- min fredag

Då var min sista dag på Nybro gjord efter åtta veckors praktik. Har haft det riktigt bra där så jag lämnade en present till dom och sedan fick jag göra en tårta och ta hem som avslutning. Valde att göra en tårta som mamma kan ha på sin födelsedag. Fick även med mig en morotskaka så när jag slutade där runt ett så rullade jag till Volvo och lämnade den där så pappa och hans arbetskompisar kunde få lite fredagsfika.
 
Fortsatte sedan direkt hem. Mamma hade fixat stallet redan och Amir fick vila. Hade planerat in fest, men blev sedan otaggad. Drog istället till Allstars uteservering med pappa och så bjöd jag honom på middag. Riktigt trevligt och vädret är ju bara underbart. Nu har jag precis kommit hem och håller på hälla i mig lite energi, gymmet nästa!
 

- But we´re young right now

Ja, ni som läst mitt tidigare inlägg vet ju att jag vaknade vid 02 inatt och inte blev det nå mer sömn efter det. Gick upp vid fem, gjorde mig iordning och rullade till Nybro. Gick faktiskt bra, hade väntat mig några trötta timmar, men fick sluta där vid tolv eftersom jag kom in tidigt.
 
Åkte förbi stallet en snabbis och fixade fodret. Mamma hade redan mockat och fixat klart och så tidigt på dagen var det nästan för varmt för att rida. Så jag rullade hem, käkade och la mig i soffan. Kunde inte somna även fast jag var trött, så istället hällde jag i mig en Celsius och drog ut och sprang. Trodde det skulle gå svintungt, men det flöt på bra. När jag var hemma igen solade jag en stund och la mig sedan i sängen och försökte sova igen, men icket.
 
Vid sju var jag tillbaka i stallet igen. Red ut barbacka och det var riktigt härligt med kvällssolen framme. Höll mig på rundbanan och Amir kändes väldigt fin i alla gångarterna. Men nu tänkte jag dra mig mot sängen igen och försöka få sova nån jewla gång. god natt!!!

04.28 - Det här sög ju

Klockan är snart halv fem och jag har varit vaken sedan 02. När jag vaknade kollade jag på täcket med min trötta och suddiga blick och tyckte att jag såg en fet jäkla spindel. Så jag flög upp ur sängen, kollade igenom täcket, men kunde inte hitta någon. Efter det har jag legat vaken alltså. #fml

Lär bli en tidig morgon på praktiken om jag inte lyckas somna snart. Hejs


Onsdag

Började dagen med praktik, slutade lite före ett och drog till stallet. Skrittade ut barbacka i kvarteren och solen stekte bra.

Drog på Volvo och tankade bilen när jag var klar i stallet, sedan åkte jag och handlade tillsammans med Marianne innan jag fortsatte hem till mamma och åt lite god mat. Rullade därefter vidare hem till pappa. Nu har jag precis kommit hem från gymmet och Fia har anlänt så vi tänkte dra mot vattnet nu. Ciao


- And leave the world behind you

Blev bara ett kortare gympass då jag lite efter en halvtimme fick sällskap av någon snubbe och hans två ungar som var och klättrade runt bland grejerna vilket gjorde det lite svårt att koncentrera sig. Så jag stack hem, tog på mig solglajjorna och fortsatte ut på en pw.
 
När jag var hemma igen fixade jag havregrynsgröt till middag och fick idén att ha i lite chokladproteinpulver, men fyfan vad skum smak det blev. Tvingade i mig hälften innan jag blev illamående och kastade bort resten. Jaja, resten av kvällen blir chill.

Tisdag

Sådärja, då var vädret på sin plats igen då. Slutade praktiken lite före ett och drog då förbi stallet för att fixa fodret åt Amir. Natasha hade ridit på förmiddagen och även varit snäll och mockat.

Mellanlandade hemma hos mamma en stund innan jag fortsatte vidare till pappa. Har precis kommit hit och sitter nu och häller i mig en celsius, tänkte traska mot gymmet på en stund. Bjuder på en liten bildbomb med nya och gamla bilder. Ciao


- Bra dag

Haft en bra dag när det kommer till träningen. Behövdes efter förra veckan som innehöll för få träningsdagar, festande och en snaskdag. Drog ju på gymmet och körde styrka, fick sällskap av Sofia så vi tog igen lite snack. Drog sedan hem, drack en proteinshake och tog det lugnt ett tag. Fortsatte sedan ut igen för en riktigt bra löprunda innan middagen. Har ju varit rätt tråkigt och grått ute idag, men nu har äntligen solen hittat fram igen. Kingerz
 
 

- Måndag

Gick lite segt att ta sig upp imorse, men stod i alla fall inne på Nybro vid sju. Slutade lite före ett och skjutsade då ner Jennie på stan innan jag fortsatte hem till pappa direkt eftersom Amir vilar och mamma fixa stallet. Har nu fått i mig lite grillat kött och inväntar Sofia. Sedan blir det gymmet, laddad jao.
 
                                           Farligt bra instagram-kvalla...

- Mors dag

Hade en riktigt rolig kväll igår. Började hos Anna i Hissjö och slutade på Grubbe hos Emelie. Härligt folk och träffade även många nya ansikten. Mamma väckte mig runt tio imorse och så drog vi hem till pappa en sväng för att fira Mors dag. Har unnat mig lite tårta och smågodis idag. Gött, men imorgon väntar gymmet. Har ju mycket tid över för gym nu när boxningen har sommaruppehåll.
 
Drog till stallet när vi kom in till stan igen. Red Amir barbacka på banan och han var rena drömmen. Mjuk och avslappnad i kroppen, lyssnade bra på tempoväxlingarna i traven. Superb. Rullade vidare till Evie när jag var klar och hängde där ett tag. Nu är jag hemma och laddar för ännu en vecka på Nybro.

- Jobb, Shopping & Fiesta

Larmet ringde 04.57, stod inne på Nybro en halvtimme senare. Har gjort en jääkla massa tårtor och det var lika roligt som vanligt att stå inne på deras bageri. Slutade vid tolv, drog och köpte en sallad, lunchade i stallet och red sedan ut tillsammans med Mia och Emelie. Var ute 45min och Amir kändes bara fin.
 
Har även hunnit med en liten shoppingrunda tillsammans med Ewelina. Fyndade tre par jeans så nu är jag helnöjd. Annars då, har precis fått på mig sminket och nu bär det av mot en slirig kväll. ciao peeps

- Fredag

Orkade inte blogga nåt igår, men hade i alla fall praktik på förmiddagen och sedan vid fyra stod jag inne på Maxi bageriet och jobbade.
 
Denna dag har bestått av praktik till runt ett, drog sedan till stallet och red ut. Red en stund på åkern och travade runt lite innan jag fortsatte till rundbanan och bara busgalopperade. Man behöver såna dagar också. Amir tyckte det var buskul att få lägga i högsta växeln. Har sedan varit en sväng på SURF med mami och kollat ponnytävlingar, annars har det varit rätt lugnt idag. Jobb på Nybro väntar tidigt imorgon, 05.30 för att vara exakt. tjarå

22 maj - Brännboll

Drog lite tidigare till Nybro imorse och var där vid halv sju. När jag slutat cyklade jag till stallet och fixade bara iordning fodret. Natasha hade varit ute och ridit Amir på förmiddagen.
 
Rullade vidare hemåt, fixade en sallad och la mig ute i solen några timmar. Aldrig att jag blir less på det här vädret, underbart. Tog sedan en dusch och där vid sju kom Fia och hämtade upp mig. Vi har varit och spelat brännboll ikväll. Länge sen sist jag spelade, men lika kul som jag kommer ihåg det. Mer brännboll måste styras upp snart igen.

- tisdag

Var på Nybro vid sju och fick sluta ett. Drog till stallet och gjorde iordning Amir för en tur i skogen. Lät honom jogga på några varv runt rundbanan och sedan blev det fikapaus (för honom) på åkern innan vi skrittade hem igen.
 
Hann träffa Malin ett tag innan träningen och så promenerade vi bort till boxningen innan vi skiljdes åt. Hade dock hellre följt med henne på en promenad i det fina vädret för träningen gick sådär. Vi körde på hårt redan från början så jag fick upp flåset ordentligt, men kort därefter kände jag av skav under foten och började därefter må illa. Mest troligt för att jag hade stekt i solen innan träningen och druckit för lite. Kändes bättre efter lite vatten, men höll mig sista tiden till att köra lite styrka (axlarna) eftersom min fot fortfarande var handikappad. Får plåstra om foten och försöka ladda om inför morgondagens träning..
 
                                        Inget fel på min middag i alla fall!

20 maj - So forget about tomorrow

Gick upp vid halv sju och cyklade iväg till praktiken. Fick sluta vid halv ett så att jag skulle få komma hem och hinna sola lite. Haha, dom är allt bra schyssta på Nybro. Amir vilar idag och mamma tog stallet, så hon kom bara förbi en snabbis på bageriet när jag slutade och så tog jag bilen hem till pappa. Fixade mackor & smoothie och så la jag mig ute på altanen några timmar för att steka. Hade även på brun utan sol på benen, lite skillnad blev det faktiskt.
 
Där runt fem hällde jag i mig lite energi och taggade gymmet, men brorsan hade fortfarande inte fått hem gymnyckeln så då fick det bli en powerwalk istället. Funkade ju det med.

- Kulturnatta

Kvällen började med att Carro kom till mig, vi satt ute i solen och förade lite, inväntade Agnes som kom där vid sju och sedan drog vi vidare till Jennie. Hängde mest på hennes balkong med härligt folk. Vi rullade vidare till stan vid tio och traskade runt där ett tag. Träffade big brother Lars och var såklart tvungen att ta bild med honom. Bjuder väl på lite bilder senare för nu ska jag snart börja röra mig mot stallet. ciao

- Hopptävling & Medina

Igår drog jag och mamma till Vännäs för klubbtävling. Hoppade 70 & 80 och Amir gick bara bra i båda klasserna. Pigg och framåt och det blev två felfria rundor. Vädret var underbart så man fick ju lite färg på armarna, shrimp-times!
 
På kvällen blev det att fixa sig lite snabbt och dra en nykter utgång på five. Medina gästade och var lika awesome som alltid, dock var jag inte helt koncentrerade på dom eftersom jag märkte att jag lyckats tappa mitt garderobskort. Var tvungen att vänta till lite före 02 då folk börjat dra sig från klubben och jag märkte att kortet var borta där vid tolv så jag gick mest och oroade mig för att någon jewl skulle ha hittat kortet och hämtat ut min väska med plånka, nycklar, skinnjacka osv. Man vet ju aldrig med folk, vissa har ju inget samvete alls. Meeen den var kvar iaf, så då traskade jag hem med lätta steg.
 
Idag har jag inget att klaga på. Sommardag i maj och idag har det blivit en ridtur i skogen med shorts, linne och solbrillorna på. Kulturnatta ikväll och då vankas alkoholintag och härligt häng. ciao
 

16 maj - tjena sommaren

Vilket jäkla väder vi haft idag, knöt tjocktröjan runt magen och red bara i linne när jag drog ut med Amir i skogen. Höll mig på rundbanan och checkade av lite inför morgondagen då tävling i Vännäs väntar. Han kändes riktigt trevlig och framåt, lyssnade bra på tempoväxlingarna och byten i galoppen. Känns bra inför imorgon.
 
 Pappa hämtade mig hos mamma där vid fem och sedan blev det premiär-grillning då vi kom hem. Hade tänkt dra på gymmet efteråt, men då hade brorsan lyckats skicka gymnyckeln med en kompis så den befann sig i stan. Blev istället en härlig promenad med Sofia och lillebilly. Bra dag, jo tack.

"Vi ses inatt, bland alla som gått ut, jag sa vi ses inatt och rör oss som vi aldrig gjort förut"

Praktik från sju till ett, cyklade sedan till stallet och gjorde iordning för ett pass på banan. Amir kändes rätt fin från början, men ville inte riktigt ställa igenom i vänstervarvet. Red både stora och små volter i skritt och trav och då blev han snabbt mjuk i sidorna då jag ställde honom inåt och utåt. Resten av passet gick han riktigt trevligt. Tvingade mig själv att sitta ner i traven ett tag även fast det inte är någon favorit, men det gick bra ändå när han var så mjuk och avslappnad i kroppen. Avslutade med galoppombyten på rakt spår och det fixade min Briar-ponny galant.
 
Var hemma runt tre, käkade och cyklade sedan iväg till boxningen vid fem. Hade motvind på vägen dit och den verkade följa med in på träningen ett tag för från början gick det lite segt, slow i både huvudet och kroppen, men mot slutet började det ordna upp sig. Nu blir det att chilla tungt resten av kvällen. 
 
Pappa skickade ett mms och skrev att han köpt en liten present till mig. bästa paps♥ 

- Tisdag

Aloha. Hade praktik från sju till ett. Drog sedan till stallet och red ut tillsammans med Natasha. Blev en lugn barbackatur och Amir kändes bara fin. Kom hem vid tre, käkade och nu ska jag börja dra mot boxningen. hejrå

- uppväxt i orten där tiden står still

Var ju en sväng till hästshopen och kollade in lite tävlingskavajer. Mest för att kolla storlekar, är som sugen på en figursydd iaf. Drog hem, åt en god middag och gick sedan ut på en pw längs elljusspåret. Testade gå SM-spåret och efter alla backar det spåret innehöll så känns det nu i ass'et kan jag lova.
 
Tänkte snart dra mig mot sängen, ännu en tidig morgon väntar. God natt!

- Måndag

Larmet ringde 06.20 imorse. Cyklade iväg till Nybro och var där vid sju. Fick sluta ett och drog då till stallet och fixade iordning. Amir vilar idag så stallet var fort gjort. Nu är jag hemma, har käkat lite och ska nu med mamma till hästshopen för att prova lite tävlingskavajer. Resten av dagen har jag inte något speciellt inplanerat, men lutar mot en promenad längs elljusspåret.
 
Var in på pappas jobb en snabbis och fick syn på denna goding. #Vrålåk

- Snart ny vecka igen

Knappt 1,5h till ny vecka igen, dagarna går verkligen undan. Fick i alla fall skjuts av pappa till stallet där på förmiddagen och gjorde sedan iordning Amir och drog ut på en lugn barbackatur i skogen. Blev en kortare travsträcka, annars skritt. Märktes då inte på Amir att vi varit borta på tävling två dagar för han var då hur pigg och alert som helst.
 
Annars har det varit lugnt idag. Cyklade hem från stallet och har sedan mest chillat framför tvn. Precis duschat och ska nu börja röra mig mot sängen. Tidig morgon väntar. God natt!

söndag

Helu. Blev väckt vid nio av pappa som hade gjort frukost. Käkade och drog sedan på gymmet. Nu har jag fått i mig lite lunch och tänkte snart börja dra mot stallet. Härligt att solen äntligen börjar titta fram igen.

Film från dagens klass

Drog på gymmet innan middagen och nu är jag helt slut, vilket man brukar bli efter att man varit iväg och tävlat. Är lite småsugen på dra iväg till Vännäs imorgon och kolla ponnytävlingarna, men får se hur det blir. Beror ju på vädret också..
 
Här har ni filmen från dagens klass.

Tvådagarstävling på Skellefteå Ridklubb

Rullade från stan igår vid tio tillsammans med pappa och Sofia. Lite efter tolv kom vi fram till Skellefteå Ridklubb. Varken vädret eller ridbanans underlag har varit något att hurra för, men vi fick köra på ändå. Creds till pappa som inte är överdrivet hästkunnig, men som hängde med och stöttade. Även Sofia ska få massa cred som hjälpte till, både med ponnyn, packningen och som coach. Att hon ännu inte är riktig hopptränare förstår jag inte. Vi bodde i alla fall på Scandic en natt och igårkväll blev det middag på Allstar. Tror alla kände sig höggravida då vi promenerade tillbaka till hotellet. I alla fall till klasserna då:
 
Fredag
95cm: Amir kändes väldigt avslappnad och på plats, vilket kom som en överraskning då jag trodde han skulle kännas osäker pga underlaget. Synd att jag satt med handbromsen i hela banan och höll tillbaka honom vilket resulterade i att han kom nära på många hinder och slutade med ett stopp på sista i grunden.
 
1m: Denna runda hade lite bättre flyt, men jag satt fortfarande och bromsade. Amir var schysst och kämpade på i alla fall då banan innehöll ganska mycket teknik med bågar, kombination och sista delen i grunden som var en S-båge. Eftersom jag satt och bromsade honom och inte riktigt hade allt klart till sista hindret i S-bågen så slutade det med ett stopp på sista i grunden.
 
Lördag(idag)
95cm: Idag hade jag äntligen fått ur handbromsen och lät Amir galoppera på, vilket resulterade i ett mycket bättre flyt. Kom till omhoppningen, men där mot första hindret höll jag på tappa stigbygeln så jag fokuserade för mycket på det och fick ett stopp. Resten av omhoppningen flöt på riktigt bra, eller ja, sista hindret blev ju ett snyggt travhelikopterhopp då Amir höll på skita på sig av titthindret, men över kom vi och jag är så nöjd med honom. Det gäller att inte ge sig.
 
Så ja, jag är riktigt nöjd med Amir dom här dagarna då han varit väldigt avslappnad, framåt och schysst trots min ridning som inte var 100%. Måste verkligen tänka på att inte sitta och bromsa honom och istället låta honom galoppera på framåt. Sedan måste jag försöka träna bort det där jag håller på med ibland då jag höjer handen för högt för att liksom driva på honom. Men det har blivit mycket klappar och beröm till min ponny som gjorde bra ifrån sig på årets första utetävling! (...undra hur många som orkade läsa hela denna A4a text.)
 

- torsdag och ledighet

Shu, roligt med regn idag eller hur var det nu. Hade i alla fall turen att det bara duggade lite när jag var ute och red på förmiddagen. Höll mig på rundbanan och Amir var verkligen superfin i alla gångarterna hela passet. Gjorde mycket tempoväxlingar och även lite byten i galoppen. Han lyssnade helfint så det känns bra inför imorgon.
 
Rullade hem till pappa när jag var klar i stallet. Har varit på gymmet och inväntar nu grannarna som ska komma över på middag. Drar ner i köket nu och fixar lite drinkar.
 
                                                   Färgglad frulle imorse♥

#ProudChick

Har nyss duschat och sitter nu och gör typ inte mycket alls. Blev en riktigt lökig träning och jag är fan stolt över mig själv. I slutet av träningen stod jag och en annan tjej vid väggen där man kan göra chins (hålla fast i en stång? uppe på väggen och dra upp sig själv) och jag hade inga förväntningar om att jag skulle orka dra upp mig, men vadfuck, det kunde jag ju visst. Tror jag testade göra chins för länge sedan när jag typ började gymma, men då gick det inte alls. Måste testa det där lite seriösare när jag är på gymmet nästa gång. Fan vad kul med sådana oväntade resultat. kungerz.
 
Gjorde proteinpannkakor till middag och nu tänkte jag chilla tüngast framför tvn. Mycket att fixa imorgon så det blir säkert en tidig kväll. tjaarå!

8 maj - Sommarväder och hundvakt

Ännu bättre väder idag ju, typ sommarvärme. Var i alla fall på praktiken vid sju imorse och slutade runt ett. Cyklade iväg till stallet och gjorde iordning Amir. Red sedan ett pass på banan. Amir var riktigt fin och mjuk i kroppen, jobbade på fint i alla gångarter. Hoppade ett kryss på en åttvolt och avslutade sedan med några språng på ett räcke som låg på runt 90. Lite spänd när jag först styrde på hindren, men det släppte snabbt. Hoppas på en taggad ponny i Skeå, jag ska också försöka tuffa till mig lite.
 
Nu är jag hemma och har käkat lite. Har Nikita på besök, men det blir nog bara några timmar ifall det inte blir så att hon stannar över natten. Nu ska jag börja röra mig mot träningen. harehej

7 maj - Monsterponny

Var på introduktion på Maxi imorse och vi var klara redan vid halv tolv så då drog jag hem. Käkade lunchen som ni kan se på bild nedan. Åkte sedan till stallet och red ut i skogen. Dumt val av mig att ta hackamore på Amir idag när han nu är helpigg och även vilade igår. Resulterade i att det blev dragkamp i galoppen. Amir var helt freaky, hoppade över jordfläckar och annat han såg i marken, gjorde luftsprång och tvärsköt iväg då och då som att han hade eld i baken. Travade av lite extra så att han skulle lugna sig lite och då gick han rätt trevligt.
 
När jag kom hem lyckades jag stänga mig själv ute på balkongen eftersom dörren är lite knas, så var väl där ute runt 20min innan mamma kom hem. Tur att vädret är galet bra idag, räddningen. Nu ska jag byta om och dra på boxningen.
 
                 Proteinpannkakor med smak av choklad/rockyroad, bra grejer!

Måndag

Härligt med sol idag, uppskattas alltid. Väckaren ringde iaf 05.50 imorse och sedan stod jag inne på Nybro lite före sju. Fick sluta där runt tolv och drog då direkt till stallet. Amir fick en vilodag trots att det bara var tre dagar senast han vilade, men jag räknade ut att han annars skulle behöva gå nio dagar utan vila eftersom att jag vill att han ska ridas några dagar innan tävlingen i helgen, och även en dag efter, så då blev det bäst att lägga in en vila idag så att det inte skulle bli så länge till nästa. Amir klagade i alla fall inte när han fick gå in och äta hö istället.
 
Har annars inte hänt så mycket. Varit förbi på pappas jobb för att bilen skulle få nya däck och sedan varit en snabbis hos mormor. Hade ju tänkt fixa webbtesterna ikväll eftersom jag ska till Maxi imorgon för en introduktion, men det verkar inte bli något av med det för inloggningen knasar. Not fab @ all.
 

- 5 maj

Vaknade först upp vid sju imorse och fick tvärpanik för att jag trodde att det var måndag. Kom ganska snabbt på att det bara är söndag så somnade om och vaknade lite efter nio. Käkade frulle och drog sedan till stallet. Red Amir på banan och han var riktigt fin. Red på både stora och mindre volter, gjorde tempoväxlingar och sedan lite byten i galoppen. Han var så mjuk och avslappnad i galoppen och kändes super. Känns som att han bara blir finare ju äldre han blir.
 
Drog sedan hem till pappa. Hade tänkt göra nå tester på internet som jag fick från Maxi, men det var nåt jag inte fattade så jag tar det imorgon. Pratade med min boxningstränare i fredags som ville att jag skulle ta det lugnt i helgen eftersom jag kände mig lite krasslig i halsen igen, men på fredagkväll blev det ju fest och idag har jag kört ett pass på gymmet. Dock känner jag mig ju frisk nu så förhoppningsvis är det lugnt.
 
                                                            #Olydig

4 maj

Orkade inte blogga nåt igår, men drog iaf till Ersmark igårkväll för lite grillning och alkohol med ett härligt gäng. Drog till stallet idag runt ett och red ut i skogen. Lät honom trava på ganska mycket och stundvis gick han riktigt fint. Red 40min.
 
Nu är jag hemma hos pappa, precis stoppat i mig en tidig middag och tänkte nu chilla framför tvn ett tag. Måste senare ta tag i att läsa igenom grejerna jag fick från Maxi så det blir en lugn lördagkväll för mig. Skönt!

- 2 maj

Haft praktik på förmiddagen och sedan drog jag iväg till stallet och fixade klart där. När jag var klar rullade jag vidare till maxi för att få lite papper och byta några ord, därefter fortsatte jag rulla vidare ännu en gång och då hamnade jag hemma hos Carro för att hämta lite grejer. Fick ju även se hur fint dom bor nu, havsutsikt och grejer. Sweet!
 
Har spenderat resten av dagen hemma hos pappa. Hade taggat gym, men vaknade upp med en irriterad hals och jag vill fan inte bli sjuk igen så då fick det bli lugnt ikväll.. Hängt med Fia istället och ba chillat tüngast. go'natt
 
Har inte så mycket att bjuda på så ni får se dagens lunch, mjees.

1 maj - bubbel & tequilashots

Hann inte uppdatera nåt igår. Var på praktiken till halv ett och drog sedan till stallet. Red ut i skogen och gjorde mycket tempoväxlingar och även lite byten. Amir kändes superfin, speciellt mot slutet av passet då han var riktigt mjuk i kroppen.
 
Åkte hem, duschade och rullade sedan vidare till Sofia för att käka middag och börja föra. Fortsatte förandet i Ersmark några timmar och hamnade sedan på fest i flurken. Hade en rolig och slirig kväll, men kom mig ändå hem ganska tidigt. Hade ju egentligen planerat in hopptävling i vännäs idag, men det måste ha blivit nåt knas för jag stod inte med på startlistan och fick inte heller tag på tävlingsledaren igår, så då körde jag all in istället.
 
Idag har jag inte gjort många knop. Mest legat i sängen och sett på tv. Mamma fixade stallet och Amir vilade. Känns som en söndag, men imorgon väntar praktik och tidig morgon. ciao

RSS 2.0