, men nu så. Har även heldag i kök så det blir chill och bra. ;)


shift

Glömde berätta, men jag var med pappa på crossbolaget och kollade efter en ny hjälm som matchar aeroxen. And i found one! Thanks daddy. :):):)

                    


Än en gång..

- sorry för den usla uppdateringen.

Slutade runt två idag och fortsatte då till Two Wheels. Där mötte jag upp pappa och så gick vi till verkstaden och lämnade in moppen. Den har gnisslat ett tag nu och det kommer troligtvis från bromsarna, sedan skulle även några dekaler bytas/sättas dit.

Fick skjuts av pappa till stallet. Amir fick vila idag så jag stod bara i hagen med honom och myste. Hjälpte mamma att kvälla hästarna sedan åkte jag med henne hem.

                          Bjuder på en skön låt. Enjoy♥

Sunny saturday

Har varit en riktigt härlig söndag med bra väder. Amir fick sig en skrittur i skogen på 40 minuter, därefter fortsatte jag till Sofia. Vi kände för lite subway så vi drog förbi där innan vi rullade vidare till Sofias stall. Planen var egentligen att vi skulle rida ut med Groks och Lillen, men då hade Groks lyckats göra illa sig ungefär vid hoven så det blev att rida Lillen för Sofia på banan istället.

Passet innehöll trav-& galoppbommar, hopp på volt och lite annat som senare blev till en evighetsövning. Tycker att Lillen blev finare och finare eftersom när han kom igång och innan vi slutade kändes det super.


det enda minuset med amir

Morning! Sitter i soffan och ser på tv medans jag även kollar runt på lite bloggar. Ska snart dra till stallet och låta Amir komma ut på en lugn tur i skogen. Därefter blir det att följa med Sofia till hennes stall för att rida hennes pållar.

Amir har blivit både mörk och långhårig. Det enda som skulle vara "minuset" med Amir (som dom sa när vi köpte honom) är att han inte alls tycker om att bli rakad, men det måste göras innan Hippo annars kommer han vara en stor pälsboll. Och den som kommer få göra jobbet är såklart Sofia. ;)


Hidden Fantasy

Helu Everybody! Sitter hos mormor och ser på tv med sourcream chips och ahlgrens bilar, mmm. Ponnyn fick sig ett ordentligt pass på banan idag. Började med travbommar, sedan fortsatte jag med att hoppa ett cavaletti hinder på volt/åttvolt. Därefter blev det att hoppa över ett litet räcke och en oxer. Tillsist satte jag ihop allt till en bana. Är nöjd med passet och Amir gick väldigt bra när han blev mjuk och kom loss i kroppen.

Måste även berätta vad jag fick av Sofia. En sen födelsedagspresent (bättre sent än aldrig ;) ) Nä, men iallafall så fick jag Britney Spears parfym Hidden Fantasy ♥
       

tidig morgon

Blev en tidig morgon idag då jag följde med till Sofias stall och hjälpte henne att släppa ut alla hästar. Drog hem, åt och tog det lite lugnt innan det blev tillbaka till stallet för att Groks skulle skos.

Nu sitter jag i Sofias säng och sysselsätter mig med datorn medans hon är i duschen. Ska även försöka komma mig iväg till stallet och låta Amir komma ut och röra på sig. Längre än så har jag inte hunnit planera min dag. Det är storhäst hopptävling på Hippo, men nja jag vet inte.. Ser väl vad det blir.


sämst uppdatering

Rubriken säger allt and i'm sorry. Skriver från mobilen så det får bli ett kort inlägg. Är med Sofia och vi har nyss varit och tagit in hästarna i hennes stall. Ikväll blir det att vara ute och åka lite bil och ha det trevligt. Hoppas ni får en härlig fredagkväll och det hoppas jag även att mina föräldrar får som är i stockholm nu. :) puss!

jag är ju som jag blev

Haha!!! Stryk de första raderna i förra inlägget. Jag körde inte in med Amanda till stan för jag hade aldrig frågat henne?! Jag tänkte fråga henne, men sen fick jag för mig att jag hade gjort det. Haha wtf, jag var trött..

Iallafall så är jag hos mormor nu och har just sett idol. Färden in till stan blev inte helt problemfri då jag efter en liten bit märkte att moppen gnisslade så jag vände. Pappa kollade på den och sa att jag ändå kunde köra. Svänger eventuellt förbi på Two Wheels imorgon och hör om dom kan kolla på den.

Amir fick komma ut i skogen idag. Red med gramantyglarna och lät honom trava på med lite tempoväxlingar. Imorgon ska Anna rida Amir och jag ska äntligen få träffa världens bästa fia igen. Känns som att det är hundra år sedan vi var med varandra!

 


packat & klart

Nu är man klar med allt och ska börja fara. Träffar Amanda i Hörnefors som jag ska köra tillsammans med in till stan. Blir perfa. See u later my alligators!

Packat √
Anmält till Hippotävlingen √
Lagt i ny musik på mobilen √

osäker

Bestämde mig för att vara hemma idag då jag vaknade och såg att det regnade, men nu gör det faktiskt inte det längre så jag blev lite osäker om det är sammarbets- övningar ute med klassen idag eller inte. Jaja, iallafall så är det försent nu ifall det skulle vara så för vi började för ungefär 10 minuter sedan.

Idag blir det, som jag skrev tidigare, att köra med moppen in till stan. Måste packa kläder och diverse saker då jag ska stanna i stan hos mormor till på söndag. Tar med laptopen så jag slipper mobilblogga, även fast det funkar rätt bra med min mini pro. ;)

     

you're loveable, but you're just trouble

Det här kommer låta konstigt, men imorgon hoppas jag på dåligt väder! Det beror bara på att vi isåfall kommer få vara lediga från skolan då det är planerat att vi ska ha sammarbetsövningar ute..

Jag har fått höra att det ska regna imorgon (hoppas) så därför har jag planerat min dag så att jag kör in med moppen till stan någon gång på dagen och börjar med att fara till stallet. Därefter blir det vidare till mormor som jag ska bo hos till på söndag pga att mina föräldrar åker till stockholm på fredag för att se The Blue Man Group!


if it doesn't kill me, it makes me stronger

Har nyss ätit middag och gör nu inget mer än att sitta här. På skolan idag blev det att hålla på med kött, enbart nasty! Slutade vid halv ett och drog då till stallet. Efter att Amir fick en bula på nosen rider jag honom på vanligt tredelat utan nosgrimma.

Blev ett ordentligt dressyrpass på banan, inte bara för Amir utan även för mig som satte all fokus på att hålla min hand stadig. Funkade faktiskt och Amir gick bra och stundvis riktigt bra. Han är både stelare och svagare i högervarv så det blir att nöta mycket för att träna upp det.

               Är nöjd med passet, men än blir det ingen dressyrtävling. 
                             När det väl gäller ska allt sitta!
     

I Hörnefors

Morning!  Sov hos Willy inatt och vi ska snart pallra oss till bussen. Har heldag i köket även idag, men minns inte vad vi skulle få göra. Säkert något med fisk som igår, iish.

like it's yesterday again

Kom nyss in efter att ha varit ute på promenix och snackat med Jesper i telefon. Roligt, för har inte pratat med honom så mycket på sista tiden. Iallafall så har vi gjort mackor i köket på skolan idag. Slutade rätt tidigt så gick över till bageriet där dom höll på göra grodbakelser och fick även prova på att göra en själv.

Efter skolan tog jag mig en promenad till stallet för att låta Amir komma ut på en skritt tur i skogen 30min. Nu ska jag gå och duscha. puss:)

                 Grattis Josefin som fyller 16år idag♥
    

guess what, i'm not a robot

Morning. Känner att jag inte är på bästa humöret just nu pga en rad olika grejer, men det är inget jag kommer visa. Istället blir det att bara ta det chill i köket idag. Laterrr.


Can you teach me how to feel real?

Shu, jag lever faktiskt! Var bara helt slut så la mig direkt i soffan när jag äntligen fick komma in. Blev lite piggare när jag fick mat i magen och gjorde då ett ryck med brorsan och städade hela huset. Mamma och pappa som inte kom hem förrän kl 21.30 efter att ha varit på föräldrarmöte blev glatt överraskade när dom fick se det nystädade huset med dammsugat golv och bäddade sängar.

Fortsatte därefter med att plugga lite svenska. Ska fortsätta med det nu, sedan blir det sängen. Imorgon är det heldag i köket, me like. :)


mobilblogg - utelåst

Sitter just nu på bron och surar för att jag har glömt nyckeln hem. Hade bara velat lägga mig i soffan och göra ingenting för jag är helt slut i huvudet. Kanske för att jag inte ätit sen kl 07. Med min rygg är det iallafall lugnt. Känner bara av den ibland, men jag kunde iallafall vara med på idrotten idag som var våran första och enda lektion.. Så ovärd skoldag!! Slutade halv 10 och gick då på stan med tobias. Tog tåget till Hörnefors (för första gången) för att därefter ta bussen hem för att dääärefter sitta utelåst.. Ska vänta på min brorsa som kommer hem om en halvtimme.. Laterrr.

den perfekta söndagkvällen

Har nyss tagit en dusch och sitter nu och mumsar på min ben&jerry's. Är inte det ett perfekt avslut på veckan? ;) Imorgon är det måndag och det betyder ju skola. Har idrott som första lektion, men jag får se hur det blir med det. Känns som att det finns en risk för att min rygg kommer vara sämre imorgon.

                   Hoppas ni haft en bra vecka. Goodnight!
              

looking forward to the future

Till min förvåning var det en väldigt pigg Amir som fick komma ut i skogen idag.
Provade en ny väg som låg rätt nära e4an där dom håller på med vägarbeten och för att komma dit jag var påväg var jag tvungen att rida förbi en grej som blåste ut luft. Efter att ha passerat den var Amir på tårna hela tiden.

På hemvägen gav jag honom långa tyglar och så från ingenstans tar han i och gör världens bock. Jag som inte alls var med, och red barbacka, flög som en vante och landade på ryggen.

Tyvärr var det inte bara jag som fick känna på något från händelsen. När jag kom tillbaka till stallet tyckte jag att Amir inte riktigt såg ut som vanligt ovanför nosen. Såg ut som att han hade en liten bula, syntes inte mycket, men en liten. Och det måste ju ha blivit där när jag ramlade av att jag råkade dra i tyglarna och så har hacket tryckt över nosen..

Får väl se hur det ser ut imorgon. Hoppas på att det inte är något. Själv tror jag iallafall inte att min rygg kommer må speciellt bra imorgon.


Söndag

Hey! Ska snart till stallet och låta Amir komma ut på en lugn tur i skogen och kolla så att allt stämmer. Ska även smörja min sadel som är i stort behov av det efter allt regnande! Måste gå och leta fram lite kläder nu. later:)


Hopptävling i Kågedalen

Nu är man hemma igen och efter en heldag i Kågedalen, Skellefteå. Har hunnit byta om till chillkläder och tryckt i mig en tacopaj. But screw that - nu till tävlingsresultatet!

LC - Amir var spänd redan på framridningen då det var hästar överallt och även jag vart stressad (flashback från krocken i Vindeln) så när vi kom ut på banan var Amir väldigt spänd och regnade gjorde det också som inte var till någon fördel. Men iallafall så tog vi oss runt banan med ett pet på sista i omhoppningen. Amir var väldigt shysst och löste mycket när jag klantade mig.

LB (lagklassen) - Det var mycket färre hästar inne på framridningen och jag satte även igång honom mycket lugnare så att han skulle hålla sig lugn och avslappnad. Det var ju lagklassen så gick först in och hoppade grunden. Hade mycket bättre känsla denna klass och vi blev felfria.

Mitt lag innehöll Elin/Mio, Jessica/Astrid-Cecilia, Linn/Ronja och jag/Amir. Det var bara jag och Jessica som blev felfria så det blev ingen omhoppning med laget, men gick in och hoppade individuellt. Från tredje till fjärde hindret var det en lång galoppsträcka och jag gjorde precis det jag inte skulle göra. Alltså bara rida iväg honom. Så mot fjärde hindret kom vi och fick ett stopp för Amir kände inget avstånd, men man kände att han verkligen inte ville stanna. Tog iallafall om det, han hoppade och sedan fick vi ett stopp på sista också. Tog om och han hoppade. Tror även att det blev något pet.

Felen som blev gör ingenting då jag känner att det var jag som klantade till det. Båda var väldigt trötta efter den långa dagen som hade till en början dåligt väder.

But now to the funny stuff - Trots felen i omhoppningen räckte det till en 3:e placering då det bara var tre ekipage som tagit sig till omhoppning i LB:n. Och till det roligaste - Mitt lag vann omgången, men inte bara det utan även hela div 2!

        Så med mig hem följde 3 rosetter, 1 plakett och 2 pokaler!





just 2 early

Godmorgon! Blev väckt av mamma halv sju, olagligt tidigt på en lördag! Håller på borsta håret nu, men måste även gå och fixa ihop lite andra grejer. Får se om det blir något mobilbloggande kanske, annars kommer det ett inlägg ikväll.

Idag blir det först att hoppa en LC, sedan är det Div 2 Final som är en LB.

                                "Ey, give me ya sandwich! "

Sitter och..

.. mumsar på min ben&jerry's. Sjukaste gott! Iallafall så kom jag nyss hem från Hörnefors efter att ha varit med Willy. Vi drog till UG där bland annat Amanda var. Stannade inte så länge, men hann iallafall skjutsa Amanda en sväng på moppen innan jag fortsatte hemåt.

Ska försöka avsluta ätandet på min b&j nu och pallra mig i säng. Blir att kliva upp galet tidigt imorgon, 06.30, för att göra mig klar, fara till stallet och fixa hästen och rulla mot Kågedalen.

Ser väl om jag hinner göra ett inlägg på morgonen, annars får ni acceptera lite dålig uppdatering imorgon. Goodnight folks!
                            Jag och mina brudar Amanda & Josefin!

freakin friday

Skööönt med fredag!

Skolan var great idag och vi hade ingen engelska, ännu greatare! Och Amir var pigg och glad idag, greatast! Haha, fast han var nog lite väl pigg. När jag skulle fatta galopp från halt blev han så taggad så han reste sig och jag som red barbacka gled av! Ville även fara iväg lite i galoppen. Jag vill ju såklart att han är taggad imorgon bara han lyssnar.

Efter stallet blev det att handla med mamma. Fick en ben&jerry's!♥ Igår hade även mamsen smörjt upp både träns och sadel. Det behövdes verkligen. :) Nu ska jag fixa mig lite snabbt, sedan blir det Hörnefors en sväng!


mobilblogg - hos mormor

Hey folks! Jag är hos mormor och ska sova här inatt. Har sovmorgon imorgon, gillas! Tog med mig svenskahäftet hem så har pluggat lite, duktig som jag är, men har även degat framför tv:n. Skoldagen var chill idag, roligt att träffa alla igen. For direkt till stallet när jag slutat och Amir fick gå ett pass på banan. Red med graman och tränade tempoväxlingar, mycket samlat och byten. Gick väldigt bra. :) ... Idol nu!

Torsdag

Morning! Idag blir det tillbaka till skolan. Första lektion - matte - yay. Ska äta upp min macka och fixa mig, sedan bär det av. See ya laterrr!


Tävling ~ Hugo Rosas

Grymmaste snubben och bloggaren Hugo Rosas kör nu en tävling på sin blogg där man kan vinna en klocka från Triwa. Han har även andra tävlingar och för att komma till Hugos blogg klickar du HÄÄÄÄÄR!!!


back 2 school

Nu vill jag bara bli frisk så jag kan dra ut och springa. Fick som två förkylningar i rad och det gillas inte! Imorgon blir det iallafall tillbaka till skolbänken, yay..

           

cookie monster

Nutellabullarna blev helt okej och även vaniljbullarna jag bakade blev ätbara. Och jag måste bara berätta att det enda jag ätit idag är bullar! Åt bulle till frunch och tog nyss en bulle som fick bli min middag. Även en och en annan bulldegsbit slank ner under bakningen.


experiment i köket

Har nyss tagit en dusch efter att ha varit i stallet och blivit helt dyngsur av allt regn. Red i skogen, alla gångarter och 30 minuter fick räcka. Nu har jag tänkt experimentera lite i köket och prova baka nutella bullar! Någon som har provat baka det förut? Jag har ingen aning om det är gott, but let's do it!

----------------------------------------------------------------------------------------
Evelina
om Onsdag:
Men Emma!
Hostan kanske INTE blir bättre för att du är i stallet och ränner. Kan du vara i stallet så kan du ju vara i skolan med, eller?

svar: Jag går ju livsmedel och på onsdagar har vi heldag i köket och vi får
          
faktiskt inte vara i köket när vi är sjuka pga alla bakterier.

       

Onsdag

Morning! Blir hemma från skolan idag. Känns som min hosta aldrig vill bli bättre.. Iallafall så ska jag snart iväg till stallet och rida och greja. Hade behövt smörja alla grejer inför Kågedalen i helgen, men det är just det att jag ska ta mig för och göra det. 
    

övningskört, med växlar!

Var tidigare ute och övningskörde en manuell bil, alltså med växlar! Gick väl egentligen rätt bra när jag fick till det där med växlarna. Fick nåt kärringstopp i början, men annars rullade det på helfint.

Imorgon blir det ännu en dag hemma då vi har ännu en heldag i köket. Far till stallet tidigt imorgon så nu blir det sängen för min del. Goodnight!

amagad amagad amagad

Ska snart ut och övningsköra med pappa, men den här gången blir det like for real, for real då det inte blir att köra med automat. Amagad! Innan jag drar bjuder jag på lite bilder Bexfoton knäppte i Vindeln. Enjoy♥


            

the simpsons

Är hemma även idag pga min förkylning. Jag går ju livsmedelslinjen och på tis-och onsdagar har vi heldag i köket och köket är ju inte direkt det rätta placet för en sjukling.

Amir vilar idag så det blir bara att vara hemma och ta det lugnt, and spend some time with my old friend - the tv - the simpsons ♥


Amir en vanlig dag

(..sorry för suddiga pics)







degig dag

Har legat i soffan hela dagen och inte gjort annat än tittat på tv. Amir fick komma ut i skogen i gångarterna skritt och trav, låter inte så komplicerat va? Nä, och ändå gick det inte alls bra (skyller allt på mig)..

              Ska kolla lite på datorn nu, sedan återgå till min kära vän tv:n.
                                

Måndag

Morning! Pga min ständiga hosta blir jag hemma från skolan idag. Ska med mamma till stallet och låta Amir komma ut och röra på sig lite lätt. seeya later:)

                                   " Give me a kissss!"

Hoppträning

Hoppträningen började med att travhoppa, övergick sedan direkt till att hoppa bana som bland annat innehöll vattenmatta, låda, kombination, båge och linje. Höjden började på 70-80cm och den rundan var inget att skylta med direkt. Blev stopp på både lådhindret och vattenmattan då jag bara åkte och inte var bestämd, knashopp på b-hindret i komb. och ja, oflyt.

Banan höjdes till 1m. Rundan före blev Amir väldigt stum i munnen pga min hand, så för att jag skulle ha kvar honom hos mig blev det att prova lite snabbare "lätta/ta" och det funkade super. Hela banan kändes han jättefin, men för att jag backade honom lite in i kombinationen och inte lät honom hoppa ordentligt in så tog vi om den och det gick verkligen hur bra som helst!


busigaste bamsen

Morning! Vaknade för ett tag sedan och har inte gjort mycket annat än att busa med Bamse. Willy är social med honom nu så då passar jag på att göra ett inlägg.

Blir väl inte så mycket gjort idag förrän senare då det är hoppträning. :D

Bjuder på en bild från i somras i Sofias stuga då vi körde anden i glaset.


Lördagkväll

Ligger och chillar i sängen med Willy som är här, men jag är lite sadface för det verkar som att Bamse gillar Willy mer än vad han gillar mig. Hur är det möjligt? :(

Blir bara att ta det lugnt ikväll för både jag och Willy är förkylda. Hostar som jag vet inte vad.. Hoppas på att förkylningen minskat lite till imorgon då det är hoppträning!

          Glad Emma (kanske även hungrig?) och arg Amanda!♥

jag vet vad jag vill, men jag vill mycket mer

Red med graman idag, men tog bara de vanliga tyglarna när jag började skrittjobba honom. La till gramanen när jag började trava och han kändes väldigt mjuk och avslappnad. När vi kom till galoppen blev han pigg och även lite stark så jag gjorde tempoväxlingar tills han lyssnade på mig, sedan övergick vi till byten som gick super. Behövde bara ge en lätt skänkel så bytte han på det raka spåret. Red ca 60 min.

Var nyss ut och träffade Sofia som hade varit i sin stuga och hittat min plattång, yay♥♥♥ Nu ska jag bara chilla och förhoppningsvis blir det att träffa Willy ikväll om jag orkar (pga förkylningen).


Lördag

Morning! Idag blir det att fara till stallet och låta Amir komma ut i skogen. Jag är fortfarande väldigt förkyld, men jag känner iallafall inte av någon feber så förhoppningsvis börjar den försvinna nu.

        Har glömt att visa vad jag vann i Vindeln, men här har ni iallafall allt.

Cupcakes




Nu ska det bakas

Once again ska det bakas! Även denna gång cupcakes♥. Ska ta med till stallet imorgon och bjuda alla eftersom Amir och jag blev placerade i Vindeln och i stallet har vi ju våran grej att när man blir placerad ska det bjudas på fika.

Och denna gång blir cupcakesen lite roligare då mamma har köpt chokladhjärtan som dekoration. Visar väl resultat senare. Nu - mot köket!

the king of kråkor

Valde att stanna hemma från skolan idag då jag är förkyld och har feber. Är även väldigt hes och får kråkor hela tiden! Anna har Amir idag så jag behöver inte fara iväg något till stallet, men imorgon hoppas jag på att orka rida.

Igår var ju jag och pappa iväg till Luleå och hämtade min nya moppe! ;) Jag ska ha den i stan och köra, men nya lampor måste fixas och även ett nytt batteri.

        


mobilblogg - påväg hem

Har ungefär 4-5 mil kvar till umeå, sedan 4 mil till hemåt. Jag är stel i hela kroppen, förkylningen har förvärrats och febern stigit ,men jag ska inte klaga allt för mycket. Har ju ändå mitt nya vrålåk med mig hem! ;) Nu ska jag fortsätta längta hem till den sköna sängen. Hare!

mobilblogg - mot luleå

Nu är jag och pappa påväg till Luleå och vi kommer nog inte vara hemma förrän senare ikväll. Vad som händer i Luleå kommer jag berätta om senare. Skoldagen var rätt chill idag. Blev även bjuden på en fet tårtbit! Gott, eller iallafall till en början.. Kan också berätta att jag är sjuk nu igen (tack willy) och är ganska säker på att jag har feber.. Nu ska jag fortsätta bil och hoppas på att vi kommer fram någon gång. Har iallafall 20 mil kvar! Laterrrr:)

Torsdag

Fan, håller på bli sjuk igen känner jag.. Drygt! Ska iallafall prova nya plattången jag fick av mormor. Min andra plattång försvann i somras i Sofias stuga. Hoppas fortfarande på att kunna hitta den, för någonstans måste den vara..

                        Jävligt störande, verkligen bästa plattången!!!
       

if i had it my way, you know that i make you say ouoh

Även idag var det heldag i köket. Jag och Carro fixade potatissallad och några andra grillade revbensspjäll som blev våran lunch. Gott och välkryddat, och jag menar välkryddat!

För Amir blev det ett pass i skogen idag, alla gångarter, en timme. Lät honom jogga på, sedan kollade jag att han lyssnade på mig genom att göra lite galopp/ skritt/ galopp/ skritt osv. När han lyssnade gick jag över till att göra tempoväxlingar i galoppen och det gick super. Försökte inte fara iväg, utan var kvar hos mig hela tiden.

                    Sköna typer i musik videon! 3OH!3 - My first kiss


onsdag

Släppte nyss ut håret som jag haft i en boll hela natten och jag kan lova att mitt hår är åt alla håll och kanter! Ska försöka fixa till det lite, men egentligen är det inte så noga för det är heldag i köket och då har vi ju våra zexiiga kepsmössor. ;)
 
 

Premiär - Idol 2010

Kom in för ett tag sedan efter att ha varit ute och sprungit. Blir en till sväng ut lite senare då Bamse måste få röra lite på sig, men det blir inte förrän efter kl 21 för nu
kl 20 börjar Idol 2010!!!

      


time to move my lazy ass

Hej! Dagen kan beskrivas med ett ord - onyttig! Har haft heldag i köket och när vi hade hål gick jag och Carro över till bageriet och kollade vad dom grejade med. Vi blev då bjudna på typ wienerbröd. Senare på dagen bakade vi pizza och till efterrätt blev det en krämbulle med glasyr på.

Gott var det, men måste verkligen ut och springa senare. Fortsätter det såhär kommer jag rulla fram! Så springning lite senare och även en promenad med Bamse. Grrrreat.


tisdag

Morning! Har just ätit upp min skål med flingor och ska nu gå och göra mig klar. Amir vilar idag så när jag kommer hem blir det att ta tag i lite läxor. laterrrr!


envisa små typer

Nu ska jag dra med Bamse ut på en sista kvällstur, sedan blir det sängen..men först, måste bara visa en sjukt rolig video på en liten tuff kille och hans envisa ponny.

                                                 Enjoy!♥ 


fruity

Sitter nu med ett ordentlig fruktfat som består av äpplen och grape, mumma! Kom även in ganska precis efter en kvällspromenad med Bamse. Nu ska jag trycka i mig frukten och göra ingenting. Heldag i köket imorgon så ikväll ryker nagellacket.
                                             fffffffffffruity
         

like a star in the sky

Bamse aka mongot har snart gjort mig flintis som han går lös på mitt hår. Har håret uppsatt i en boll och han tog tag i den när jag låg i sängen, jäkla bus hund! Iallafall så var skoldagen rätt chill. Pappa skjutsade mig till mormor på morgonen pga att jag har cykeln där och så cyklade jag till skolan.

På 2 timmars hålet cyklade jag iväg till stallet, gick ut på promenix med Amir 25 minuter och gav honom sedan lite hö och fyllde vatten. Även Bamse fick komma ut och röra på sig. När jag var klar i stallet var det bara att trampa tillbaka till östra.

Nu är jag hemma och gör inget speciellt. Funderar på att gå ut och gå en stund, med Bamse som sällskap såklart. Ska försöka fixa filmerna från Vindeln senare. Har nya windows och har inte riktigt fattat hur man tar bort ljudet på filmen i den nya moviemakern. För om det är något som är drygt, är när man hör bakgrundsljudet när musiken spelar.
                      En suddig bild på en galen Bamse!

måndag

Morning folks! Blev nyss väckt av pappa så ska gå och göra mig klar. Har idrott som första lektion, svagt yay.. Det är även idag vi har 3-4 timmars hål efter idrotten, inget yay alls.. Men då hade jag tänkt passa på att dra iväg till stallet och se hur det är med Amir.


vakthund i huset

Kom hem för en stund sedan och har inte hunnit göra så mycket. Bamse springer runt i huset, voffar och leker vakthund. Han är knasig den lilla typen.

Ska nu ta och berätta om händelsen på framridningen igår -
Jag hoppade fram på oxern och svängde sedan ut på långsidan. Just när jag svänger ut ser jag en annan häst komma i full galopp och ingen av oss hinner svänga undan så hästarna som galopperar i full fart far ihop med bogarna så det tar tvärstopp. Både jag och den andra tjejen flyger som vantar. Jag gjorde inte illa mig något (känner bara lite i knät idag), men jag vart mest orolig för Amir. Tror luften gick ur honom för han hostade lite.

Jag hoppade upp igen och travade lite. Han kändes som vanligt, lite chockad kanske. Jag provade hoppa något språng och när han kändes som vanligt valde jag att gå in och hoppa omhoppning. Jag var såklart lite okoncentrerad, men min guldklimp skötte sig inne på banan som om ingenting hade hänt.

När jag kom ut från banan sprutade tårarna. Inte bara för att jag hade varit orolig för Amir, utan för att han kunde komma in på banan efter den händelsen och bara köra på fullt ut.

                               Han är verkligen guld värd min Amir.

söndag

Mamma väckte mig nyss, sedan kom Bamse och hoppade upp i sängen så jag vaknade till ännu mer. Ska till stallet nu och kolla hur det är med min finaste. Blir bara att gå ut och gå. Berättar om det där som hände igår när jag kommer hem igen. later:)

cupcakes

Har varit ute på promenad med lillvalpen Bamse som vi är hundvakt åt en vecka framöver. Jacob joinade promenaden och det var ytterst trevligt.

Jag visar lite bilder på cupcakesen jag gjorde tidigare och tävlingen berättar jag mer om imorgon då jag även ska försöka fixa filmerna så ni får titta hur det såg ut idag.
                                                Goodnight!



Underbara ponny

Idag har det ju som sagt varit hopptävling i Vindeln. Är riktigt nöjd över resultatet.

LC - Amir var sjukt fin både på framhoppningen och inne på banan. Blev lite stark emellanåt, men funkade bra ändå. Rundan räckte till en 3:e placering!

LC+5 (lagklassen)- Gick in och hoppade grunden först som vi nollade, kändes jättefin. Mitt lag gick vidare till omhoppning och efter en olycka inne på framhoppningen var jag lite okoncentrerad och rev första hindret, sedan körde
jag bara på och det gick hur bra som helst. Mina 4 fel räckte ändå till en 2:a placering individuellt.

                         Kan berätta mer om olyckan senare.


tävlingsdags

Morning! Nu blir det att fara iväg till stallet, snygga till hästen och packa. Därefter blir det att rulla iväg mot Vindeln. Jag tävlar en LC och en LC+5 (lagklassen div2 omg2). Skulle egentligen tävlat Lillen i en LB, men nu blir det inte så ändå..

                                          wish me luck:)


äntligen helg

Efter skolan idag skjutsade pappa mig till Sofias stall och så red jag Lillen som jag (om det blir som tänkt) ska tävla i Vindeln imorgon. Provade på honom lite idag och fick hoppa lite olika hinder och kombination. Gick verkligen jätte bra och Lillen kändes super! Vart ett stopp när jag inte fick igenom halvhalten, annars gick det som smort!

När jag var klar i Sofias stall fick jag skjuts av hennes mamma till mitt stall. Amir fick komma ut i skogen ca 30 minuter, alla gångarter. Kändes pigg och glad och lyssnade bra så jag är nöjd. Blir även att tävla min egna pärla imorgon. Första gången för Amir i Vindeln! :)

      


bakning pågår

        Håller på baka cupcakes. Har just tagit ut muffinsarna ur ugnen
               och ska nu gå ner och fixa ihop glasyren/frostingen.

        När muffinsarna svalnat kan jag inviga min nya spritz! ;)

i'm so sorry..

..för dålig uppdatering! Hade tänkt göra ett inlägg på morgonen, men då muppade internet.

Gick i skolan till runt halv tre, tror jag det var. Mamma kom då och hämtade mig och så for vi till stallet. Red på banan och det gick väl stundvis helt okej, men är annars inte så nöjd med passet. Blev irriterad och valde då att sluta för det skulle ändå inte funka så jag lät Amir galoppera en bit på hemvägen (ridbanan ligger en bit från stallet) och så klappade jag om honom ordentligt så han skulle hålla sig på bra humör.

                         När det fortfarande var sommarlov..

no cupcakes

Blev inte att baka cupcakes, var istället i Hörnefors med Willy. Vi drog på UG och träffade lite sköna lirare, sedan drog vi hem till Willy och bara chillade tills pappa
kom och hämtade mig.

Har iallafall nyss borstat gaddarna och ska väl snart börja dra mig mot sängen.

get outta my way

Skrev nyss ut ett recept för cupcakes som jag tror jag ska prova baka senare. Var med pappa på maxi idag och köpte en spritz så man kan få glasyren snygg.

Iallafall, heldag i köket idag. Gick fint och vi fick sluta runt halv tolv, tror jag. Pappa skjutsade mig då till stallet och Amir fick komma ut i skogen. Red med graman och han var lite spänd från början, men efter att jag galopperat lite på en åker blev han riktigt fin. Tränade på att samla ihop honom ordentligt och gjorde tempoväxlingar. Amir ville fara iväg ibland så det blev mycket volter/halter för att få tillbaka honom. Blev riktigt fin och lydig tillslut. :)

frulle

Morning! Klädde nyss på mig och äter nu frulle. Idag blir det ännu en dag i köket och idag ska det lagas mat som vi säljer, omg. Efter skolan blir det ut och röra på Amir, sedan har jag inte hunnit planera längre. Är fortfarande inte frisk, så kanske bara ta det lugnt?

    


RSS 2.0