Klappat & Klart

Hej!
Nu har jag anmält till Vännästävlingen som är den 14-16 maj. Jag ska tävla lör&sön och det blir att debutera LB. Så klasserna kommer vara LC,LB,LC,LB. Tävlingen hålls utomhus så jag hoppas verkligen att underlaget är bra, annars tävlar jag kanske bara en dag.

Amir fick gå ett dressyrpass på ridbanan idag. Red barbacka på hackamore och det blev ett lugnt pass i alla gångarter. Han var lugn från början då Anna & Totte var på banan, men när de gick så blev han lite gnäggig och spänd, men slappnade av ett tag därpå.

<Amanda, jag , Josse > - vi köpte godsaker idag!
Nu ska jag hjälpa mamma med middagen. pusss/emma


Fredag

God morgon - Det är redan fredag!!! + Valborg!!!

Idag går jag till klockan 14.00 sedan blir det att fara till Amir. Blir nog bara
en lugn tur. Han var på promenad med Anna igår och det hade bara gått bra.

Nu måste jag iväg till bussen! pusss/emma

plugghäst, eller?

Har pluggat lite matte, men körde fast så jag la undan boken. 

Här är en bild från idag när vi pluggade NO på bibblan. Born to be a pluggis

Nu är det sleepy time! pusss/emma

Achmed Alibaba Halim Krussidull

Jag har väldigt tråkigt just nu och leker därför med webben.
Denna person nedan heter Achmed Alibaba Halim Krussidull.

Ni märker hur roligt jag har va? Inte speciellt.

Idag fick jag sluta vid två. Tog hem matteboken istället för att gå på lektion, annars hade jag inte hunnit med bussen hem. När jag kom hem satte jag igång med att läsa ut krigsboken som vi läser på svenskan, så nu är jag äntligen klar med den!

Jag får se om jag far ut och springer senare. Plugga matte blir det iallafall nu. pusss/emma

Thanks dude!

God morgon! Ska snart kila iväg till bussen. Tänkte bara visa dagens outfit först.

Jeansleggings - H&M
Scarf - Åhléns
Hoodie - USA (fick av brorsan idag, tack!)
Vit t-shirt under.

pusss/emma


Time to say goodbye

Har suttit och kollat efter klänningar på www.modegallerian.se och hittat några jag tycker om, men har inte alls bestämt mig för något. 

Jag kom ur duschen för ett tag sedan efter att ha varit ute och sprungit 25 min. Tog inte alls ut mig speciellt hårt denna gång så jag gjorde några situps när jag kom in.

Nu ska jag träna tyska glosor som jag har till imorgon,
sedan blir det nog till att gå och lägga sig. pusss/emma

Veterinären

Nu har Amir kollats igenom av veterinären oooooch - han var helt frisk!

När jag och mamma väntade på veterinären stod vi och putsade på Amir. Snart är vinterpälsen borta!!! Iaf, när veterinären kom så böjdes Amir igenom och det såg bra ut, men han satte ner vänster bakben lite försiktigare, men veterinären var säker på att det hade med skoningen att göra då han skoddes för några dagar sedan och då råkade hovslagaren ta för mycket så han började blöda från hoven. Så han var nog bara öm efter det.

Han ska nu få ta det lugnt så får jag se hur det blir i helgen, om jag hoppar över träningen eller inte. Beror på när ömheten släpper.

Nu ska jag ut och springa. Får se hur det går efter två glas saft... pusss/emma

Hoppas

God morgon!
Jag gick upp 07.20 och har nu hunnit fixa håret (slarvigt uppsatt i en boll), sminka mig, klä på mig och äta.

Jag skrev ju tidigare att Amir inte kändes som vanligt på hoppträningen så idag ska han kollas av veterinären. Jag hoppas verkligen att han är frisk, och om inte att det iallafall inte är så allvarligt.

my everything

Nu ska jag gå och blanda ett glas saft sedan ska jag bege mig till bussen.
Berättar hur det gått när jag kommer hem. pusss/emma


Like Whoa

Hej!
Jag kom hem från skolan för en stund sedan och sitter nu och ser på tv med en skål glass. Slutade 13.40 idag och det var riktigt härligt. Nu är det sol, men tidigare regnade det, men jag blev blötare inne än ute för Willy tog blött papper och kastade på mig sedan när jag gick ner för en trapp fick jag en mugg med vatten över mig av en som heter Wille. Tack pojkar!

När vi slutade busade jag, Jacce, Jesper & Anton lite med Josse&Olles cyklar. Men dom fick inte sitta där länge. Dom åkte ner lika fort av vaktisen Benke som dom kom upp.

Godmorgon!

Nu har jag fixat mig för skolan och måste skynda iväg till bussen!

Shorts - Ellos
Tröja - Gina Tricot
Scarf - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot


pusss/emma

Trevligheter

Kom in för en liten stund sedan efter att ha varit med Jacob och Robin. Vi var lite över en timme på gymmet sedan fortsatte vi hem till mig och jag bjöd på fika. När pojkarna länsat skafferiet och alla skåp tog vi en sväng med mopparna och jag fick prova Jacobs. Jag är ju van att köra min vespa, men det gick riktigt bra att växla. Har ju kört moppe med växlar förut också, men det var ett tag sedan.

Nu till annat - bjuder på lite bilder från helgen!

Amanda färgade håret.

En sömnig Sofia.

Nyvaken Emma + en galen Amanda som drar en pose.

Nu ska jag vara duktig och läsa en bok. pusss/emma


New Moon

Nu har jag äntligen sett New Moon!
Tycker att den var riktigt bra och vill se nästa nuuu!

Hinner inte blogga så mycket nu. Skriver mer när jag kommer hem för nu ska jag till gymmet med Robin och Jacob. pusss/emma

Hoppträningen

Jag håller på se Wipeout, men det är reklam nu så då passar jag på att skriva ett litet inlägg. Det var ju som sagt hoppträning idag. Till en början kändes han fin, jobbade på bra och var pigg och glad. Vi hoppade bana, men han kändes inte alls som vanligt så jag valde att inte hoppa nånting mer. Amir fick istället åka hem och äta och det hade han nog inget emot.

Före träningen var jag och kollade på små valparna som är hos min morbror och hans fru. Dom var huuur söta som helst! Imorgon är dom 4 veckor och jag tog massa bilder, men dom visar jag nog senare. Istället får ni se en bild från när valparna var nästan nyfödda!

Nu har Wipeout börjat igen! pusss/emma


Hoppträning

Hej!
Jag har nyss kommit hem från Hörnefors. Hade jätte roligt med tjejerna igår. Vi gasade runt med mopparna sedan kom as många epor från Nordmaling som vi stannade och snackade med. Var även en sväng på UG.

Nu till det bästa med söndagar - hoppträningen! Tränar klockan 17.00 och jag tror vi skulle hoppa bana idag, kulkul! Jag och mamma ska även svänga förbi hemma hos min morbror och kolla på små valpar! Ska ta lite bilder och lägga upp här senare. Hörs när jag kommer hem. pusss/emma

Mot Hörnefors

Nu ska jag kladda på lite smink sedan blir det att hoppa på moppen och dra till Hörnefors. Blir att vara med tjejerna och vi ska sova hos Olivia. Trevligheter!;)
                   
                                   Hörs imorgon! pusss/emma

Travet

Hej! Har varit i stan flera timmar så jag har inte kunnat blogga nånting. Jag sov hos Willy inatt och jag kom hem lite före ett idag och då for jag iväg till stan ganska direkt. Har ridit en pigg Amir som var rätt tittig, men gick okej ändå. Sedan blev det att fara till travet. Det var V75 så det var fullt med folk!


Nu ska jag gå och fixa en bit tacopaj! pusss/emma


Begravningen

Nu har jag varit på begravningen och det var min första någonsin. Själva begravningen började kl 14.00. När jag kom in fick jag direkt en tung känsla, sedan när vi satt där kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Vi la rosor på kistan och det var verkligen jättefint.

Efteråt åt alla tillsammans och hade trevligt. Folk berättade roliga minnen och ja, det var fint.

*Klicka på bilderna för att förstora*

  
  
pusss/emma

Mobilblogg- Bussen

Jag sitter nu i bussen på väg till stan. Jag är ledig idag för att jag ska på begravning. Den är inte förrän kl 14.00 men jag vill till stallet innan begravningen så.. Hörs senare! pusss/emma

Filmtips


 -STEP BROTHERS


Filmen handlar om två män i medelåldern som fortfarande bor hemma och mot sin vilja tvingas de bo tillsammans och bli rumskamrater när deras föräldrar gifter sig.

Verkligen sevärd! pusss/emma

This is how we do it

Hej! Jag kom hem för ungefär 2 timmar sedan. Skoldagen har väl rullat på rätt bra. Hade nap i både engelska (muntligt) och sista delen på matten. Grymt skönt att ha gjort bort det!

Bilden är från tidigare i veckan, Josse&jag : )
Hell's Kitchen nu! pusss/emma


Torsdag

God morgon!
Jag har just ätit en skål med All bran och ska snart gå och sminka mig/fixa håret. Idag har vi nap i matte direkt på morgonen. Ser väl hur det går... Jag ska fråga Jacob om lite saker i bussen som jag är osäker på.

             < Robin, Jag & Jacob >
Skriver när jag kommer hem. pusss/emma


Pluggar

Hej! Nu sitter jag och pluggar matte. Har nationella prov i matte imorrn och det är sista delen, skönt! Träningen med killarna gick riktigt bra. Härligt att träna med några som kan pusha mig. Tror vi ska till gymmet på fredag också. Men nu ska jag fortsätta plugga ett tag till, sedan blir det till att sova! Godnatt/emma

Making muscles

Nu ska jag, Robin & Jacob till gymmet och bygga muskler,
uppdaterar när jag kommer hem!

Jag, Robin (det är faktiskt han) & Jacob.  pusss/emma

Onsdag

God morgon!
Vaknade alldeles nyss och jag ska snart gå och leta fram lite kläder.

      Denna bild använde jag som framsida till min novell.

Idag går jag till 15.30, men slutar nog lite tidigare för att hinna med bussen. Slöjd har vi direkt på morgonen och jag hoppas på att bli klar med mina shorts. Nu blir det att titta efter nåt användbart i garderoben. pusss/emma

Carte Dór

Jag har nyss ätit glass. Provade glassen Carte Dór Choco Chip Muffin.

Inte den godaste glassen jag ätit, men helt okej. Trodde att kakbitarna skulle vara som ben&jerrys Cookie Dough, men det var dom inte.

Nu ska jag fortsätta se Desperate Housewives! pusss/emma

Sunny

Härligt väder idag & hej förresten!
Jag kom hem för ett tag sedan efter att ha varit och handlat med mamma. Skoldagen gick väl bra idag. Det är ju super härligt väder så på NO:n satt vi ute och jobbade. Som sagt så gick vi till 13.40. När jag kom hem upptäckte jag att det inte var någon nyckel utlagd så jag fick vänta tills mamma kom hem.

Men det var lugnt. Solen var ju framme så jag satte mig på altan och läste några sidor ur Hitlers Dotter, sedan la jag mig och stekte lite så nu har fler fräknar poppat fram.


Nu ska jag fortsätta se finalen av Hell's Kitchen! pusss/emma

At school

Hej! Är i skolan nu. Sitter och chillar med Amanda, Josse & Olivia och snart börjar tredje lektionen idag som är NO. Idag slutar jag 13.40, riktigt härligt! Hörs när jag kommer hem. pusss/emma

Going out

Jag har just sminkat mig och gjort mig klar. Ikväll blir det Hörnefors. Ska vara med Amanda, Willy, Sofia, Josse & Olivia. Det blir väl bara att chilla och ha det trevligt antar jag.

Vet inte om jag kommer kunna skriva något mer ikväll, annars hörs vi imorgon! pusss/emma

Hemma

Hej!
Jag kom hem runt 16.00. Skoldagen gick bara bra. Amanda var tyvärr hemma idag för hon mådde dåligt, krya<3. Men annars hade vi trevligt. Vi fick även veta resultatet på nationella matteprovet och ja... det hade väl kunnat gå bättre. Man var tvungen att ha 22p för att få G och det bästa reslutatet i klassen var 9 POÄNG! Alla började skratta för det var ju så sjukt dåligt. Ingen hade klarat G ens och själv fick jag 6p. Aja, vi ser väl hur det blir med det där.


Bjuder på en bild på sjuklingen Amanda. Nu ska jag äta och det blir
mammas hemmagjorda hamburgare, gott! pusss/emma


Måndag

God morgon! Idag är det måndag och det betyder skola. Går till 15.30 idag, men jag får se om jag går lite tidigare för att hinna med bussen till stan. 

Bild från igår när vi var på väg till hoppträningen. pusss/emma

Pink - Fun House

Hoppträning+Road trip

Lite kort om hoppträningen - Vi började med att travhoppa en linje med travbommar emellan. Sedan fortsatte vi med att hoppa studs på mittlinjen till en oxer. Funkade bara bra och Amir höll sig lugn. Tillsist hoppade vi en långsida med bågar. Först ett cavaletti hinder, båge till oxer, båge till cavaletti hinder. Amir funkade väldigt bra på hackamore och lyssnade jättebra. Frida tyckte jag skulle rida på hackamore nästa träning också för då ska vi hoppa bana.

Om gårdagen - Vi hade väldigt roligt igår. Jag, Amanda, Freddie, Jesper & Jacob hade moppe och Josse, Olivia & Viccy åkte. På vägen till stan fick jag lite problem med moppen, eller rättare sagt med bromsskivan/bromsklossarna så den började gå jätte tungt, men som tur var så hjälpte Freddie mig och då gick den finfint igen. Vi hann bara en bit så pajade Jespers moppe så han kunde inte fortsätta köra. Vi bestämde att jag, Josse, Olivia & Amanda skulle fortsätta till stan och de andra skulle komma senare när det fixat Jespers moppe. Så vi fortsatte och när vi kom in till stan körde vi till pappas jobb, volvo, och drack varm choklad och innan vi körde vidare så tankades det.

Amir behövde komma ut en sväng så vi for förbi stallet. När allt var klart gasades det ner på stan där det blev middag på frasses och innan det blev hemfärd drog vi förbi på hemköp och köpte ben&jerrys.

På hemvägen började det snöa när det var ungefär en mil kvar, men vi tog oss hem ändå. Väl i Hörnefors brummade vi hem till Olivia. Det bjöds på varm choklad och bullar, sedan innan jag for hem högg vi in på ben&jerrys. Nu bjuder jag på lite bilder!

Hemma hos Jesper när vi väntade på alla segproppar.

Fredrik på plats!

Jesper & Fredrik samtalade lite.

När alla var på plats fortsatte vi mot stan.

När vi var i stan drog vi förbi statoil för Amanda skulle köpa olja.


Matglada typer på Frasses!


Avslutar med en smexig bild på mig & mina fina flickor!


Hade sjukt roligt, detta måste göras om inom en snar framtid!
                               pusss/emma


Påväg till hippo

Nu är vi snart framme vid hippo. Tränar ju som sagt kl 17.00 idag. Jag ska prova hoppa på hackamore så de blir spännande, men de går nog bra. Vi hörs senare när jag kommer hem! pusss/emma

Söndag

God morgon! Mamma väckte mig för ett tag sedan. Idag är det hoppträning som står på schemat. Jag tränade förut kl 18.00, men nu är det ändrat så jag tränar kl 17.00.

Här har ni förresten Amirs nya skydd. Veredus carbon gel
Svin snygga, men svin dyra, men Amir är värd det finaste:)

Nu ska jag gå och göra mig klar. Önskar er en härlig söndag. pusss/emma

Home sweet home

Jag har hunnit vara hemma några timmar nu efter att jag kom hem från Olivia. Vi har haft väldigt trevligt idag (berättar om dagen i stan imorgon och lägger även upp bilder som tagits under dagen)

Idag fick Amir komma ut på en tur i skogen. Red på hackamore och han kändes så grymt fin. Han lyssnade tillbaka och kortade sig jättebra i galoppen. Han höll sig lugn och samlad hela ridpasset. Funderar på att kanske prova hoppa honom på hacket imorgon på hoppträningen, men jag får se hur jag gör.

En bild från tidigare i veckan.

pusss/emma

Tillbaka

Hej! Nu är vi tillbaka i Hörnefors. Vi kom hem vid kl19 och är nu hos Olivia och har det trevligt. Vi drack varm choklad och åt bullar och lite senare ska vi hugga in på b&j. Jag skriver mer utförligt om våran dag i stan senare. pusss/emma

Road trip

God morgon! Jag sov ju hos Amanda inatt och vi vaknade vid 09.00. Idag blir det road trip till stan. Det snöade lite grann tidigare, men nu har det slutat och solen tittar fram då och då. Vi ska fara vid 12 och blir troligen kvar i stan några timmar.

Jag skriver när jag kommer hem. pusss/emma


in the middle of the night

Jag sitter hemma hos Amanda och vi ser på MTV. Olivia och Josse gick för ett tag sedan. Vi har haft väldigt trevligt ikväll. Var ute och brummade lite med mopparna så dom är redo för våran utflykt imorgon. Jag och några andra ska nämligen köra till stan imorgon. Kommer bli awesome ;)

Nu ska vi fortsätta med det vi är bra på, ingenting. hihihi! pusss/emma

Mot hörnefors

Hej! Var ute och provkörde moppen tidigare. Det var något knas med bromsskivan, men pappa som är mekar kungen fixade det så nu är det bara att tuta och köra. Jag har ganska just ätit en god middag med revbensspjäl, kyckling, bröd, potatissallad, advokado och massa annat gott.


Nu ska jag packa väskan med lite kläder, sedan blir det att bege sig till Hörnefors. Ska hänga med brudarna. Vi hörs kanske senare. Önskar er en trevlig kväll! pusss/emma

Home

Hej! Kom hem från stallet för ett tag sedan. Amir fick komma ut 1½ timme idag. Men jag red på banan,markarbete, så det var därför det tog lite längre tid för jag drog fram lite hinder och bommar. På ena långsidan la jag ut tre stycken travbommar och på andra långsidan byggde jag upp ett hinder. Höjden låg på ca 40-50cm. Jag red lite volter och ställde honom inått/utåt, sedan fortsatte jag på travbommarna som gick gallant. Sedan blev det galopp hopp över lillhindret som även det gick bra. Tillsist gjorde jag så att jag först red över travbommarna, sedan fattade jag galopp och hoppade hindret. La även till en volt ibland. Amir skötte sig väldigt bra och gick så fint så :)

Red förresten för första gången på hackamore och det funkade jätte bra!

Nu ska jag gå ut och kolla om moppen vill ta sig en tur. Avslöjar senare vilka skydd Amir fick, (för övrigt passade dom bara bra). pusss/emma


Mobilbloggar

Tja! Jag sitter nu i stallet och har ganska precis ridit. Jag bloggar från mobilen och det är första gången jag mobilbloggar. Men vi hörs när jag kommer hem! pusss/emma

Färdig pluggat

Nu har jag pluggat klart. Jag hoppas verkligen att provet går bra imorgon och att jag inte får en krasch i hjärnan. Ni får hålla tummarna för mig!

Btw, nu har Amirs nya skydd kommit!

Vilka är det egentligen? Det avslöjar jag imorgon!
Nu ska jag borsta tänderna sedan blir det till att sova. Godnatt/emma 

Mekar'N

Kom in från garaget för ett tag sedan. Pappa har hjälpt mig med moppen. Jag fick byta olja och sätta dit ett annat batteri som nu ska laddas över natten. Pappa fyllde luft i hjulen och vi provade även starta den. Lite sur från början, men sedan stod den och brummade på. Imorgon blir det ut och premiär köra, längtar!

Haha, tyckte bilden var söt!

Nu blir det matte för fulla muggar! pusss/emma


look what i got

                                        NEW MOON


Vet att jag är värsta sent ute som inte har sett den än, men Rebecca var iaf
nyss hit och lämnade den så nu blir det att se! Ni vet, bättre sent än aldrig. ;)
 

Städning

Hej!
Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Håller på städa, visst är jag duktig?;)

Skoldagen gick  rätt fort ändå. Hade fotboll på idrotten och jag är väldigt bollrädd när det kommer till fotbollar. Är sjukt rädd för att dom ska komma och träffa facet när dom kommer flygande, men rullar dom bara efter marken är det lugnt. Hade också muntligt nationella prov i matte, gick väl okej och hon sa att det blev ett G. Imorgon är det nationella prov skriftligt i matte. Ska plugga senare och träna på de grejer som går trögt.

Anna har som vanligt Amir på torsdagar, så idag blir det att vara hemma och plugga, chilla och gå igenom moppen och kolla så allt är som det ska så jag kan börja köra, yay!

Nu ska jag fortsätta dammsuga... pusss/emma


Aouch

Go kväll! Sitter och försöker borsta ut mitt toviga hår. Efter en dusch tovar håret alltid ihop sig om jag försöker borsta det när det fortfarande är blött. Jag vet att man inte ska borsta håret när det är blött för att det sliter så mycket på håret, men jag ska fläta ihop det sedan och då blir det snyggt och mer vågigt imorgon när man släpper ut håret om det var lite fuktigt när man gjorde flätorna.

                                     ~Aouch
Nu ska jag fortsätta borsta håret sedan fläta och tillsist sova. Godnatt/emma

Piggelin

Kom hem från stallet för ett tag sedan. Red barbacka och Amir var en riktig piggeliiin! Såklart är man inte ensam ute i skogen när det är såhär fint väder så jag mötte några andra som var ute och körde. Amir vart väldigt spänd och trippig, men mot slutet av ridturen lugnade han ner sig lite iaf, men inte så mycket som jag ville. När jag kom tillbaka till stallet gick jag ner till ridbanan med honom och longerade lite. Han började med att göra några luft konster innan han tillslut lugnade ner sig, busponny!

Skoldagen gick bra och lärarna hade nånting så vi fick sluta tidigare, 13.20 faktiskt! Riktigt härligt :) Men för övrigt så gick skolans lektioner bara bra och vi var så duktiga hela klassen.

Jag & Josse idag : )

Nu ska jag plugga, pusss/emma

Onsdag

God morning Sunshine! Vaknade för ett tag sedan. Idag blir det skola till 15.30, eller jag slutar ju lite tidigare för att hinna med bussen till stan/stallet.

Amir på hippo :)
Nu ska jag gå och fixa håret, sminka mig och äta något. Hoppas ni får en bra dag! pusss/emma

Snyggt!

Tycker verkligen att dessa skor är skitsnygga! Jag håller ju på leta skor nu till skolavslutningen och jag fastnar alltid för skor med nitar.

Vad tycker ni är snyggast, klackade med nitar eller gladiator skor med nitar?



Nu ska jag bläddra lite i matteboken och sedan blir det att läsa! pusss/emma


Pluggar på

Hade tänkt dra ut och springa, men måste nog fortsätta plugga på. Jag har just sett halv åtta hos mig och håller nu på med en tyska uppgift. Sedan blir det att plugga lite matte och ikväll blir det att läsa en bok som jag håller på läsa på svenskan. Bjuder på lite mer bilder från idag.

Jag, Olivia & Josefin.

Bilderna är från Josssiies :) pusss/emma

Satt där det skulle

Hej! Jag har nyss kommit hem och mumsar nu på en macka med skivade tomater.

Skoldagen har varit riktigt bra. Inte bara för att vi slutade 13.40, utan för att jag fick ett MVG på NO provet. Yes, det satt verkligen där det skulle! Så jag hoppas nu på ett högre betyg än G. Matten gick helt okej, vi gick igenom ett gammalt nationellt prov på tavlan. Vårat nationella har vi nu på fredag tror jag, eller om det var nästa vecka?

Vi var ute i det super härliga vädret och stekte.




Nu blir det att plugga lite tyska. pusss/emma

Tisdag

God morgon! Jag gick upp för 10 minuter sedan och möttes ännu en gång av strålande väder.

Jag lovade ju er en film igår, men här kommer den nu. En liten film på pojkarna som stylar på gymmet.
                                  Enjoy!

Vi hörs senare idag. pusss/emma

Den mystiska pizzan

Okej, nu ska jag berätta en väldigt mystiskt grej.
Jag kommer hem efter skolan och mamma är redan hemma. På bänken i köket ligger ett bakplåtspapper med ett avtryck av en pizza. Mamma frågar om pappa gjort pizza på morgonen, men det vet jag att han inte gjorde för jag åkte med honom på morgonen till skolan. När vi öppnar kylskåpet ligger en tredjedel av en pizza där och vi börjar misstänka att Carl, min brorsa, är den som ligger bakom pizzan, men vi kommer på ganska fort att det är salami på pizzan och Carl är vegetarian. Så vem är denna pizza ätare? Hm, mystiskt....

Nu till annat- idag var sista inlämningsdagen för novellen, men såklart glömde jag den hemma så jag ska maila iväg den till biblioteket (dom som har novelltävlingen), men jag ska först finslipa den en sista gång. Jag säger god natt nu och hoppas ni fått en bra start på veckan. pusss/emma

New shoes

Fick nya skor av mamma, taaack!


Det behövdes verkligen. Märket är Kingsway. pusss/emma

Måndag

Hej! Jag kom nyss in efter att ha varit ute och snackat med Willy som tog moppen hit.

Men nu är jag inne igen och kan göra ett litet inlägg. Skoldagen har gått helfint. På de lektioner jag haft har jag snackat med lärarna om mina betyg och det ser rätt bra ut, kanske bättre än väntat. Det enda jag är orolig för fortfarande är matten. Men jag ska kämpa på med den.

Bjuder på en bild från idag. Amanda, Josse & jag. Här ser ni även dagens outfit.
*Randig t-shirt - minns inte vart den är köpt
*Jeansleggings - H&M

Bjuder på en film senare! pusss/emma


Vårkänslor

Denna dag har verkligen gett mig vårkänslor!

Mest pga det super härliga vädret.


Men även pysslandet i stallet förstärkte känslorna.

Benny fick en inbakad fläta + en knopp i pannan.

Han fick komma ut på en skrittur i skogen, 40min. Han var så duktig och jag försöker lära honom att gå i form nu. I början var han lite stel och sänkte sig inte riktigt, men mot slutet av ridturen var han faktiskt riktigt duktig och jag kunde ställa honom höger & vänster. Så han börjar förstå.

Jag putsade på Amirs benskydd som blev som nya. Lite skillnad?

Men snart blir det nya benskydd till Amir. Jag avslöjar vilka senare.
Nu ska jag sova och försöka tagga skola. Godnatt/emma


Hoppträningen

Hej, kom hem för ungefär 2 timmar sedan.

Hoppträningen gick väl bara bra tycker jag. Hopptränade inte för Frida Rännar som annars, utan för Camilla Pettersen. Vi började  med att trava cavaletti bommar på serpentinbågar. Sedan höjdes bommarna upp på "sockerbitar" och då galopperade vi och gjorde samma sak. Vi fortsatte med att hoppa en 4kombination och därefter en långsida med studs, 4 galoppsprång till en oxer, 4 galoppsprång till studs.

Amir var lite springig från början och vi hittade inget lugn. Men tillslut började han slappna av och hoppa jätte fint. Fick lite tips av Camilla hur jag skulle rida i vardagen också. Jag är nöjd över träningen och Amir var så duktig.

Min lilla pärla <3 pusss/emma

Dagens stall outfit

Här har ni dagens stall outfit!

Pumatröja
Brunrutiga Domino ridbyxor

God morgon!

Jag vaknade för ett tag sedan och möttes av ett superhärligt väder när solen lyste in genom fönstret. Så den här dagen kommer nog bli riktigt bra för det är ju även hoppträning ikväll. Fast det finns ett minus med denna dag och det är att skolan börjar imorgon. Roligt att träffa kompisarna såklart, men jag taggar inte lektionerna. Men nu har jag bestämt mig för att ge järnet i skolan så det är bara att kämpa på!
                 
Nu ska jag gå och leta reda på nåt ätbart. Hoppas ni får en super solig söndag.
pusss/emma

Igång med träningen

Kom ur duschen för ett tag sedan efter en springtur på 40 min. Jag sprang tidigare, men jag vet inte vad som blev av med det. Nu ska jag iallafall komma igång med träningen. Jag och Amanda har bestämt oss för att börja träna och vem vet, en dag kanske vi är riktiga bodybuilders!


Nu ska jag smaska i mig lite melon. pusss/emma

!!FÅ GRATIS SPOTIFY PREMIUM!!

För att få gratis premiun behöver du bara
klicka på den här länken > KLICKA HÄR

Du svarar på några få frågor och värver 6 personer. Du kan även lyssna på spotify offline (när du inte har internet) och du slipper reklamen! Så klicka! ;)


Dumlekakor

Ingredienser:
*250g margarin/smör
*1½ dl socker
*1½ tsk bakpulver
*4½ dl mjöl
*1 dl kokmarsanpulver

Gör så här:
Blanda allt till mördegen och låt vila 30min-1tim. Rulla sedan ihop degen till jämna bollar och lägg i formar.


Tryck ner en dumle i varje form.



Grädda i ugnen ca 15min, 200grader.

Och här är resultatet!

Jag har precis tagit ut dom ur ugnen. Kanske inte de finaste kakorna jag sett, men så kan det gå när man pressar ihop alla på en och samma plåt. Men det är ju smaken som räknas ;) pusss/emma

Lördag

Hej! Jag har hunnit vara i stallet och Amir fick komma ut på en tur i skogen, 55min. Jag red travintervaller och jobbade honom i ett lugnt tempo. Från början ville han springa på och göra lite annat än jobba, men efter en stund började han slappna av och gick riktigt fint.

Nu ska det bakas igen! Denna gång blir det dumlekakor!
Hoppas ni får en härlig lördag. pusss/emma

No movie

Kommer tyvärr inte kunna bjuda på någon film som det ser ut nu iallafall. Jag provade lägga upp den på youtube, men det var något med att musiken tillhörde nånting så filmen går inte att se..

Nu ska jag duscha, sedan blir det att dra till Hörnefors : D pusss/emma

Hoppfilm

Hej! Jag håller på med en film just nu. Jag klipper ihop massa hoppfilmer och det blir awesome! Visar sen när jag är klar :)


Idag har Anna hand om Amir så för mig blir det nog bara att vara hemma. Och det blir förresten inget Högbo heller. Lillen hade fått nåt slags utslag på magen så det är bäst att vara på den säkra sidan och stanna hemma. Lite surt, men så kan det bli. Nu ska jag fortsätta med filmen! pusss/emma

Markarbete

Tja! Här sitter jag med ett glas saft och är munter. Amir skötte sig riktigt bra på markarbetet och vi fick mycket beröm. Vi började med att rida serpentinbågar med travbommar i varje sväng. Sedan fortsatte vi med att hoppa tre hinder på ena långsidan, 7 galoppsprång emellan. Vi la till att man skulle hoppa ett hinder på en åttvolt, tillsist la vi till och hoppade två hinder på andra långsidan. Amir blev väldigt trött, men skötte sig bra och var väldigt positiv. Jag har aldrig ridit för Elisabeth "Bettan" Andersson förut, men tycker hon var bra.


Bjuder på en bild på Amirs favorit godis ;)
Nu ska jag kolla igenom novellen som jag skrev klart igår, eller inatt.
Feels gooood! pusss/emma

Keep on writing

Chokladfondaterna blev väl inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade lite för mycket smet i formarna så det jäste över i ugnen och de var nog inne lite för länge också för dom ska ju vara rätt kletiga, men dom var i torraste laget. Men det är bara att ta nya tag. Måste ju ha lite skillz i köket om jag ska gå livsmedel ;)

Nu ska jag fortsätta skriva på novellen och lyssna på Owl City. Imorgon blir det upp tidigt. Ska vara på Hippo kl 10.00 med Amir. Vi hörs imorgon. pusss/emma


Fram med slevarna & skålarna

Hej! Kom hem från stallet för ett tag sedan. Amir var pigg och glad och kunde inte låta bli att stegra och studsa lite.

Idag åker slevarna och skålarna fram igen för idag ska jag prova på att baka chokladfondant. Jag ska även packa alla grejer som jag behöver ha med till Högbo!

pusss/emma


Godmorgon

Det känns som att denna dag kommer bli bättre än gårdagen. Jag ska snart fara till stallet och låta lilla Amir komma ut på en tur i skogen. Blir nog bara att ta det lugnt, underlaget är ju inte det bästa just nu.

Vi hörs senare! pusss/emma

Snickerskakor

Det blev till att baka iallafall. Sprang och lånade den saknade ingrediensen, sirap! Och det blev som vanligt gott, för snickerskakor blir alltid goda och dom är lekande lätt att göra. Jag lägger kanske ut bilder imorgon från bakandet.

Nu ska jag fortsätta skriva på novellen. Har äntligen kommit igång med den. Kanske har jag fått inspiration från de senaste händelserna, då jag skriver en lite sorgligare novell.

Aja, hoppas eran dag varit bättre än min. pusss/emma

Tisdagen fortsätter på som tidigare

Upptäckte nyss att en ingrediens saknades så det blir inget bakande.

På fredag far ju jag och Sofia till Högbo och är borta till på söndag. Därför är jag inte med på hoppträningen på söndag, men på torsdag och fredag är det aktiviteter på Hippo som jag hade tänkt vara med på, iallafall på torsdag. På torsdag var det då hoppträning och fredag markarbete. Jag hade bara tänkt vara med på torsdag då det är hoppträning, men nu har hoppningen och markarbetet såklart bytt dag. Och jag hinner inte vara med på fredag för vi åker nog rätt tidigt. Så jag får se hur jag gör..

Nu tänker jag ha en fortsatt dålig dag. Hejdå.

Tisdag

Denna tisdag är verkligen skit. En person som jag känt hela mitt liv dog inatt(rip), dryga saker har hänt under dagen och jag är stressad över saker som har med skolan att göra...

Jag ska sysselsätta mig med lite bakning. Jag ska leta reda på receptet för Snickerskakor sedan blir det att sätta igång.

pusss/emma


Face mask

Jag har nyss sköljt ur håret och väntar nu på att håret ska torka så resultatet syns ordentligt. Sedan när allt är färdig pysslat med håret blir det att göra en ansiktsmask, värsta tjejkvällen ;)

Hoppas ni får en härlig kväll! pusss/emma

Once you go black, you never going back

Hej! Jag sitter nu med svart hårfärg i håret. Känns riktigt härligt att få det färgat. Har haft så tråkig färg nu ett tag, men nu blir det svart igen ;)

Nu ska Fias hår färgas, även hon ska ha svart. pusss/emma

Hoppträningen

Hoppträningen gick jätte bra och Amir var super fin! Han var riktigt taggad och höll på och reste sig och studsade på, men lugnade ner sig tillslut. Vi hoppade tre sockerbitshinder och från början var det korta galoppsprång där emellan, sedan längde dom eftersom. På ena långsidan var det fem hinder. Studs och trekombination. Gick väldigt bra det med och vi avslutade med att hoppa tre hinder på en S-båge som även det gick bra.

Bild från hemmatävlingen.

Jag är iallafall väldigt nöjd över träningen. Han lyssnade bra och kändes riktigt fin! Nu ska jag fortsätta se Evan den allsmäktige. pusss/emma

Godmorgon

Jag kom nyss hem från Willy.

Idag är det hoppträning och jag taggar! Var ju inte med på förra pga att jag var i Sundsvall. Och på fredag bär det av igen, men denna gång till Högbo. Andra omgången av Elit, spännande!

Vi hörs senare! pusss/emma


Lördag

Hej! Idag är det lördag, härligaste dagen på veckan. Men jag fick en tidig start på denna lördag. Klockan 07.00 var jag och Sofia på Hippo och stod som parkeringsvakt 2½ timme. Det var drygt och kallt, men det gick ändå.

Mamma kom och hämtade mig lite före 10 och då for vi iväg till stallet. Underlaget är inte det bästa nu så jag skrittade bara ut en sväng, barbacka. Amir var väldigt fin och skötte sig bra.


Bjuder på ett litet klipp från tidigare banträning. pusss/emma

Lockigt värre

Fia har just lockat håret på mig. Jag vill verkligen ha en riktigt bra locktång. Jag har en bra plattång som man även kan locka med, men det är ganska komplicerat.

Tips på bra locktänger? pusss/emma

Hos busfia

Hej! Jag har just kommit till fia efter att ha varit i stallet. Det blev ett dressyrpass på ridbanan och jag red barbacka. Red ungefär 55min, alla gångarter. Han var mjuk och fin och höll sig lugn och samlad. Så jag är nöjd :)

Nu ska jag och fia kila iväg och köpa B&J.
När det är påsk får man ju unna sig lite gotta ;) pusss/emma

Godmorgon

Det är fredag, vi är lediga och det är påsklov och nu är jag uppe. Det är såklart för att jag ska till stallet. Har inte bestämt om Amir ska få sig ett dressyrpass på ridbanan eller ut i skogen, men jag ser väl.

Idag är det hopptävling för storhästar på hippo och det är det även lördag och söndag. Det kommer vara klasser upp till 1.45! Jag drar kanske dit och tittar efter att jag varit i stallet.
 
Söta Benny!

Vi hörs väl senare idag. pusss/emma

ett hemskt samtal

Idag när jag var ute och red Benny ringde mobilen, men jag kände inte igen numret. Jag svarade och det var Lina som ringde. Lät ungefär såhär:

Jag - Hallå?
Lina - Hej det är Lina. Alltså Lillen har farit iväg med fia och han kom tillbaka själv och var alldeles blodig!!! Fia måste ha flygit av någonstans!
Jag - Men va!?!
Lina
- Ja, jag visste inte vem jag skulle ringa!
Jag - Har du ringt hem till henne?
Lina - Ja, jag ringde hennes pappa! Han är påväg!
Jag - Men gud!! Är du också ute och rider?
Lina - Ja, jag rider ju Chaconne!
Jag - Men gud! Amen, okej.. Shiet, shiiet!!

LINA OCH FIA - HAHAHAHAHA, april april!

Jag tror att Fia & Lina såg ut ungefär såhär..

Har ni lurat någon idag eller själva blivit lurade? pusss/emma

Skärtorsdag

Hej! Jag sitter och lyssnar på Sara Bareilles - Love song. Länge sen jag hörde den, härlig låt.

Amir var väldigt fin idag. Han fick komma ut i skogen, ca 50 min, alla gångarter. Han var pigg i början, men blev lugn när han fick trava på i ett lugnt tempo och i galoppen höll han sig också lugn. Gjorde lite halter, backade honom så att han skulle lyssna ordentligt.

Red även mammas häst Benny (jag har inte berättat om Benny tidigare, men vi köpte honom för ca en månad sedan) och jag lät honom jogga på och han skötte sig finfint.

Nu ska jag fortsätta skriva på novellen. Har bara skrivit några rader hittills och snart måste den lämnas in, så nu är det bara att skriva på. pusss/emma

RSS 2.0