Sista dagen på mars månad

Var i stallet på dagen och for ut i skogen och red. Amir kändes väldigt framåt vilket är bra eftersom jag nu jobbat mycket med att få honom att tänka framåt hela tiden och fortsätta lyssna på skänklarna även när han blir rädd för grejer. Så det skötte han bra, men han var lite svår att få tillbaka emellanåt i galoppen då han låg på lite väl mycket. Så fick då & då bryta av och backa honom några steg. Men när han började slappna av lite iaf så kändes det riktigt trevlig.
 
Har annars varit en lugn dag som spenderats hos mamma. Gick ut på en kvällspromenad då jag fortfarande hade lite extra energi kvar. Nu blir det nåt avsnitt av South Park och sedan sängen. go'natt!

Söndag

Cha. Gick upp halv nio idag och tog en pw i det fina vädret. Har käkat frukost och tänkte nu börja rulla mot stallet. l8rrr


Lördag

Ännu en förmiddag spenderad på hippologum för att hjälpa till på hopptävlingarna. Åkte iväg till mitt stall lite före tre och började med att frisera Amir lite. Red sedan iväg till ridbanan i hopp om att underlaget skulle vara bra.. Det var det inte. Så istället höll jag mig på grannstallets rundbana och tränade ordentliga samlingar och att han skulle lyssna bra framåt. Han kändes riktigt fin och hade nästan frambenen i luften då jag fick honom ordentligt på rumpan. Blev lite stark stundvis, men mot slutet kändes han väldigt mjuk och fin i kroppen.

Nu är jag hemma hos pappa och ligger bara i sängen och chillar. Tänkte på ett tag dra mot gymmet. Fick förresten ett påskägg av mamsen idag, perfekt innehåll!


- They can't hold us back

Helu! Har varit på hippo hela förmiddagen och hjälpt till + kollat på många fina ekipage. Drog där vid tre och rullade då direkt hem till pappa. Mia var snäll och hjälpte mig med Amir. Har varit på gymmet och käkat en god middag. Tänkte nu ta en dusch och sedan rulla till Fia en stund. Åker in till stan ikväll igen för det väntar en tidig morgon på hippo. Hoppas alla får en trevlig kväll, fulla som nyktra. ciao

Igår & Idag

Börjar väl att skriva lite om gårdagen. Var i fias stall på förmiddagen och red Royye. Han kändes lika fin som alltid, men var väldigt lätt i baken haha. Blev sedan boxningsträning och därefter utgång med ett härligt gäng. Hade ju kul mest hela tiden, men blev lite sne på slutet när jag märkte att mitt kort var borta och att jag nästan blev av med kepsen.

Tror min kepa satt på 20 olika huvuden igår och det gjorde inget för mig att folket ville låna, men när en snubbe på dansgolvet tar den och sedan går iväg som han äger den så blev jag lack. Hittade igen honom och drog av kepan, jäkla fattig stil vissa har. Nä, men överlag var det en trevlig och slirig kväll.

Idag har jag varit i stallet och ridit min fina, sedan blev det en sväng på affären med Fia för ikväll är det taconight! Nu -> Gym!


- tisdagkväll

Go'kväll folket. Ser på top model sverige och käkar apelsin. Bra avrundning såhär på kvällskvisten. Hade ju boxning tidigare och jag måste nöta hopprep alltså. För såklart ska det inte hoppas lika simpelt som back in the days på skolgården, utan på träningen ska det hoppas på ett speciellt sätt som jag inte ens kan förklara. Blir irriterad när jag inte fixar det direkt så jag får väl köra en hemläxa på det, haha.
 
Imorgon blir det upp och iväg för att rida Sofias unghäst så jag tänkte börja röra mig mot sängen på en stund. Godnatt folket!

- Feeling free as a bird

Underbart med två veckors ledighet nu! Hade en chill skoldag och drog sedan på stan med Eve en stund. Hittade mycket fint, men shoppade inget. Än kan plånkan pusta ut.
 
Åkte till stallet lite efter ett och red ut i det härliga vårvädret. Tränade mycket tempoväxlingar i galoppen vilket Amir tyckte var buskul och låg på väldigt mycket. Han lyssnade bra på skänkeln och var på alerten hela tiden. Svettigt och bra pass. Red 55 min.
 
Nu blir det att hälla i mig lite energi och sedan rulla mot boxningsträningen!

25 mars och ännu en solig dag

Var i stallet vid nio imorse. Red ut barbacka och det var riktigt härligt. Värsta vårvädret ju. Åkte sedan hem till mamma. Duschade och käkade lunch och rullade sedan vidare till Maxi. Träffade en jätte trevlig tjej från deras bageri för en jobbintervju så nu hoppas jag på det bästa.
 
När jag var klar på Maxi gick jag in en sväng på Strömpilen. Kollade lite kläder och provade till och med några linnen, men plånkan hade jag lämnat ute i bilen just för att jag inte skulle shoppa så det var bara att hänga tillbaka. Hämtade upp Evie när hon slutade skolan och så drog vi en sväng på stan. Nu är jag hemma och har precis fyllt på magen med lax och rivna morötter. Ska på en stund hoppa in i bilen och sedan hämta upp pappa för att åka hem till honom. There you have it!

Blåste mina drömmar i ballongen som jag knöt

Har ju varit och firat mormor idag, grattis grattis till henne.♥ Käkade tårta och chokladkakor och jag kan lova att jag passade på att njuta ordentligt, yum! Åkte sedan med brorsan hem till pappa. Tog det lugnt, käkade middag och laddade sedan upp för dagens andra gympass. Kommer sova gott inatt!
 
Tar och bjuder på en riktigt skön låt, enjoy.

Laddar upp för gympass #2


24 mars - Perfect sunday so far

God morgon! Väckaren ringde halv åtta imorse. Hällde i mig lite energi och drog till gymmet. Nu har jag fått i mig frukosten och tänkte ta en dusch.

När jag är klar blir det att dra på presentjakt. Mormor fyller år idag så vi ska dit och fira henne. Det är över 5 veckor sedan jag åt nå sötsaker, men idag ska jag faktiskt unna mig! Hoppas ni får en fin dag.


Laddar upp för ett gympass


- En dag i min smak

Har haft en bra dag. Ringde ett samtal innan jag drog till stallet och fick precis det svaret jag hade hoppats på, wie. Berättar mer om det nästa vecka.
 
När jag red ut blev det även idag mycket tempoväxlingar. Amir lyssnade redan från början riktigt bra på skänklarna. I galoppen var han lite spänd först, men det släppte ganska snabbt. Gjorde många byten sista biten och då blev han taggad, men lyssnade fortfarande bra på skänklarna och bytte direkt. Han blev stark emellanåt, men det blir han oftast när jag har hacket.
 
Har hunnit vara på en svettig boxningsträning också som gick fint. Nu har jag precis fått i mig middagen som bestod av oxfilé och sallad med ananas, fetaost och feferonisar. Good stuff.

- i need you more than i can take

Guten morgen. Åkte med pappa in till stan på morgonen och blev avsläppt på Haga. Har tagit en pw på elljusspåret och sedan käkat frulle. Nu ska jag bara chilla tüngt och invänta mamma, därefter blir det stallet. ciao så länge.

- Cuz we know what's up

Bakat påsktårtor idag och nu är vi lediga till på tisdag, och därefter har vi lov i nästan två veckor. Me likey.  Åkte vidare direkt till stallet och red ut i skogen 40min. Amir kändes lite dryg i munnen, ville bita fast och gärna gå som en giraff, så jag lät honom vara och hade istället som mål att få honom att lyssna ordentligt på skänkeln.
 
Jag vill ha honom lite mer alert och "explosiv" när jag t.ex. trycker på honom framåt på tävlingsbanan, så idag tränade jag mycket på tempoväxlingar. Han fattade snabbt vad jag ville och efter ett tag när jag först samlat honom i galoppen och därefter tryckte på honom framåt så hoppade han nästan iväg i luftsprång. Han tyckte det var buskul!
 
Nu sitter jag hemma och suger i mig en redbull, sedan blir det att pallra sig till gymmet. Här har ni en bild på en av tårtorna jag gjorde idag. Den ska få följa med till mormor som fyller år i helgen.

20 mars

Ledig från skolan idag. Gick upp halv tio och gick ut på en pw efter elljusspåret. Käkade sedan frulle och inväntade mamma. Drog till stallet vid ett och red ut tillsammans med Bitte. Amir var pigg och glad och njöt av sällskapet. Red 45min i lugnt tempo.
 
Kom hem vid tre, käkade lunch (bilden) och hade sedan boxning vid fem. Nu sitter jag här nyduschad och tänkte bänka mig framför tvn. Go'natt folket.

- what a feeling

Just nu känns det så jäkla bra. Två tuffa dagar i skolan fyllda med prov och redovisningar är nu över. Tror och hoppas att jag gjort bra ifrån mig, för att vara jag liksom huhu. Men nu känns det som sagt kung.
 
Har precis kommit hem från skolan. Amir vilar och mamma fixar stallet så jag tänkte stoppa i mig nåt litet nu och sedan invänta boxningsträningen.
 
Bjuder på en bild från igår då jag och Fia var på gymmet.

18 mars - tillbaka till träningen

Har varit en lång dag i skolan. Hade projektredovisningar till tio, sedan blev det att vänta till halv fyra för att göra omprov. Känns som att det gick bra så förhoppningsvis var väntan värt det då. Fick sedan hämtning av mamma. Pappa kommer hit vid fem när han slutat och då ska vi käka middag här. Sedan blir det att åka till honom.
 
Och ikväll blir det tillbaka till gymmet. Känns som att jag inte tränat på år och dar, men det är väl ungefär en vecka. Har velat att tatueringen ska få vara i fred och inte ha en sportbh som ligger tight över. Men ikväll så!

- Celsiusen gjorde sitt

Svenskauppgift √ Skicka redov. bilder √ Svenska recension √ Renskrivit samhällsredovisning √ Pluggat till samhällsprov √. Där har ni min kväll i all ära. Underbar söndagkväll som verkligen gjort en peppad och pigg på kommande skoldagar. Nä, men skönt att gjort bort några grejer. Imorgon väntar en lång dag fylld med redovisningar och prov. Nu - dusch & godnatt.
image

- Badar i plugg

Drog till stallet vid ett idag. Mamma fick tjata upp mig från soffan där jag låg och segade. Energin var till en början låg när jag gjorde iordning, men när jag red ut barbacka i skogen och solen lyste så piggnade jag till lite. Amir var då inte slö, men det fick bli en lugn tur.
 
Nu sitter jag hemma och har precis hällt i mig en celsius. Just what i needed, på riktigt. Har så sjukt mycket plugg framför mig. Har skrivit klart en inlämning, ska skriva en redovisning, renskriva en annan, omprov imorgon + projektredovisning, ett häfte som ska läsas och ännu mer som inte får plats i huvudet just nu. Trevlig söndag, taggad på livet, jojo.
 

- Victoria's Secret Next?

Go'kväll folket. Sitter trött och seg efter en dag med hålligång. Var i stallet lite efter tio och red ut i det härliga vädret. Red i alla gångarter och Amir var väldigt mjuk i skritten när jag höll på ställa honom höger, vänster. I traven när han slappnade av lite var han väldigt fin, samma i galoppen. Än en gång var det kul att känna att han verkligen blivit starkare i samlingarna. Red 40min.
 
Åkte hem en sväng, käkade lunch och drog sedan ner på stan. Mötte upp Josse och Carro och så gick vi till The Studio. Blev sminkad och stylad och därefter fotad. Ingen av oss var speciellt nöjda med bilderna, so B.. Nä, men kul hade vi iallafall.
 
Tog sedan bussen hem och en sak jag kan konstatera är att vissa busschaffisar hör hemma i soporna. Otrevliga typer som vill skicka ut en från bussen när man frågar om hjälp angående det nya sms-systemet. phuckyopartypoopers.
 
Nu blir det plugg för den här vita versionen av Tyra Banks. tjing
 

16 mars

God morgon. Vaknade redan vid halv nio idag och då somnade jag ändå runt halv fyra. Blev ju lite partajsing igår, men höll mig rätt lugn eftersom jag har planer för dagen. Har iallafall precis käkat frulle och tänkte snart börja rulla mot stallet. Red i skogen igår och Amir var över förväntan fin. Har ju inte ridit något annars i veckan pga tattoon. Men jag har varit på promenad med honom och så har Mia ridit. Han var iallafall riktigt fin och jag hoppas på något liknande idag. Härligt väder också, jag gillar't.

För ikväll äre partay


Go'kväll

Har varit en dag med mycket innehåll. Hade bageri på skolan och fick besök av en gästbagare från Malmö. Slutade rätt tidigt och rullade då iväg till stallet med Agnes och Joss. Gjorde iordning och åkte därefter till stan. Mia red Amir.

På stan blev det att kolla lite affärer en snabbis, sedan skjutsade jag hem Josse till Hörnefors för att sen direkt dra tillbaka till stan för att träffa Evelina. Var hemma där runt fem och fick efter en stund besök av Sofia. Social dag, yes. Nu är det sängen och lite plugg i form av läsning som väntar. Godnatt!


- Touch and Go

Var i stallet på förmiddagen. Gjorde iordning och gick sedan ut på en promenad med ponnyn i det härliga vädret. Han fick vara utan täcke och lufta pälsen lite under tiden, märkte att hårfällandet börjat nu..
 
Rullade sedan vidare runt två för att plugga med Josse och Agnes i Hörnefors. Blev väl 90% garv och 10% plugg, men bättre något än inget ju. Åkte hem vid fem, fixade middag och nu sitter jag här och chillar tÿngst!
 
Skulle ju bjuda på en bättre bild på tattoon, so here you have it folks!
 

Soliga morgonstund

God morgon. Gick nyss upp och sitter nu i köket och käkar frulle. Tänkte rulla till stallet där vid elva. Härligt med sol, hoppas på att det inte är så kallt bara. Det lär jag ju märka.


- later that day

Hade skola till två idag. Fick sedan hämtning av pappa och sen åkte vi till stallet. Gjorde iordning och tog in Amir. Vågar inte rida riktigt än när jag fortfarande är öm och har plast över tatueringen.

Åkte sedan hem och tänkte sova två timmar, men vaknade istället upp efter tre timmar då mobilen fått slut på ström. Käkade middag och drog därefter och handlade med brorsan. Experimenterade lite i köket och fick fram en god, nyttig, chokladkaka. Yum!


Bakingtimes

Håller på experimentera i köket, bloggar mer senare!


- Follow your dreams, they know the way

 Kung dag kan jag lova! Slutade skolan vid tolv idag, drog hem och käkade lunch och rullade sedan vidare till Port Royal för att tatuera mig. Det var ju ingen ryggmassage direkt, men så jäkla värt. Jag är riktigt nöjd!
 
Drog sedan och hämtade mamma som hade fixat stallet och därefter rullade vi hem. Pappa kom förbi och käkade middag och sedan åkte vi hem till honom. Nu tänkte jag ta en dusch och sedan kolla igenom lite plugg, eller ja, lite och lite. Har förresten fått hem nå nya grejer som jag visar senare. Men aja, hare!
 
Bjuder på den här bilden nu så får ni väl någon bättre senare.. :)

10 mars

Gick upp lite före åtta idag och var sedan på hippo vid nio. Var där till klockan tolv och hade köket som funktionärsuppgift. Rullade sedan hem igen. Fick besök av mormor och moster en stund och sedan har det varit lugnt. Mia hjälpte mig att rida Amir och imorgon vilar han. Nu ska jag hoppa i duschen, ciao!

9 mars - Hopptävling på Hippologum

Har varit på hippo idag, hemmatävling med alla storhästar. Det har varit en lång, men rolig dag. Men skitsamma, nu ska jag berätta om klasserna.
 
Började med att hoppa en 90cm. På framhoppningen kändes Amir väldigt avslappnad och lugn, kanske lite för lugn, men på banan kändes han mer lagom. Han lyssnade bra och hängde med i svängarna. Felfri runda.
 
I andra klassen, 1m, gick det väl inte helt enligt planen. Petade tvåan och fick även nå stopp. Överlag är jag nöjd med hur Amir kändes. Han var fortfarande lugn och avslappnad, men jag tror att min ridning blev lite för "snäll" när han kändes som han gjorde. Mesvarning. Gör om - gör rätt helt enkelt.

- Som en rund miljon på fyra ben

Red ut i skogen ca 55min idag. Amir var lite spänd i traven till en början, men sedan släppte det ganska snabbt. I galoppen var han rena drömmen. Kunde hålla honom i en samlad galopp och stadig form samtidigt som han kändes väldigt framåt. Red tio korta galoppintervaller och gjorde lite byten och tempoväxlingar. Han var riktigt mjuk i kroppen och lyssnade bra så nu hoppas jag på att han är taggad på morgondagen.

- Tänker aldrig mera gå med tunga steg

Gick upp vid sju idag och åkte med pappa in till stan när han skulle till jobbet. Har nyss käkat frulle och den kan ni se på bilden nedan. Ska hoppa i duschen på en stund och tvätta piercingen. Sedan blir det stallet när mamma slutar jobbet. ciao peepz

Film från hoppträningen

Här kommer film från senaste hoppträningen. Han kändes verkligen super och jag hoppas på samma känsla på lördag. Då ska vi försöka få bra rundor och ha kul. Jag är taggad!
 

Chokladgröt

Recept:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 tsk salt
1 msk kakao
1 msk stevia
 
Rör ihop allt i en kastrull och låt gröten bli fast. Perfekt för chokladälskare som vill stilla sötsuget och äta gott, men ändå hålla sig till det nyttiga. Enjoy!

7 mars - Amir goes Godistroll

Vaknade lite efter tio idag. Gjorde chokladgröt till frukost och det blev riktigt gott så jag tänkte bjuda på receptet alldeles strax. Drog iallafall till stallet lite efter ett. Gjorde iordning och red sedan ett pass på banan. Låg nå halvt översnöade bommar i mitten av banan och Amir verkade tro att det var en albinobjärn som låg i bakhåll så som han höll på. Höll på bråka en stund med honom, sedan gav han sig och då gjorde även jag det och fortsatte rida efter fyrkantsspåret.
 
Resten av passet gick han riktigt bra. Han var väldigt mjuk i kroppen och det känns verkligen att han blivit starkare i galoppen. Kunde samla honom ganska mycket och ändå ha en stadig form. Så fin! Red ca 60min.
 
Amir käkade en skumtomte idag, vilket jäkla godistroll.♥

- i'll be going till i'm gone

Hade egentligen tänkt dra ut efter träningen, men skippade det. Har istället bara tagit det lugnt. Var just på affären en sväng och trippade runt bland hyllorna. Fick med mig lite nyttigheter hem. Tänkte prova göra en chokladgröt till frukost imorgon, nyttig såklart. Kan lägga ut recept om jag blir nöjd med resultatet.

6 mars - We Got The World

Drog ju på bio igår och såg filmen Django Unchained tillsammans med Ewe. Riktigt bra och sevärd. Vaknade upp vid tolv idag vilket är väldigt sent för att vara jag, men skönt att få sova ut. Drog till stallet och red ut i skogen barbacka. Amir var pigg och rätt fjantig för det mesta, men gick iallafall ganska trevligt efter en stund. Hade bra framåtbjudning i traven.
 
Nu ska jag börja röra mig mot träningen och sedan blir det faktiskt utgång. På en onsdag och allt. Men är det lov så är det. Bjuder på några bilder från när Kartellen gästade Five. Mig ser ni längst fram med randig tröja. ciao

5 mars

Var i stallet runt tolv idag. Gjorde iordning och red ut en stund. Skrittade bara för det var väldigt halt under snön. Efter stallet åkte jag vidare till mamma. Har inte haft så mycket för mig, men nu tänkte jag börja göra mig iordning för att dra ner på stan. Bio med Ewe väntar.

you got me begging baby, got me begging for more

Kändes verkligen jättebra på hippo idag. Byggde upp två räcken och en oxer och började sedan hoppa på ena räcket som höjdes upp eftersom. Hoppade lite på de andra två och la sedan ihop allt till en kort bana. Amir var så jäkla framåt och positiv, riktigt bra flyt. Var väl någon gång han inte riktigt tog min halvhalt när han hunnit tagga upp sig, men annars var han verkligen med i svängarna. Hoppas på samma känsla på lördag då det är tävling.
 
Åkte med pappa hem när han slutade där vid fem. Handlade och käkade sedan en redig portion kycklingsallad. Tänkte dra på gymmet med brorsan nu, ska bara hälla i mig en celsius först. Behövs en liten kick såhär på kvällskvisten. l8rrr
 
Amir såg ut som en riktig surkart när kameran åkte fram..

måndag

Helu. Fick stiga upp vid sju idag för att åka med in till stan när pappa började jobbet. Är hos mamma nu, precis käkat vegwraps till lunch och på ett tag blir det att röra sig mot stallet. Tänkt dra in till hippo och hoppa lite. Så skriver väl något om det senare idag. ciao

- I Make The Good Ones Go Bad

Drog till stallet runt tolv och red ut bland kvarteren. Blev en kortare travsträcka, annars bara skritt. Amir var ganska spänd från början och höll på bita fast i bettet, men efter traven släppte det lite så då gick han helt okej. Red 40min.
 
Kom sedan hem och hjälpte till att städa, bland annat mitt rum som dammtorkades osv, sånt där askul ni vet... Har sedan varit en sväng och handlat med brorsan och så blev det kycklingwraps till middag, nom nom.

Frukost för en krigare

Klockan ringde vid halv åtta imorse. Åtta stod jag på löpbandet i gymmet. Nu har jag precis kommit hem igen och då stod frukosten redo på bordet, underbart!

Annars händer väl inte något speciellt idag vad jag vet, förutom stallet då. Aja, laterrr


- Fortsättningen på dagen

Har väl inte gjort askalas mycket idag, men trotsade iallafall vädret och gick iväg till gymmet. Galet hur mycket det blåste, trodde jag skulle flyga iväg. Hade egentligen planerat att fara till stan ikväll och dra på the studio med tjejerna, men flyttade det till på torsdag för att vara ute på vägarna i det här busvädret är ju som att be om att åka i diket.
 
Nu sitter jag och ser på top model och slevar i mig müsli. På ett tag blir det att bänka sig framför Melodifestivalen tillsammans med pappa. Fint det. Dagens lunch får avsluta det här inlägget.
 

Kartellen @ Five

Bra kväll igår med tungt drag på femman. Dansade loss och stod sedan framme vid scenen och spanade in Kartellen. Fick hämtning av brorsan vid ett och idag har jag turen att må sådär oförskämt bra. Vaknade redan vid åtta.
 
Mamma har fixat stallet åt mig och Amir får vila för vädret är ju helt flippat. Tror varken att jag eller ponnyn skulle uppskatta en tur i skogen. Bjuder på en charmig bild från igår.

- Första mars och nu är det lov

Blev en kort dag i bageriet idag. Vi städade bara och det var ju fort gjort så nu är jag hemma igen. Tänkte ta det lite lugnt, käka nå lunch och sedan dra till stallet när mamma slutat. Sedan väntar boxningsträning vid fem och därefter blir det eventuellt utgång. Och juste, sweet med lov!

RSS 2.0