min lördag

idag är det lördag och vädret är super! har på mig en grön tunika och orange leggings.
snart ska jag fara upp till stallet och packa ihop alla safaris grejer, han flyttar till teg idag.
ska ha honom där istället för det kommer bli så mycket bättre. det blir ju längre att fara, men det finns jättebra ridvägar, inhängnad volt, ridbana, skrittmaskin, nära till ridhus och hovslagare+veterinär finns. så det känns bra.
men innan han lämnas av på teg ska vi fara till hippologum och rida igenom ett dressyrprogram, LC:2.
ska tävla en lok/reg dressyr på Surf 6 juni. s p ä n n a n d e.

ja det är väl vad som händer idag.
+ idag fyller Victoria 15 år, grattis gums!

nu innan jag ska till stallet så slänger jag in lite bilder från vännäs tävlingen. =)


* fullfart
full fart


*efter clearrounden


*prisutdelning


*en andra plats i LC


*framhoppning


* LC


* underbara älskade Safari


<3

Lok/Reg Hopptävling Vännäs 22-23 maj

fredag-22maj
tävlade LD (70cm). Visste inte att det bara var en clearround(blir man felfri får man rosett) ,men det var det iaf och vi blev felfria. Safari var super duktig och pigg, lyssnade bra. så det blev en rosett.
Safari var inte tittig, eller han tittade lite på publiken när jag kom in på banan, men det var det enda. så han skötte sig jätte bra!

efter tävlingen fick Safari åka till teg och sova över där. duschade honom så han blev ren o fin.

safari tävling


lördag-23maj
tävlade LC (80cm). Safari gick jätte bra och han var inte ett dugg tittig. Han var pigg o framåt och vände finfint. Så rundan blev felfri och räckte till en andra plats! Är verkligen hur nöjd som helst. Våran bästa runda hittills.

jag ska lägga in fler bilder sen och pappa filmade när jag tävlade LC så jag ska fixa en film och lägga ut den.
ja det var väl som allt om tävlingen, idag (söndag) har jag och saffe varit ute på en promenix i det fina vädret. efter så drog jag till Fias stuga och gav kissemissarna mat, sen for jag förbi en gubbe o frågade om sommarbete, och vi skulle få ha hästarna där. jippiiie!
+ följde med o tittade på fia när hon tävlade Nirvana & Ramiiro i Vännäs, rundorna såg jättefina ut.

ja där har ni min dag,min helg. hoppas ni haft det bra.
ska som jag skrev lägga in fler bilder sen+film.
pusssssssss/ emma

sista praodagarna, hoppträning och NH

ja, nu skriver jag om de sista praodagarna.
torsdag:
dagen var väl som de andra dagarna. gick upp 05.40 och var i Kristers stall runt halv sju. började med att mocka 6 boxar.
sen fyllde jag på spån och sopade. jag och rebecca (en tjej från amarnäs som också praoade) smörjde två selar, sen fick jag även hjälpa till att sela hästar.
dagen var rätt okej, fick ju inte göra så mycket, men jag och rebecca började snacka mer och ja, man började som prata mer med folket och då blev det ju som trevligare.

mamma kom och hämtade mig och lämnade mig i stallet på teg. jag fick rida Qetesh igen, gick bara bra. sen var mamma tvungen att fara tillbaks på jobbet för hon hade möte så då kom pappa och hämtade mig vid halv fem.
vi var snabba hem, slängde i oss mat och jag bytte stallkläder, sen bar det av till safari.
vi lastade honom och han gick på direkt, sen gasade vi iväg till hippologum och var där vid 18.30.

Hoppträningen:
vi red på stora utebanan och det var andra gången jag red safari där. safari blev fjanting redan från början av att det satt några ungar på en bänk utanför ridbanan. han fick stå och titta lite, men han var ändå fjantig när jag red förbi dom.
när vi hoppade fram gick det bra, sedan skulle jag komma på en trekombination och då på sista hindret i kombinationen tvärsvängde han så jag flög som en vante rätt ner i backen med facet först så jag har rätt fina sår nu.
jag hoppade upp igen och hoppade ett hinder, sen fick Agnes hoppa upp och rida honom. hon kom på kombinationen och han gjorde samma sak med henne så hon åkte, sen var kriget igång. safari flög rätt upp i luften, agnes flög några gånger, men sen satt hon kvar och efter ett tag gav han sig och då hoppade dom kombinationen igen och då gick det bra så då gav vi oss.
inte spec lyckad träning,menmen.. jag tycker iaf att det är jättebra att Agnes kan hjälpa mig med honom när han blir sådär.

fredag:
upp tidig morgon igen och iväg till Kristers stall. mockade 6 boxar, smörjde selar, hjälpte till att sela och borsta.
lite kortfattat var det min dag. har inte fått köra eller rida någon häst på hela veckan, rätt besviken. men då vet jag till nästa gång vart man inte ska praoa om man vill lära sig köra bättre och så.

mamma hämtade mig runt ett och vi stannade till på teg, jag hjälpte mamma att mocka sen åkte vi hem.
jag drog till safari, vi gick ut i skogen på en promenix, jag gick mellan träden och han följde efter och var duktig.

lördag:
idag har jag gjort absolut ingenting förutom att vara i stallet. tog en välförtjänt sovmorgon,sen har jag mest degat i soffan.
drog upp till stallet efter middagen , kl var runt 18.00. jag tog med mig en skrana upp till stallet för jag tänkte att jag skulle träna NH med safari. jag ställde ut lite hinkar på banan och rullade ut lite bommar, sen la jag ut skranan i mitten.
jag började med att longera safari. han var peppad och ville mest galoppera, men han höll sig i skinnet rätt bra.
sen hade jag honom lös och så gick jag slalom mellan hinkarna och han gick snällt efter. sen gick jag över skranan och han gick rätt över den. när jag sprang över bommarna travade han över dom.  han var så duktig! jag sprang slalom mellan hinkarna och han travar efter. sen när jag springer snabbare går han över i galopp och galopperar bredvid mig. han galopperar över bommarna och sedan lägger jag upp skranan på ryggen på honom och han bryr sig inte ett dugg.
när vi var klar promenixade vi ut en bit i skogen sen när vi kom tillbaks fick han stå och äta gräs. tillsist tog jag in honom i stallet, ställde han i duschspiltan och kylde benen, sen var det sleepytime för safari.

så det var väl min dag. nu ska jag fortsätta se American Pie: The Wedding :) hare bra! // emma

praodag onsdag

idag har det inte varit speciellt stor skillnad från gårdagen. gick upp 05.40 och var i travstallet runt 06.30.
började med att mocka sex boxar, sen fick jag borsta lite hästar, sopa och hjälpa till att sela en häst. det var väl i stort sett allt. jag har fortfarande inte fått rida eller köra någon häst, ärligt tror jag inte heller att jag kommer få göra de.. och kommer jag inte få göra de kommer jag ångra mig as mycket att jag praoade hos Krister. hade kunnat vara i andra stall och fått göra sååå mycket mer!
alltså när man praktiserar är det väl för att man ska få se hur det går till, lära sig och bli bättre på saker. jag tänkte att Kristers stall säkert skulle bli bra för att få lära sig mer om trav och lära sig köra mer och så, men jag har ju knappt varit i närheten av hästarna känns det som.. mocka kan jag redan och sopa är ju inte speciellt svårt heller.
men jag ska försöka hålla mig positiv och jobba på, än är inte veckan över.

mamma hämtade mig 13.30 och vi for till stallet på teg. medans mamma mockade fick jag rida Qetesh för andra gången. hon var väldigt snäll och duktig, tränade lite halter och att hon skulle stå still på lång tygel och hon fixade det jätte bra. Qetesh brukar annars ha lite svårt att stå still så det är bra träning för henne.

efter teg stallet bar det av hemåt och jag cyklade till min lilla heffaklump. safari var piiigg och ville inte stå still på gången, han tryckte in mig i väggen en gång så jag fick säga till honom och då skärpte han sig. jag red ut i skogen. saffe skötte sig väldigt bra och tog galoppen direkt. han är pigg&glad=)
imorgon blir det kanske att fara och träna lite lätt. beror på om pappsen hinner hem från jobbet. skriver isf om de imorgon.

pussssssar! // emma


V A C K E R T

har fortfarande inte fixat in några bilder på pållarna på min bärbara dator så det får bli den här mysiga bilden:)

praodagarna v19

nu vecka 19 har jag prao hela veckan. första dagen var igår och jag praoar hos Krister Söderholm, travtränare.

måndag:
dagen började med att jag steg upp 05.40 och var lagomt pigg. jag drog på mig stallkläderna och åkte med mamma till Kristers stall. där fick jag börja med att mocka fyra boxar. sen fick jag borsta hästar, duscha en häst och fylla på spån i boxarna. sen fick jag inte göra så mycket mer! så då gick jag mest runt och gjorde ingenting, rätt tråkigt. det fanns ju lite folk man kunde snacka med där,men ja.. det fanns inte så mycket att göra och krister gav mig knappt nå uppgifter så det sög. jag jobbar hellre än bara gå runt & inte ha något att göra.
jag slutade kl 14.30 ungefär, och då tog jag en promenix till Pegasus Hästshop. mamma kom dit och jag fick en ny jacka.
tillsist bar det av hemåt. det var så tråkigt väder så Safari fick vila.
på kvällen åkte jag och pappa in till hörnefors, drog in en sväng på ica, skulle o hälsa på farmor på hemmet så vi köpte blommor + så köpte jag en vas till mamma.

tisdag:
det blev tidig morgon även denna dag, 05.40.
jag åkte med mamma till Krister. fick börja med att mocka sex boxar, efter det fyllde jag spån och det var som inte så stora flarn eller vad man ska säga , det var rätt små bitar så när jag fyllde hela kärran blev det sjuuukt tungt. har riktigt ont i armarna nu. efter det tvättade jag träns, sen fick jag inte göra så mycket mer.
mysigaste hästen där är lätt Digital Watermark. jag vill bara ta med honom hem!
nämen som jag skrev så fick jag inte göra så mycket, men det är tur att det finns lite folk som jobbar där som man kan snacka med. när jag satt och åt lunch var det två stycken som också åt. dom var riktigt härliga, kunde inte låta bli att garva, massa galenskaper berättade dom. oxå var det en snubbe som var riktigt trevlig o glad.
haha, ajuste. jag blev erbjuden en häst också. en av dom som jobbade där frågade om jag var sugen på en 7åring, hon tyckte att jag kunde passa bra för att jag är kort o hästen var inte så stor. haha najs.
mamma kom och hämtade mig runt två idag.
när jag kom hem tog jag moppen till stallet. for ut på en tur i skogen med safari. och idag blev det faktiskt ett tjurbråk, och saffe som inte har bråkat på jätte länge. men såhär var det; jag skrittade på en raksträcka och längst bort på raksträckan var det en snubbe som hade massa hundar som sprang runt lösa. safari vill alltid stanna och titta en stund om han inte vet vad det är och det gjorde han,men då var jag lite för snabb med skänkeln och då vart han typ sur för att han inte fick stanna och kolla så då flög han rätt upp i luften och landade i ett igenfyllt dike, så han fick gegga lite uppöver hovarna och det var ganska tur ändå för då kunde han inte få till nå riktiga luftkonster så då hann jag samla ihop honom och fick fram honom och när han väl skrittade på fram så berömde jag honom. resten av turen gick super! han lyssnar mycket bättre på skänklarna nu än förut. han tog galoppen direkt & rätt galopp. duktig kille :)
så det var väl min dag. har bara varit hemma och degat annars,men nu ska jag gå och se tv sen blir det att sova. tidig morgon imorrn igen, sssuck!
aja, hare bra! pussssar / emma


RSS 2.0