- play me another song

God morgon. Har precis varit och klätt på mig några lager kläder och ska väl snart lägga lite smink på facet. Jobbar ju 12-16 på cafét idag. Kommer nog gå ganska snabbt. Min förkylning sitter just nu i halsen och näsan. Har kommit in i nys-stadiet, men förhoppningsvis går det åt rätt håll. Hoppas ni får en fin dag folket.
 

Kommentarer
Postat av: Vera

Varför ser man dig skriva på fler än ett ställe när det kommer till mat/godsaker, ordet "diabetes"? Både på facebook och i tidigare blogginlägg.

Det är inte rättvist att hålla på så, jag skulle verkligen uppskatta om du läser detta. (Antar att du aldrig stött på en typ 1 diabetiker, med tanke på den felaktiga bild du har av det. En oerhört jobbig sjukdom.)

Min lillebror och 5 åriga kusin har diabetes typ 1, och det finns 2 typer. Typ 2 borde egentligen ha ett annat namn, vilket även tagits upp på diabetesmottaningen, -då det är helt olika sjukdomar som orsakas av olika saker. Typ 2 för man efter flera, flera års osunt leverne, och de som får den typen är 90% överviktiga. Typ 2 kan botas med kost och motion, medan Typ 1 drabbar barn och den har man livet ut. Typ 1 måste räkna kolhydrater i varje mål de äter för att anpassa insulinet, sticka sig i fingrarna upp till 20 gånger om dagen, ocj ja, ständigt hålla koll.

Några fördomar min bror ständigt får höra är "har du ätit för mycket socker?", och "Men va!? Du kan ju inte ha diabetes, du är ju smal!!!!"

Tänk hur otroligt enerverande det är att höra sådant? Diabetes typ 1 vet man inte vad det beror på, man bara drabbas. Insulinproduktionen i bukspottskörteln lägger bara av och tar man inte insulin utifrån via sprutot så DÖR man. Det är inget att skämta om.

Snälla, istället för att bre på dom där okunskaperna så tänk på dem så får leva dag ut och dag in med denna otroligt påfrestande sjukdom. Det är inte kul att behöva höra såndant där när man får en sjukdom som man inte gjort NÅGOT för att förtjäna. Det är jätteviktigt att sprida sådan kunskap. Menar absolut inget illa-men du kan råka förolämpa folk utan att du vet om det, då diabetes typ 1 inte syns utanpå. Hoppas du tog dig tid att läsa.

Följt din blogg länge då jag tycker du är så duktig inom rid-världen. Kollade in din facebook tvärt tidigare idag och såg den där översta bilden som nån skickat till dig. Sådär får man bara inte skriva, tänk som sagt på att typ ettor inte ALLS har något att göra med socker, övervikt, ingen förtjänar att bli förminskad sådär.

Ha det bra nu, tror egentligen du är en supertrevlig tjej och tycker som sagt om din blogg. Sett dig tävla någon gång också! :)

Svar: Hej Vera. Jag är ledsen att jag fått dig och kanske andra att känna er stötta när jag använt ordet diabetes. Använder det väldigt sällan och har väl aldrig lagt nån tanke bakom det, alltså hur jag använder ordet. Har varit helt oskyldigt från min sida, men jag förstår att du tar illa upp när jag läser din förklaring. Tack för upplysningen, ska ta åt mig av det och tänka mig för. Ha det så bra:)
Emma

2014-02-02 @ 11:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0