28 februari - Uppbaket

Har varit en lång, men rolig och spännande dag i bageriet idag. Var på plats lite före åtta och körde igång med det sista som skulle fixas klart. Sedan började vi packa upp alla våra bröd, bullar, wienerbröd, tårtor, bakelser och praliner för att ställa ut allt på våra bord som skulle visas upp. Tv4 var på plats och även några journalister som ställde frågor och tog bilder.
 
Tänkte nu gå och fixa en sallad till middag för har bara levt på skit (bröd) idag pga att vi inte hunnit iväg till matan. Blir sedan att åka hem med pappa när han slutar. Men jag tar och bjuder på några bilder.

- i'm in love with the thought of you

Spenderat flera timmar i bageriet idag. Fixat ganska mycket och förberett inför imorgon då vi har uppbaket. På uppbaket visar vi upp vad vi kan och det vi har gjort de senaste veckorna och så får folk från olika bagerier, tidningar och kanske till och med tv komma och kolla. Blir spännande. Ska försöka ta några bilder som jag kan bjuda på imorgon.
 
Drog iallafall från skolan lite före tre och kände att jag skulle få väldigt bråttom om jag skulle vara på boxningen kl fem och hinna till stallet innan det. Så jag bestämde mig för att skippa träningen och istället kunna ta det lugnt i stallet. Blev en härlig ridtur i skogen på 40min. Underlaget har ju blivit sämre nu pga värmen, men var ändå helt okej på vissa ställen så jag kunde trava och galoppera. Amir kändes som en studsboll i galoppen och var riktigt framåt, jättefin!
 
Nu sitter jag här och slevar i mig en skål fylld med apelsin och ananas, yum. Ska bara ta en dusch sedan och därefter krypa ner under täcket. Tidigt morgon väntar. Nighty

26 februari - Vårkänslor

Hade skola till två idag. Amir vilar så mamma fixade stallet och jag promenerade direkt hem. Det härliga vädret piggar upp och ger mig vårkänslor. Kände för att vara lite duktig när jag kom hem så jag har suttit och skrivit på en redovisning som jag börjar känna mig klar med nu och har även anmält mig till hippos kommande hopptävling.
 
Nu blir det nog lugnt ett tag, käka något och sedan är det boxningsträning. ciao!

Årets första hopptävling

Igår blev årets första tävling och även våran första storhästtävling avklarad. Vi började med att starta en 90cm. Han var väldigt fin på framhoppningen i båda klasserna, ganska sprallig och for och bockade lite.
 
I första klassen kändes han helt okej. Lite spänd och stoppade på fjärde hindret. Rätt onödigt stopp egentligen som han nog hade hoppat om jag varit lite mer på alerten. Resten av banan gick iallafall bra.
 
I 1m var han mer avslappnad och väldigt framåt. Lyssnade bra på skänklarna och var med i svängarna. Kom dock nära på fjärde hindret då jag inte hann få tillbaka honom ordentligt så den petade vi. Annars gick det bara fint. Han fick sträcka ut lite i kombinationen, men klarade det bra.
 
Jag är nöjd med resultatet trots att ingen av rundorna var helt felfria. Men det var ju första tävlingen i år så då får det gå lite som det går. Ponnyn kändes iallafall pigg och positiv.
 
Bild från idag. Tänkte försöka få upp honom mer i hullet för nu är han nästan lite tanig. Bara bra om det finns lite extra att ta av när jag vill få mer muskler på honom. Har ökat fodret och även bytt till ett mer proteinrikt. Min fina matglada ponnyplutt klagar knappast. 

måndag

Helu! Har precis kommit hem från skolan och håller nu på käka lunch. Trodde jag skulle vara helt död imorse efter en fartfylld helg på hippo, men det var inte så farligt. Säkert det härliga vädret som piggar upp ganska mycket. Blir iallafall stallet sedan när mamma kommer hem. Amir ska få komma ut på en lugn tur i skogen, blir nog underbart i detta solskensväder.
 
Skriver förresten om tävlingen lite senare!

So sleepy. Skriver imorgon. Godnatt


- Heldag på Hippo

Har nyss kommit hem från hippologum. Tittat på många duktiga ponnyekipage idag och imorgon är det min och Amirs tur.
 
Kom till hippo lite före två. När jag hade gått iväg till sekretariatet för att anmäla mig så kom en kvinna springandes och sa att Amir hade rullat fast i boxen. Sprang dit och fick hjälp att snabbt få upp honom igen. Han lyckas ju med det mesta ponnyplutten... Men red iallafall en stund på hippo. Började rida på uteridbanan, men underlaget var lite ojämnt så drog ut i skogen en stund istället. Amir kändes lite spänd så red bara en stund i alla gångarterna och fortsatte sedan jobba honom lite mer i skritten. Tävlar 90cm och 1m imorgon, wish me luck:)
 
                                                      Hjärtat mitt♥
 
 

- Dance your tears away

Hade ju verkligen bestämt mig för hemmakväll igår, men efter ännu några sms från kompisarna så gav jag mig. Insåg att jag skulle bli gladare av att dra ut än att sitta hemma och mögla, så det blev en nykter utgång på five.
 
Nu har jag precis fått i mig frullen och tänkte gå och tvätta piercingen. Vid elva blir det att börja rulla mot stallet. Ska packa grejer och sedan åka till hippo med ponnyn. Tävlar inte förrän imorgon, eller ja, nu har det blivit lite strul med nå grejs så jag hoppas det löser sig, annars blir det inget tävlande i helgen. We'll see.

- Only know you've been high when you're feeling low

Träningen idag gick helt okej, kände mig lite seg. Vi körde sparring och jag fick en snyting rätt i facet. Bra påminnelse om att inte släppa garden. Annars händer inte mycket ikväll. Kompisarna var taggade på utgång, men jag är helt enkelt för tråkig ikväll. Känner mig lite nere, men det är väl bara fortsättningen på min dåliga dag. Blir iallafall kul att få titta på ponnytävlingarna imorgon. over n' out

22 februari - sketen fredag

Dagen började med att jag hade uppkörning för tungt släp. Hade kugg-Ola så alla kan ju gissa en gång hur det gick. :):):) Drog sedan till skolan och var i bageriet för att göra fantasibröd. Blev nöjd med resultatet, men lyckades såklart tappa min plåt med dom finaste bröden rätt ner i golvet. Gick ju att rädda, men ännu lite vresigare blev man ju när dagen redan börjat dåligt.
 
Fick sedan hämtning och for till stallet. Red Amir på banan och han var riktigt fin så det piggade ju upp ordentligt. Lyssnade bra på skänkeln och kändes som en studsboll i galoppen, gjorde fina byten. Red 40min. Nu vill jag egentligen bara lägga mig i soffan och ligga kvar där resten av dagen, men om en halvtimme börjar boxningen såå hejrå.
Fuck You You Fucking Fuck GIF photo fyyff3.gif

Torsdag

Haft bageri på skolan idag. Vi gjorde kransar och fantasibullar. Ni kan se några av mina på bilderna nedan.

For sedan till stallet. Blev helt off från ingenstans och höll på somna ståendes, men när jag väl kom mig ut för att rida piggnade jag till igen. Red 45min och Amir var riktigt framåt. Lite tittig, men det gjorde inte så mycket eftersom han lyssnade väldigt bra på skänkeln. Gjorde mycket tempoväxlingar i traven och galoppen, sedan avslutade jag med några byten. Han lyssnade super och var väldigt fin. Sprallig och positiv pålle. Nu har jag käkat middag och tänkte dra ut och övningsköra med släpet. Herrå


20 februari

Helu. Vaknade redan vid halv åtta idag. Tog en dusch, drog på lite smink och käkade frulle. Sedan for jag och övningskörde med släp. Träffade pappa en stund som bjöd på lunch. Käkade en kycklingsallad och fortsatte sedan till vägverket för att ta bild till körkortet.
 
Har varit i stallet också. Red ut barbacka och skrittade i skogen. Amir kändes pigg och glad, lyssnade fint på skänkeln. Riktigt härligt i det fina vädret. Nu har jag precis slevat i mig en skål med yoghurt och tänkte chilla en stund innan boxningen. hare hej

19 februari - Du måste resa dig och se vart denna vägen leder

Dagen började med skola som rullade på till två. Har haft en lite tung känsla över mig idag. Inte för att det är något speciellt, utan för att det just nu är mycket olika grejer på samma gång. Mycket i skolan som ska göras och väldigt snart en uppkörning (för att få köra tungt släp). Skönt var det iallafall att mamma fixade stallet åt mig så jag for direkt hem efter plugget.
 
Drog på boxningen vid 17.30 och nu sitter jag nyduschad och freshy. Ledig imorgon, men ska befinna mig på körskolan vid 10.30 för övningskörning. Lite sovmorgon iaf. :)
 
Var inte säker på om jag ville lägga upp den här bilden eller inte, men nu gör jag det bara sådär. Har kommit en bit med gymmandet iallafall, men än är jag inte färdig. Better keep on working.

Proteinpulver & Celsius

Gick skola till tolv och drog sedan hem för att käka lunch. For till stallet vid ett, fixade iordning och red ut en stund, sedan vid halv fyra var jag tillbaka på skolan för att göra samhällsprov. Fick nåt mindfuck så vettefasen hur det egentligen gick.

Efter provet tog jag mig en sväng förbi BudoFitness. Proteinpulver och en shaker fick hänga med hem. Var och handlade med pappa och fick med två celsius. Druckit jordgubben och ah, helt godkänd. Piggade upp bra vilket passade perfa innan mitt kvällspass på gymmet. Nu duschen, k bye :7


- Om jag var snubbe hade haffat guzz på heltid

Har väl inte gjort överdrivet många knop idag, men var ut på morgonen och gick lite över en timme efter skoterspåren. Alltid lika härligt. Sedan har jag försökt ta tag i plugget, prov imorgon. Mia har ridit Amir och det var väl det. Ser ut att bli tidig kväll. Tänkte hoppa i duschen snart och sedan dra täcket över mig. Måste kanske kika en extra gång på plugget också. Aja, nighty♥

Film från gårdagens pass på Hippo


Bloggar från sängen

God morgon! Vaknade för ett tag sedan och ligger fortfarande i sängen. Tänkte pallra mig upp nu och ta en promenad innan frullen. Blir fint det. Ciao


16 Feb - Gym, hoppträning och övningskörning

Hade ställt väckaren på 06.50 imorse så jag skulle hinna gymma innan stallet, men vaknade redan vid 06 och klev upp då. När jag hade tränat klart blev det hem igen, duscha och käka frulle, sedan åkte jag in till stan med pappa. Var i stallet vid tio och började då göra iordning och packa ridgrejer. Runt halv tolv åkte jag och mamma till hippo med Amir.
 
När jag hoppade fram och det var låga hinder så hade jag gramantyglar, sedan tog jag bort dom. Hoppade några gånger på ett kryss, sedan ett räcke och på en oxer. Sedan några gånger på en linje och la ihop allt till en bana. Fick träna mycket på lång anridning. Hoppade på vanligt tredelat bett och jag brukar ju egentligen ha hackamore för jag tycker han är lättare att hoppa med hacket. Med bett får jag inget i handen och jag kan lätt bli lite för grejig. Är inte helt nöjd med min egen ridning idag. Kom knasigt ibland för att det var svårt att lägga honom rätt när han tog halvhalten lite för mycket då jag säkert gjorde den rätt tydlig som jag får göra när jag har hacket. Men Amir kändes väldigt fin iallafall. Mjuk i kroppen och när jag la ihop allt till en bana i slutet hade vi bra flyt. Red 50min.
 
Åkte sedan med pappa hem igen när han slutat jobbet. Käkade lunch och drog därefter ut och övningskörde med släp. Nu känner jag att det är dags för middag, sedan blir det plugg. bwurkh.

15 feb - Sluta med godis?

Varit i konditoriet idag och gjort praliner. Gjorde två olika sorter och dom ena vart väldigt bra och dom andra blev väldigt.. inte bra. Fick sedan hämtning runt halv två och drog till stallet. Red ut i skogen en timme och lät Amir jogga på mest hela tiden. Knöt upp tyglarna så att jag inte skulle hålla på och smyglänga, sedan ställde jag honom mycket höger och vänster. Han höll på ganska mycket från början med att bita fast i bettet så jag fick bryta av och backa honom några steg. Sedan började han kännas ganska trevlig, det är bara det att han tappar koncentrationen så lätt om han får syn på något. Kanske får testa skygglappar haha.
 
Nu är jag bara hemma en sväng, har käkat yoghurt och bytt om till träningskläder. Boxning om 20min. Tänkte förresten försöka sluta med godis. Har annars gjort så att jag bara äter på helgen och om det kanske är någon speciell dag, men nu tänkte jag testa med att skippa godiset helt. Får se hur det går.
                      

14 feb - Alla Hjärtansdag

Hade ingen skoldag idag, men istället var vi på Nolia och gick runt. Drog lite före halv tolv och for då och fixade studentskivebiljetterna. Åkte hem, käkade lunch och fortsatte sedan till stallet. Red ut en stund i skogen och lät Amir jogga på mest hela tiden. Pigg och glad ponny. Nu ska pappa hämta mig så jag måste kila. Hoppas alla får en fin alla hjärtansdag!

13 februari - ledig, men fullspäckad dag

Vaknade rätt tidigt idag och åkte iväg till stallet runt elva. Fyllde höpåsar, fixade iordning hos Amir och tog sedan bara in honom en sväng och la på backontrack på benen. Sedan åkte jag och Sofia vidare till hennes stall. Red ut tillsammans på Royye och Bella som var pigga och glada. Provade sedan att rida Royye barbacka (han är inte riden utan sadel tidigare) och det gick jättebra.
 
Skyndade mig sedan tillbaka till mitt stall. Tog in Amir och rullade därefter hemåt. Slängde i mig lite käk och bytte om till träningskläder, sedan var det boxningsträning. Nu har jag precis tagit en dusch och hade väl egentligen behövt plugga till prov, men känner verkligen inte för det. "Sorry läraren, livet kom ivägen".

Massproduktion av semlor

Väckaren ringde 04.57 idag för att vara exakt. Gjorde mig iordning och hämtade sedan upp Malin. Vi har jobbat på Nybro Konditori idag som behövde lite extra hjälp med alla semlor som skulle göras. Vi började 06 och slutade 14.30. Var ju slitigt, men kul. Har för mig att vi gjorde ca 10,5 tusen semlor.  
 
Nu är jag hemma igen. Just käkat lite och tänkte chilla framför tvn ett tag innan det blir att rulla vidare till boxningen. l8rrr

måndag

Slutade redan lite över tolv idag. Hann komma hem en stund och käka lunch, sedan när mamma kom hem åkte vi till stallet. Red ett ordentligt pass på banan och i skritten var han fin, men seg. I traven började han bita fast i bettet och hade fortfarande handbromsen i, så jag började göra serpentiner och överböja honom i varje sväng för att få honom mjuk och det blev han. Fick även rida med uppknutna tyglar ett tag eftersom jag håller på och smyglänger. Är ju inte tömkörning jag håller på med så någon måtta får det vara.
 
Han kom iallafall igång i traven och kändes väldigt trevlig. I galoppen tyckte han att det var jobbigt att gå samlat och på lite mindre volter, men kämpade på bra och det känns att han blivit starkare i samlingarna. Stod upp i galoppen sista stunden och lät honom rulla på, på en åttvolt. Då hade han kommit lös ordentligt och var väldigt fin. Red 70min.
 
Nu ikväll har jag hängt med Malin till hennes gym och jobbat armarna lite. Har ju inte varit på gymmet sedan jag blev sjuk förra torsdagen så det var kul att köra lite igen. Nu ska jag ta en dusch och sedan lägga mig. Blir upp tidigt imorgon.. godnatt!

10 februari, söndagkväll

Har haft en rätt soft dag. Vaknade redan vid nio, men tog det bara lugnt och for sedan till stallet runt halv två. Red ut tillsammans med Hanna och vi skrittade 40min i skogen. Har sedan bara varit hemma, käkat tacos och chillat tüngt jao. Ändå bra söndag ju.

Dagen efter

Hade en rolig och slirig kväll med folket på Five igår. Vaknade upp tidigt idag, tror det var redan vid sju, och mådde som jag förtjänade. Pyton. Började må bättre där vid tolv, käkade lite och chillade framför tvn. Drog till stallet vid halv tre och red ut i skogen. Kondition som stod på schemat idag.
 
Lät Amir galoppera tre varv runt slingan. Första varvet var han väldigt pigg och spänd så då lät jag honom vara och tänkte att han skulle få springa av sig lite först. Andra varvet gick han stundvis trevligt, skyggade ibland för nå snöklumpar. Tredje varvet började han bli trött och slappnade av mer. Gick riktigt trevligt sista biten. Red 45min.
 
Nu blir det bara myskväll hemma. Hade egentligen bokat in the studio ikväll med brudsen, men alla var nog rätt slitna så vi skjuter på det. schlitna krigare

fredag mtf's

Var i bageriet till ungefär halv två. Fick sedan hämtning och åkte till stallet. Red ut i skogen och Amir var väldigt pigg och framåt. Öronen framåt hela tiden. Red ca 40min. Åkte hem, käkade lite mellis och fortsatte till boxningen. När jag var klar där blev det hem och slänga i sig mat + duscha och nu är jag hos Malin med en massa party animals. Förkrök här och sedan Five. ciaooo

7 februari - ännu en ledig dag

Vaknade nån gång runt tio idag. Testade göra nyttiga bananpannkakor till frunch och det blev smaskens. Drog till stallet runt ett och red barbacka på banan. Amir kändes lite seg så jag gjorde tempoväxlingar så han vaknade till lite. I galoppen gick han stundvis trevligt, men tappade lätt fokus och bet fast i bettet ibland. Han är ganska pigg nu så han får lite svårt att koncentrera sig då och då. Red ca 60min.
 
Käkat en god buljongsoppa till middag och tänkte nu börja röra mig mot Malin, ciao!

6 februari - min lediga dag

Hade ställt klockan på tio idag, men vaknade lite över åtta. Såg på tv en stund och vaknade till, käkade frulle och tog en dusch, drog sedan och träffade Agnes och Josse. Drog sedan till stallet vid tre och red ut i skogen. Lät Amir jogga på runt slingan, men var bara ute 30min för jag pallade inte mer. Var ju kallt nå jävulst när det blåste och då är det inte ens kul att rida.
 
Känner fortfarande av förkylningen och valde därför att hoppa över boxningen. Tråkigt som fasen, men att jag fick hem mina studentklänningar idag (yes, beställde två för att jag inte kunde bestämma mig) var ju iallafall en liten tröst. Nu har jag precis duschat och tänkte sätta igång med en svenskauppgift, blöeurkh..
 
Den här fick mig att garva, kolla vettja.

5 februari

Go'kväll folket. Hade skola till två idag och gick sedan direkt hem. Amir vilar så mamma fixade stallet. Började känna mig lite tung i huvudet på förmiddagen och har därför bara tagit det lugnt resten av dagen. Fick hoppa över boxningen idag, men hoppas på att kunna vara med imorgon. Får känna efter, vill ju inte att förkylningen börjar om all over again... Aja, nu blir det tv och sömn. Godnatt!

måndag

Dagen började med skola. Fick sedan hämtning av brorsan och drog och lunchade med han och pappa. Drog sedan och övningskörde med släp och ja, det är väl egentligen bara backning som är det kluriga.
 
När jag var klar med körningen fortsatte jag till stallet. Red ut barbacka i skogen och Amir kändes rätt pigg. Trodde han skulle vara lite mör sen banträningen igår. Han fick iallafall trava på i ett lugnt samlat tempo och kändes stundvis rätt trevlig, lite tittig åt sidorna.
 
Har precis käkat middag och inväntar nu Sofia, girlytimes!!

Banträning på Hippo

Kom till hippo lite före halv elva och sedan var det banträning runt tolv. Hoppade en bana som låg på 1m. Mycket titthinder vilket är bra att träna på, men kände att Amir var väldigt spänd när vi kom in på banan. Fick stopp på tredje hindret, tog om det och då gjorde han världens språng så han sköt mig ur sadeln, haha, men över kom vi iallafall. Hoppade upp igen och fortsatte på resten av banan som gick lite halvknackligt. Travhoppade t.ex en trippelbarr, galna ponny.
 
Tuffade till mig lite och tog sedan om hela banan. Det gick så mycket bättre och han hoppade alla titthinder trots att han var spänd och helst ville slippa. Jag är nöjd med min lilla chickenponny idag.
 
Nu chillar jag tüngt här hemma och tänkte väl snart hoppa i duschen och få lite freshness. Skola som väntar imorgon, tänkte om någon glömt bort det. ciao

- Olycka i stallet

Drog iväg till stallet runt ett. Kände att jag behövde komma ut ett tag, annars skulle dagen blivit så jäkla långtråkig. Kom dit och började göra iordning Amir. Några stod i duschspiltan med en häst och skulle ge henne nå medicin vilket den inte uppskattade så mitt i allt bråkande hoppade hästen åt sidan och tryckte in en av personerna i väggen. Slutade med att ambulans fick ringas till stallet, riktigt otrevligt.
 
Fortsatte göra iordning Amir sedan och red ut i skogen. Jag hade kortat stiglädren för mycket på sadeln och frös om händerna som fasen så när Amir höll på och var rädd för det mesta, tvärstannade t.ex i galoppen så jag åkte fram på halsen, så blev jag riktigt less och tänkte bara länga tyglarna och skritta hem. Men istället tog jag några minuter till att lugna mig, längde stiglädren till rätt längd och fick upp lite värme i händerna, sedan började jag om igen. När inte jag var så spänd och irriterad gick det så mycket bättre direkt. Amir blev lite mer avslappnad och rätt trevlig i galoppen. Lyssnade fint på skänklarna och var väldigt framåt. Så gav mig sedan efter ca 40min.
 
Banträning imorgon och jag tror att han kommer vara ganska pigg. Det får han väl vara så länge han använder det på rätt sätt och inte blir spänd och vaken på annat.

2 februari - sicko

Helu. Orkade inte blogga nåt igår, men gjorde ändå inte så mycket. Vaknade upp med feber, men tog en tablett och drog till skolan ändå. Fick sedan skjuts av mamma direkt hem för jag fick ridhjälp av Mia. Sov i några timmar och tog det sedan bara lugnt. Fick hoppa över boxningen och även utekvällen som hade planerats med ett helt gäng härliga brudar, så det kändes skittråkigt. Drog en sväng till hippo på kvällen med mamma och tittade lite på hoppträningarna. Annars hände inte så mycket.
 
Vaknade vid tio idag och har bara slöat framför tvn och käkat frulle. Har fortfarande feber, men ponnyn måste röra på sig för imorgon är det banträning på hippo, så får se om jag rider själv eller om jag hör med Mia om hon vill rida. we'll see. so peace out

RSS 2.0