Kväll

Har tagit en dusch och ätit lite melon efter att ha varit ute på en rask promenad.
             
                När jag gick på berget såg jag att solen var påväg ner.
Nu ska jag borsta tänderna, sedan blir det att ta några böcker och lägga sig och läsa en stund. Mycket plugg som ska göras nu de sista dagarna som är kvar..
Aja, god natt! /emma


Som en sommarkväll

Åh, vädret är verkligen super härligt och det känns som en sommarkväll på sommarlovet. Nu är det inte länge kvar till skolavslutningen!

Har pluggat svenska, engelska och läst en bok av Katarina von Bredow. Hon skriver så sjukt bra böcker! Nu funderar jag på att dra ut och springa en sväng. Eller kanske gå? Det beror på hur det känns i foten. Lyckades vricka den idag när jag hade lite för bråttom nerför en trapp i högklackat, inte smart.

Plugg på G

Jag har just ätit middag och ska nu ta böckerna och lägga mig på altan. Då steker jag samtidigt som jag pluggar, awesome! Tar väl även musiken i öronen och jag kommer bland annat lyssna på JayKay - Princess.
  
             Amanda skickade den till mig idag, sååå skön!

måndag

God morgon! Idag är det skola, men det är inte många dagar kvar nu!

Idag ska Amir vila. Han brukar vila på tisdagar, men jag hopptränade ju i lördags och när jag hoppat brukar jag rida lugnt dagen efter sedan får dom vila dagen därpå. Så då ska jag försöka göra bort lite skolarbete idag. Vi har skönlitteratur på svenskan och alla har valt en författare att redovisa om. Jag valde Daniel Defoe (skrev Robinson Kruse), men jag vet inget om honom så det blir att läsa på när jag kommer hem.
       
        Nu ska jag göra mig klar. Bloggar när jag kommer hem. pusss/emma

Ridpasset

Idag red jag barbacka i skogen, skritt & trav, ca 45 minuter. Han gick jätte bra och var mjuk och avslappnad. Han hade ett bra sug i bettet och gick i en stadig form. Börjar hitta honom bättre och bättre nu och efter Fias tips känns det riktigt bra.
          
När jag kom tillbaka till stallet kom mamma med en dressyrsadel hon köpt och den låg fin fint på Amir. Ska rida igenom honom ordentligt innan tävlingen och då ska jag rida i dressyrsadeln och känna hur den är. Vem vet, kanske provar vi en dressyrtävling i sommar? ;)

Great Eastern

Hej! Jag har just kommit hem efter en god mors dag middag på Great Eastern. Åt friterad kyckling, men efter bara tre bitar var jag riktigt mätt. Jag var inte speciellt hungrig när vi kom dit heller. Kanske för att jag och Fia tryckte i oss en Subway macka tidigare idag..

        
                                  Här har ni min outfit :)
Skriver om ridpasset senare. Funderar på att ta ipoden och gå ut och gå en sväng i det härliga vädret, men jag ser väl hur jag gör. pusss/emma

Söndag

God morgon/God dag! Jag, Fia & Billy ligger och chillar i soffan. Vi överlevde natten i hennes spökhus. Det spökar faktiskt här. Det bor en gubbe i huset och han har en favorit stol. Materialet på stolen är som hö/halm så man hör när han sitter där för det gnekar. Men inatt var det lugnt. Kanske för att stolen var upptagen?
             


Kvällspromenad

Har just varit ute på en kvällspromenix med lille Billy. Det är kallt ute!

Nu ska jag och Sofia + djuren se Torkel i Knipa. pusss/emma

I sofias stuga

Förlåt för dålig uppdatering!!!
Jag är iallafall i Sofias stuga. Det är vi + valpen Billy & katten Pettsson. Fia håller nu på göra upp en brasa så vi inte ska frysa ihjäl inatt.


Amirs nya träns.

Idag har jag varit och hopptränat för Johanna Forsman. Vi hoppade bågar, linjer, travade travbommar m.m. Först var han lugn, sedan blev han spänd ett tag när han fick syn på annat på sidan av, men det släppte ganska snabbt och sedan var han avslappnad igen. På slutet gick han riktigt bra när vi höjde upp linjen lite mer. Han kändes super idag och jag taggar SURF som är nästa helg. Mamma filmade + tog kort så jag lägger ut det senare.

Nu ska jag vara social med Fia. Ser väl om jag skriver nånting mer ikväll.
                                    pusss/emma

Mot stan

Nu är jag hos Ewelina och vi ska snart ta bussen till stan. Klockan 21.00 blir det att se bio, Sex and the City 2! Hoppas verkligen att den är bra. Älskar serien!


Innan jag kom hit så var jag i stallet och red Amir. Red i skogen ganska precis en timme. Från början var han spänd och tittig. Mot slutet av ridturen blev han mer avslappnad och gick helt okej. Han fick ett nytt träns idag. Ska visa bild senare. Nu ska vi till bussen. pusss/emma


Hos Amanda

Hej! Jag tog bussen till Hörnefors och är nu hos Amanda. Vi ser på Vakna Med The Voice, men snart bär det av till skolan. Skulle egentligen vara på utvecklingssamtal nu (08.00), men min handledare var sjuk så det blev inget.

Efter skolan som slutar klockan 14.00 så far jag till stallet och rider, sedan ska jag vara med Ewelina. Vi ska se Sex and The City 2!
     
                     Nu ska vi pallra oss iväg! pusss/emma

Mobilblogg - Rix fm

Säger bara what a night! Kvällen har varit underbar med Amanda, Josse, Olivia, Sofia och Jessica. Kommer berätta allt imorgon och även visa både bilder och filmer. Nu är jag iallafall hos Ewelina och vi ser på grannfäjden. Men nu ska jag va social med Ewe. pusss/emma

Torsdag

God morning! Idag är det back to school och jag går till 15.30. Ikväll blir det att fara till stan med kompisar för det är RIX FM FESTIVAL! Kommer säkert bli hur kul som helst!
              
                      Nu ska jag gå och göra mig klar. pusss/emma

Nyduschad

Har ganska precis duschat och sitter nu och naffsar på ett äpple och dricker bonaqua. Var ute och sprang ca 30 minuter och jag sprang efter en stugväg, men för att komma till stugvägen sprang jag över ett berg och jag tycker att det är sjukt roligt att springa i terräng, att springa efter en väg är inte alls speciellt roligt.

Men det fanns lite fint att titta på efter stugvägen så det var ett plus. :)

Nu ska jag lägga mig och läsa en bok. Hörs imorgon! God natt/emma

Springtur

                                Drar ut en sväng nu och springer.
                 Hemma i kylskåpet står min goda Bonaqua och väntar på mig.
              
                       < Jesper                       moi                            Jacob >

Ed Hardy/ Dolce&Gabbana

                            Nu ska jag visa er vad jag fick av Ewelina ♥

                         Ed Hardy                               Dolce&Gabbana
            


                 
                              Ed Hardy har sjukt snygga kläder!

Onsdag

Hej! Kom hem för ett tag sedan efter att ha varit i stan nästan hela dagen. Tog tolv bussen från Hörnefors och for då till stallet. Var ute i skogen med Amir, bara skritt 50 minuter. Vi var bokstavligt talat i skogen. Red på stigar, mellan stock och sten. Amir tyckte det var super roligt. Han var pigg och glad och trippade på. Han ska få komma ut mer så där i skogen och bara trampa på. Bra för dom att lära sig lyfta på fötterna och få tänka lite själv.
           

När jag var tillbaka i stallet kom Ewelina. Hon hade varit super gullig och köpt två t-shirts till mig. Ska visa dom alldeles strax!

Ewelina bjöd på pizza, sedan drog vi till Håknäs och kollade på Pärlans lillfölis. Så söt! Efter det skjutsade dom hem mig och nu sitter jag och funderar på om jag ska dra ut och springa en sväng. Men jag ska iallafall fixa bilder på kläderna först! pusss/emma

Operation Dagsverke

Hej! Är i Hörnefors hos Willy. Imorgon är vi lediga för att det är Operation Dagsverke. Det innebär att man ska göra ett jobb, antingen hemma eller på ett företag och även ta med 200kr till skolan som sedan går till människor i andra länder. Jag har jobbat hemma, städat, och jag gjorde bort det idag. Så när det blev lite tid över skjutsade pappa mig till Hörnefors så jag var hos Willy ungefär 21.30.

                                   
Imorgon blir det att ta bussen in till stan. Först fara och rida Amir, sedan får jag se om jag svänger förbi Sun Tan och solar. Har även tänkt mig till Ewelina som äntligen kommit tillbaka från Turkiet.

Nu ska jag vara social med Willy. pusss/emma

I'm Alive

Jag lever! Har bara varit för lat för att sätta mig vid datorn och då är man lat, i know. Fick skjuts hem av Fredrik idag så jag var hemma kanske lite över två. Somnade i soffan 1½ timme efter att ha sett på tv. Amir har vilat idag så mamma fixade stallet :)

Jag från i vintras i Freddies epa :)

Har tagit hem både tyska och svenska så ska väl plugga lite nu. pusss/emma

Rensning

Kom hem från skolan för ungefär 30 minuter sedan. Skoldagen var chill och vi fick även sluta tidigare från sista lektionen. Amir blev vaccinerad idag så nu ska han få ta det lite lugnt.

Mamma har slitit ut alla mina kläder ur garderoben så att jag bara får så lov att rensa. Har verkligen tänkt ta itu med garderoben så det får bli nu då. Men lika snabbt som de gamla kläderna åker ut, flyttar nya in i min garderob ;)

                           Clothes, here i come!

Måndag

Efter en härlig vecka av elevensval blir det nu tillbaka till skolan. Drygt med lektioner, men samtidigt så får man ju träffa kompisarna igen.

Mamma ska ringa Birger idag, men denna gång pga vaccinering. Måste få det gjort innan SURF. Lite surt, vaccinationen går ut 2 juni, tävlingen är 4-6 juni.

Nu ska jag göra mig klar! pusss/emma

Söndag

Hej! Jag har ganska precis duschat efter att ha kommit hem från hoppträningen. Vi hoppade först en bana som gick som en åtta, det var bland annat studs, sockerbitshinder, oxer med galoppbommar före och efter. Först hittade vi inget riktigt flyt för jag red som en kratta, men andra gången vi hoppade banan så kom jag ner i sadeln ordentligt och det gick riktigt bra.

Tillsist hoppade vi en omhoppningsbana. Första rundan var Amir inte riktigt framme, men andra rundan gick han super. Lyssnade framåt och vände som jag ville. Även fast han blev trött kämpade han på. De tog tid på omhoppningen och vi fick snabbaste tiden, men med bara två sekunder.

Måste bjuda på en bild på Pärlans söta föl.

Ikväll har jag anmält till SURF tävlingen som är i början av juni. Så nu taggar jag och hoppas på att det inte händer nå tråkigheter före tävlingen/på tävlingen och såklart inte efter tävlingen.

Var ju på kulturnatta med massa härligt folk igår. Hade bara trevligt! Jag och fia kom hem runt 02.30 och vi fick då börja med att leta efter fias katt som smitit ut från lägenheten. Pettsson hittades ganska snabbt då han kom springandes. Men idag och hela sommaren får Pettsson vara ute för vi var och släppte ut honom i fias stuga. Han blev så glad :)

Nu ska jag kolla runt lite på internet och jag lovar er även bättre uppdatering nu när jag är hemma igen. pusss/emma

kulturnatta

Kom hem för ett tag sedan. Har varit på Hippo från tidig morgon. Idag har Sofia & Bella tävlat två klasser och det gick super bra. Ett ner i andra klassen, men fia var nöjd och det ska hon verkligen vara för Bella var hur fin som helst och det var hennes första utetävling någonsin!

Ikväll är det Kulturnatta i stan.
Vi ska väl dit och kolla läget, se om man träffar nåt folk.

Mamma har longerat Amir idag. Jag frågade Anna om hon kunde ta honom idag, men hon var inte säker på om hon skulle hinna så snälla mamsen longerade för säkerhets skull. Nu ska jag hoppa i duschen. Önskar er en  fortsatt trevlig lördag. pusss/emma


Fullt ös medvetslös

Hej! Nu ligger jag och fia i hennes säng, rätt slitna efter en lång och aktiv dag. Klockan 08.00 åkte vi hemifrån henne och till mitt stall. Red för fia på banan och fick massa tips. Amir gick super fint och jobbade i en låg form.

Efter stallet åkte vi förbi volvo och snälla pappsen tankade åt mig. Sedan gasade vi iväg och hämtade mina klänningar, fortsatte till Statoil där det blev stopp för en french hotdog och tillsist blev det fias stall. Lunchade hästarna och gick utmed Ramiiro 30 minuter.

Vi hann vara hemma ett litet tag, sedan blev det tillbaka till fias stall, lasta Bella och iväg till Hippo. Det var storhäst tävling och dom tävlade 1m (unghästklass) och det var en jätte fin runda, men tyvärr slutade den med 1 tidsfel. Så imorgon blir det att ta nya tag när hon startar 2 klasser.

Så ja, imorgon blir det en heldag på Hippo och på kvällen blir det Kulturnatta. Nu ska jag vara social med fia så jag önskar er en trevlig helg! pusss/emma

aj på myggbettet

Auch, har fått två feta myggbett på ena benet! Jag är med Sofia och vi har just kommit tillbaka efter att ha varit och ätit på donken. Vi fick vänta ca 20 minuter innan vi fick maten, sedan var det slut på kolsyra så vi fick typ saft istället för dricka. Inte ok! Men hungriga matvrak som vi var så slängde vi i oss allt ändå.

Innan vi åt gick vi runt på strömpilen och kollade i lite affärer. Har nog hittat klänningen jag ska ha på avslutningskvällen! Hittade även en söt klänning och jag la undan båda två.

Anna har Amir idag så jag var bara i stallet en sväng och klappade på honom och fyllde vatten. Nu ska jag och fia iväg till hennes stall. Hon ska rida Bella och imorgon ska dom tävla. Spännande!

Nu ska vi bege oss till stallet. Have a lovely evening! pusss/emma

IKSU

Hej! Idag fick Amir komma ut i skogen. Red på graman och det gick bra. Ska jobba honom i en låg form så han får upp ryggen ordentligt och det gjorde han idag. Red ca 45 minuter och det var varmt så han fick sig en dusch efter.

Även jag har blött ner mig idag. Det var vissa som inte var med när vi hade bad på idrotten och jag var en av dom så idag har jag + fyra andra varit och badat på IKSU. Det var chill. Behövde bara simma åtta längder, dyka efter en ring och göra en grej till som jag inte kan beskriva.

Efter badet åkte jag + de fyra andra egen buss till Hörnefors. VIP you know ;) Mamma hämtade mig och så drog vi och köpte mjukglass. Nu är jag hemma igen och har tänkt gå ut och steka på altanen. pusss/emma

som jag trodde

Hej! Sofia är i duschen och jag ligger i hennes säng och myser med lillvalpen Billy. Idag har vi hunnit med att vara i fias stall och grejat på. Var ute och gick med Ramiiro i ca 30 minuter. Sedan när vi kom hem gick vi iväg och köpte en sallad var. När maten var slukad tog vi moppen till pappas jobb (volvo) och tankade och efter det for vi till stallet. Klappade lite på Amir som har vilodag idag och gosade även lite med små valparna som var i stallet.

Bjuder på en gammal bild som är på Pom :)

Igår kollade ju veterinären på Amir. Han kände igenom honom och vi både longerade och sprang på rakt spår, men han såg då ingen hälta. Alltså som jag trodde för Amir har varit så fin. Man märker ju oftast när det är något som inte står rätt till. Nu blir det istället att tagga SURF som är 4-6 juni.

Hoppas ni haft en bra tisdag! pusss/emma

Life is good

God morgon/ God dag! Vaknade för en timme sedan och har bara chillat och kollat på Shane Dawson videos på youtube. Han är grym!

Vädret är strålande och ni undrar kanske varför jag inte är i skolan nu? Det är för att vi har elevensval vecka och då fick jag välja att vara i stallet. Så snart ska jag gå och packa lite kläder för jag ska sova hos Sofia inatt och det blir även att köra in till stan med moppen.

Mamma har ringt veterinären på morgonen och som jag trodde och hade hoppats på så fick Amir en tid redan idag. Han ska kollas efter kl 18.00. När jag kommer in till stan åker jag direkt till stallet och låter Amir komma ut och röra på sig. Bloggar senare ikväll! pusss/emma

Sista dagen i veckan

Hej! Har chillat och ätit lite Ben&Jerrys efter att ha kommit hem. Nu ska jag berätta om tävlingen. Det blev iallafall inget tävlande för mig och Amir. När jag besiktade honom gick han inte igenom. Jag fick springa tre gånger för veterinären, men nej. Hon sa att han sprang brett med bakbenen och att det såg konstigt ut, men att han inte var halt!? Jag sa att vi hade böjt igenom honom bara några dagar tidigare hos veterinären och att det inte hade varit fel då. Men hon sa iallafall att det bara var att stryka.

Jag ställde in Amir och gick och pratade med min hopptränare Frida. Hon vart lika förvånad som mig och sa att han var ju nyss kollad. Jag sprang med Amir för henne och hon tyckte han såg ut precis som vanligt. Frida sa att han kanske varit lite stel så jag hoppade upp och red honom. Han kändes precis som vanligt, pigg och glad. Frida gick och pratade med veterinären och sa att han såg ut precis som vanligt och att han springer så där, för det gör han! Veterinären sa att visst fick jag springa igen, men hon tänkte minsann inte släppa igenom honom.

Så jag sprang igen för henne, men hon hade som sagt bestämt sig. Hon släppte inte igenom honom. Jag blev riktigt förbannad för det stod en snubbe där som var veterinär assistent och han sa "jag tycker det är riktigt synd när en del ska tävla till varje pris". Så är det VERKLIGEN INTE! Skulle jag veta att Amir inte var frisk skulle jag aldrig aldrig aldrig göra så mot honom. Jag hoppade till och med över hemmatävlingen för att jag tyckte att underlaget inte var speciellt bra.

Men jag fick höra av många att den där veterinären var ruskigt petig och hård. Om hon tycker hästen är skodd fel, eller om en tåkappa saknas så får inte hästen starta. Fick även höra att hon kallas MördarMonika för att hon dömt ut hästar som sedan blivit helt friska. 

Men det blev iallafall inget tävlande.. När jag var i stallet idag sprang jag med honom för några personer och dom såg inget fel. Vi drog in honom till hippo så att Frida skulle få kolla när jag red på volt, men hon såg då ingenting heller. Jag red i storhäst hoppgruppen så jag var med och skuttade lite och han kändes hur fin som helst!

Imorgon ska mamma ringa veterinären och vi hörde av en annan att han skulle komma till stallet imorgon så förhoppningsvis kan han kolla Amir redan då. Sorry för så långt inlägg. Var bara tvungen att skriva allt så ni förstod.
 Amir är mitt allt och jag skulle aldrig göra honom nånting ont.

pusss/emma

Jag vill också

Hej! Nu är jag hemma igen efter att ha gjort lite saker på förmiddagen. Min morbrors häst Pärlan fölade på morgonen och fick ett jättefint litet hingstföl. Så jag har varit och tittat på den och tagit lite pics.

Evelina & Seppo drog till stockholm idag för imorgon ska dom ta flyget till Turkiet! Bara fusk, jag vill också fara utomlands!

Jag ska ta och berätta om tävlingen senare.
Hinner inte för tillfället för nu ska jag tillbaks till stan. pusss/emma

Inte som jag tänkt mig

Hej! Jag är nu hos Ewelina. Vi ska grilla fläskfilé, gott! Tävlingsdagen blev inte direkt som jag tänkt mig, men orkar inte ta det nu. Kan skriva om det senare.


Bjuder på en bild på en av valparna, sooo cute!

Får se om jag skriver nånting mer idag, annars bloggar jag imorgon. pusss/emma


Nu kör vi !!!

God morgon! ÄNTLIGEN är det lördag och det betyder ju tävling! Blir att tävla LC (90cm) och även debutera LB (1m). Sofia följer inte med idag pga att hon hade utsläpp, men hon följer kanske med imorgon istället.

Nu drar jag, håll tummarna för mig & Amir! pusss/emma

Vanilla Coke

När jag och mamma var på affärn idag fick jag syn på en dryck jag inte sett på riktigt länge, nämligen Vanilla Coke! Drack den mycket förut, men sedan försvann den bara. Nu köpte vi iallafall två burkar som ska med till Vännäs imorgon.

Men nu känner jag att det är sleepy time. Ska bara borsta tänderna först! Får väl se ifall jag hinner blogga innan vi åker, annars kommer det ett senare inlägg imorgon. Godnatt/emma

godaste glassen

Var och handlade med mamma idag och då fick jag en Ben&Jerrys Half Baked!
      
Fick bland annat honungsmelon och en tuttifrutti påse också :) Sofia ska med på tävlingen imorgon så vi köpte några burkar cola så hon överlever, haha! Aja, bloggar kanske lite senare! pusss/emma

Btw, du Anonyma som kommenterade, tack så mycket! 
Såna kommentarer uppskattas massor ♥


Hemma

Har hunnit vara hemma ett tag nu efter att ha varit i stan hela dagen. Dagen började med att jag följde med fia till vårdcentralen. När vi kom tillbaka hem till henne kom mamma och hämtade mig. Amir fick komma ut i skogen idag. Red 40 minuter, ganska lugnt för det var riktigt varmt ute. Värsta sommarvädret!! Efter ridturen duschade jag och shamponerade in Amir så han blev riktigt ren och fin. Sedan klippte jag manen och flätade svansen. Så nu är han redo för tävling ;)


Nu ska jag äta. Berättar mer om dagen senare! pusss/emma

Bus billy

Hej!
Jag är hos Sofia och vi har just käkat middag. Hennes lilla valp Billy är hur söt som helst så han får all vår uppmärksamhet!

Är han inte för söt?

Kan ju berätta lite kort om ridningen idag. Red ett dressyrpass på banan och från början var han lite spänd, men efter lite volter, serpentiner, öppna/sluta och skänkelvikning så blev han mjuk och avslappnad. Red ca en timme och Amir var så duktig så.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Kanske drar ut och åker bil. Jake har skaffat en BMW och vi åkte tidigare idag, pretty nice säger jag bara! Vet inte om jag bloggar mer idag, annars hörs vi imorgon! pusss/emma


Mot hörnefors

Nu ska jag bege mig mot Hörnefors. Ska vara med Willy. Ser väl vad vi hittar på.

Tror inte jag bloggar nånting mer idag. Kanske om jag sitter vid datorn hos Willy. Annars hörs vi imorgon! pusss/emma

En till present

För någon dag sedan när jag kom till stallet såg jag Anna gå och släpa på en stor plastpåse med massa hästgrejer som skulle slängas. Jag fick syn på en brun luva bland alla grejer och när jag frågade om jag fick titta på den såg jag att den var ju hel och fin. Så då fick Amir ännu en present.

Idag var han en riktigt pigg och glad ponny. I galoppen samlade jag ihop honom ordentligt och han gjorde superfina byten. Behövde bara använda vikten lite så bytte han. Lät honom även sträcka ut lite, sedan var han igång. När han skulle stå stilla reste han sig och han sköt mig två gånger ur sadeln när han gjorde luftsprång.

När jag travade av honom lugnade han ner sig, slappnade av och gick jättefint. Tillbaka i stallet träffade jag Sofia och hennes nya lilla valp Billy. Hur söt som helst!

Nu ska jag hoppa i duschen! pusss/emma

Onsdag

God morgon!
Idag är sista skoldagen för denna vecka, sedan har vi ledigt. Riktigt härligt!

Ewe & jag på badet igår :)

Nu ska jag äta upp min skål med flingor sedan ska jag gå och platta håret. pusss/emma

Övik

Har ganska just kommit hem efter att ha varit i Övik, eller på paradisbadet.

Hade väldigt roligt med Ewelina och Seppo, Tävlade mot Seppo genom att försöka åka snabbast i ett av "rören", men han slog mig alltid med några hundradelar! När vi varit på badet ungefär 2-2½ timme så åkte vi till MAX och käkade. Hann äta några tuggor av min hamburgare innan jag hittade en plastbit i den. Inte speciellt aptitretande så matlusten försvann och det gjorde även hamburgaren, ner i soporna.

Trött som jag vet inte vad är jag så det blir till att gå och borsta gaddarna nu och sedan gå och lägga sig. Hoppas ni haft en bra dag. Min har varit toppen! God natt/emma

Mot paradiset!

Hej! Kom hem för ett tag sedan och ska gå och packa lite badkläder för snart bär det av mot paradisbadet med Ewelina & Seppo. Kuuul! Det var ett bra tag sedan jag var där, but here i come!

Bloggar ikväll om jag inte kommer hem så sent! pusss/emma

Tisdag

God morgon!
Idag ska jag till skolan. Slutar 13.40 så det är härligt. Har matte nu på morgonen och då kommer jag troligtvis få tillbaka mitt omprov. Hoppas verkligen att jag klarade det!


Nu ska jag gå och göra mig klar. pusss/emma

Amirs present

Tänkte ta & visa lite bilder på Amirs nya grimma!



Eskadron grimma, 255:-


Jag är riktigt trött redan nu så jag tror nog att det blir att gå och borsta tänderna nu och sedan att gå och lägga sig. Ja, det lät bra. Så gör jag! God natt/emma

Utgång

Hinner inte skriva så mycket för jag ska snart dra till gymmet och träffa Jacce & Robin. Jag ska inte gymma, ska bara snacka om lite grejer. Men nu ska jag försöka ta dagen lite kort.

Jag var ju ledig idag så jag åkte med pappa på morgonen till stallet. Red ut barbacka i skogen, alla gångarter. Amir var pigg och glad, men lyssnade väldigt bra. Han blev pigg i galoppen så jag gjorde några halter, backa och fatta ny galopp. Så efter en stund lugnade han ner sig.

När jag ridit blev det iväg till travet. Ewelinas häst Ceazar startade. Det blev inga prispengar, men han gick jätte bra ändå. Han sprang fortare än han någonsin gjort förut på tävling, alltså ett nytt rekord.

Bjuder på en bild på mig & Safari.

Nu ska jag börja göra mig klar för utgång! pusss/emma

sötaste ever

Hej! Jag är hos Ewelina och jag var här tidigare när deras hund ganska just fått valpar, men nu har dom växt massor och dom är huuur söta som helst!

Jag ska snart fara så jag bloggar senare när jag kommit hem. pusss/emma

Söndag

Nu ska jag ta och berätta om för er om min dag. Var på tävlingen och hade 2 funktionärsuppgifter. Har haft sammanlagt 6 funktionärsuppgifter på tävlingens 10 klasser, drygt! Längtar till nästa helg, inte bara för att jag ska tävla, utan för att det är borta tävling. Då behöver jag alltså inte jobba, inga uppgifter!

Det fanns en liten shop med massa snygga grejer. Bland annat en prestige martingal som var sjukt snygg, kostade runt 2500:-och det var ju inget jag hade i bakfickan direkt. Men jag hittade iallafall en snygg eskadron grimma som hade samma färger som agria grejerna. Så den fick han som födelsedags present + massa godis. 

Det blev en barbacka tur i skogen med hacket. Han hade mycket energi, men lyssnade ändå jätte bra och var mjuk och fin. Det super sköna vädret gjorde ju inte direkt ridturen sämre!

Imorgon blir jag hemma från skolan. Har fortfarande feber och är förkyld. Visar bild på Amirs grimma imorgon. Nu ska jag sova. God natt/emma

Roligaste på länge

Måste bara bjuda på en sjukt rolig film!

Skriver om min dag senare. Ska se Wipeout nu! pusss/emma

Grattis min bästa

Godmorgon! Idag är det söndag och det betyder att det är sista dagen för tävlingen (det betyder även att skolan börjar imorgon..)

Idag är ingen vanlig dag. Det är min bästas födelsedag!
Amir fyller 14 år!

<3

Nu ska jag börja bege mig mot Hippo. Önskar er en härlig söndag. pusss/emma

Hopp i galopp

Sitter och mumsar på popcorn efter en lång dag. Hade tre funktionärsuppgifter på tävlingen. Drygt, men det gick ändå. Finalen i Elit gick inte så bra för URF, men grattis till Stöcke som kom 3a!

När tävlingsdagen började gå mot sitt slut skjutsade mamma mig till stallet. Amir fick hoppa på banan och han var sjukt fin. Han gjorde bara ett minus och det var ett stopp. Men när jag började rida så var det två andra på banan och när de gick så blev Amir okoncentrerad och gnäggade efter dom så då hängde han inte med på att vi skulle hoppa. Men sedan tog vi om det och han hoppade så fint. Han var taggad, lyssnade framåt, bockade och studsade på. Buspojken! :) Taggar verkligen Vännäs nästa helg!

Bjuder på några av gårdagens bilder.


pusss/emma

Nästa tävlingsdag

God morgon!
Idag är det andra tävlingsdagen på hippo. Bland klasserna är det bland annat final omgången i elit. Spännande! Jag är funktionär idag med. Hoppas bara att febern inte blir värre. Systemkameran la av igår. Den kan göra så ibland så vi ska lämna in den. Istället tar jag med mig videokameran, men jag får se hur långt den räcker för jag hittade inte laddaren och min brorsa har haft den så jag vet inte hur mycket batteri det finns kvar.

                                      


                 Skriver när jag kommer hem! pusss/emma


Hoppbilder

Hej! Jag har hunnit med mycket idag. Slutade lite tidigare för att hinna med Ewelina till travet. Hon skulle köra Ceazar på banan och då red jag monté med Silver. Riktigt jobbigt i benen blev det efter tre varv, men det var sjukt kul!

Efter travet skyndade jag och mamma iväg till Hippologum där det idag och hela helgen är hopptävling. Jag hade som funktionärs uppgift att vara veterinär assistent och sedan när det var klart tog jag lite pics med systemkameran.

Hade tänkt bjuda på några bilder från tävlingen, men bloggen vill inte sammarbeta med mig just nu så jag sparar det till senare. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan blir det att bädda ner sig i soffan. Har fått feber och förkylningen är värre. Hur ska jag orka med en hel dag på hippo imorgon!? pusss/emma

Fantastic Friday

Äntligen är det fredag!
Det finns bara ett minus med denna dag just idag och det är att det är SO prov. Jag pluggade massa igår, där av den dåliga uppdateringen.

Idag slutar jag 14.00 sedan blir det att ta bussen till stan. Funderar på om Amir ska få skutta lite på banan idag. Det är ingen träning i helgen pga tävlingen. Men jag ser väl hur underlaget är. Tidigare har det varit riktigt bra.

Nu ska jag fixa håret, kanske äta nåt och försöka plugga lite till innan provet. Hoppas ni får en super härlig fredag! pusss/emma

Halsont

Hej!
Här sitter jag med ont i halsen. Jag hoppas verkligen att jag inte håller på att bli sjuk! Skolan idag har gått bra. Hade omprov i matte och det känns okej. Sedan fick jag tillbaka nationella provet i matten. Man behövde 22 poäng för att få G och jag hade 23 poäng! Känns skönt att ha klarat det iallafall.

Bild på Josse & mig från tidigare.

Imorgon har jag Andra Världskriget prov på SO:n så ikväll blir det att plugga till det. Skönt att det är fredag imorgon. Tycker veckan har gått jätte fort! Nu ska jag gå och kolla efter nåt ätbart. Har ätit två husmans mackor idag, ändå är jag knappt hungrig. Knas. Aja, pusss/emma

Wildflower

Nu till det sista jag köpte - Skor från Kenzas skokollektion Wildflower!
Men jag tänker inte avslöja vilka än. Det får bli en överraskning till skolavslutningen.

Nu ska jag iväg till Hörnefors och ha trevligt. Visar min outfit!

Tröja - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot
Sjal - Vet ej, har fått av mormor.

pusss/emma

shoppingfreak

Idag har jag varit på stan och shoppat loss! Gick med Amanda och när vi gick in på Gina Tricot så var det feta rean där. Så jag köpte ett par leggings & två tröjor - 29kr för varje!
            
Köpte även en till sak, men det visar jag senare! Nu ska jag plugga matte, omprov imorgon.. pusss/emma
 

en rejäl frukost

God morgon! Jag har fixat en rejäl frukost och sitter nu och försöker trycka i mig allt. Det är nämligen nap i NO idag och det har vi hela dagen. Min mage brukar kunna vara sjukt dryg och börja kurra när det verkligen är som tystast.

Bilden ovan visar inte direkt vad min frukost består av för det är
en skål med flingor + två mackor!!! pusss/emma

Travet

Duktiga hästar på travet idag. Från vårat stall startade Benny, Rulle & Silver. Ingen fick pengar, men jag såg när Benny och Silver sprang och dom kämpade på bra.

Silver förra sommaren på Dannero.

Kom hem för ett tag sedan. Ska läsa lite NO nu för imorgon är det nationella prov hela dagen! Wish me luck cause i'm gonna need it. godnatt/emma

Tisdag

God morgon! Idag är det tisdag och när det är skola på tisdagar betyder det att vi slutar 13.40, skönt! Jag tar bussen till stan kl 14.15 och då blir det först att fara till stallet, sedan följer jag nog med mamma till travet. Jag tror att det var kvällstrav så då blir det mest troligt hela kvällen!


Söta Benny!
Nu ska jag sminka mig, sedan måste jag börja gå till bussen. pusss/emma


Nighty Nighty

Har äntligen fastnat för en klänning, men det återstår att hitta en till! Har suttit och kollat ett bra tag, men ögonen hänger inte med längre så det känns som att det är tid för att avsluta.

Jag och pojkarna var på gymmet lite över en timme. När vi var klara drog vi ut med mopparna en sväng och vi stannade vid vattnet och hade trevligt. Tog massa bilder och gjorde även en film som jag visar senare.

Jag & Jacce är tuffast på gymmet!

Nu är det sleepy time. goooodnight/emma

Valborgoutfit

Här har ni en bild på min outfit jag hade på Valborg!

Klänning - Elite Ladies
Leggings - Gina Tricot
Halsband - Glitter

Nu ska jag slita mig från datorn och ta på mig lite mer passande kläder för gymmet. Fast iofs har jag mjukiskläder på mig och det är ju rätt passande, men det är t-shirt & shorts som gäller! pusss/emma

Måndag

God morgon.
Idag är det måndag och måndag betyder skola och skola betyder lektioner, men även kompisarna så det är ju ett plus.

Bild från förra veckan , amanda & jag.

Skriver senare när jag kommer hem. pusss/emma

Till avslutningen

Shiiet, det är så sjukt svårt att bestämma vad man vill ha till avslutningen!

Jag har suttit och kollat på både klänningar och skor. Jag har hittat flera klänningar jag gillar och nu sitter jag och har beslutsångest över 3 par skor.

Men nu medan jag skrev detta hittade jag en sjukt snygg klänning!
Tror verkligen att jag har hittat den rätta!

Vad tycker ni?! Vill nästan inte avslöja vart jag hittade den, men okej... Bubbleroom, 699:- , Eller jag ska bekänna en sak. Jag har designat den själv, visst är jag en riktig baddare på paint?;)

Nu ska jag fortsätta va en nolifer och ha tråkigt.. pusss/emma

Tömkörning

Det blev inget tävlande idag. Underlaget var inte det bästa så Sofia valde att tävla en klass. Men det gör ingenting för det kommer ju fler tävlingar. Jag var iallafall på hippo och hjälpte till. Var flagger i LC:n.

Mamma kom och hämtade mig och vi for vidare till stallet. Det var ingen hoppträning för ponny idag, men jag hade fått vara med i storhäst gruppen om jag velat, men jag kände att det inte gjorde nåt om Amir var ledig från hoppningen. Istället la jag på honom en sele och gick ut och tömkörde! Först verkade han fundera lite på vad som var på gång, men han fattade snabbt och skötte sig jätte bra.

Gick ner en stund på ridbanan och lät honom trava några varv. Han jobbade på lugnt och fint och vilade på steget. När han fick ta nåt varv i galopp var lugnet borta och då blev det bara bus. Sen när han kom ner i trav igen så slappnade han av. Han verkade tycka att det var roligt med tömkörning.

Nu ska jag lata mig framför tv:n. pusss/emma

Tävling

Sorry för sen uppdatering

Jag är hos Sofia och vi ska snart dra ut med några och lira fotboll, får väl se hur det går.. Jag ska sova hos Sofia och imorgon blir det upp tidigt för det är klubbis på Hippo. Sofia ska tävla en LB och nu är det helt plötsligt bestämt att jag ska tävla en LC med Lillen :o

Var ute och red Lillen idag och Sofia red Bella. Det var pigga och busiga hästar, men dom skötte sig helt okej ändå. Lillen gjorde även en bock när jag fattade galopp, busponny! Vi träffade på en snubbe med rullskridskor och då sa han:
- Vilka fina hästar!

Jag var ju tvungen att vara lite trevlig tillbaka så svaret blev:
- Tack. Fina rullskridskor!

Nu ska jag byta om och sedan blir det utgång! pusss/emma

RSS 2.0