Påsklov!

Äntligen är det påsklov!

Idag hade jag NO prov och det gick rätt bra känns det som. Fick även tillbaka ett gammalt NO prov som jag gjorde i typ januari och det hade jag VG- på. Något mindre roligt är att jag fick tillbaka ett matte prov som jag fått IG på.. Känns verkligen inte bra och snart är det nationella prov i matte. Måste verkligen klara det, annars är jag rökt! Men jag har tagit hem matteboken så det blir att plugga kan jag lova!

Nu ska jag hämta boken Som jag vill vara och läsa de få sidor som är kvar.
Glad påsk! /emma

Första gången någonsin

Hej! Jag har nyss ätit middag, fick bli nudlar. Jag gick i skolan till 13.40 idag och sedan for jag till stallet. Amir fick prova sin nya grimma men den var för liten!!! Pappa ska till Sundsvall snart så jag for väl se om jag hänger med och byter den.

Iallafall så blev det en barbacka tur i skogen och en grej hände som aldrig hänt förut - jag ramlade av Amir! Det var så här, han var väldigt peppad och så gjorde jag halt, sedan när jag tryckte på honom för att han skulle gå framåt så reste han sig rätt upp. Jag gled av och landade på fötterna och sedan kollade han på mig som "Vad gör du där nere?". Men han är söt, pigg och glad. Det finns inget ont i honom :)

Nu ska jag plugga NO. Prov imorgon! pusss/emma


Måndag

Hej! Jag kom hem för ungefär 40 minuter sedan. Skoldagen var väl helt okej och bip testet är jag nöjd med. På onsdag har vi NO prov så jag har tagit hem böcker och ska plugga lite senare.

Bild från tidigare.

Jag hopptränade ju inte igår så Amir fick vila idag. Men jag ska fara till honom imorgon och låta honom komma ut på en tur i skogen. Nu ska jag se tv och bara chilla. pusss/emma

Wildflower by Kenza

Nu måste man ju nästan börja kolla efter avslutningskläder. Både klänning och skor. Jag kollade lite snabbt på klänningarna hos www.nelly.com och hittade några som var rätt snygga. Kollade på skor också och det fanns några som såg bra ut. Har även kollat på skor hos skotrend, scorett, skopunkten, skokanonen. Jag ska gå på stan någon dag och kolla efter skor och klänning.


Ett par skor från Kenzas skokollektion Wildflower skulle inte vara helt fel!

Nu ska jag borsta tänderna och sedan sova! pusss & godnatt/emma


Present till amir

Hemma! Fast jag har varit hemma några timmar nu..

Jag skrev ju tidigare att jag var och shoppade på Hööks och jag köpte en grej till Amir. Nämligen en grimma!

Fiiiin va? Jag tror den kommer va perfekt till Amir :)

Imorgon är det måndag och det betyder skola, men det är inte bara vanlig skoldag. Vi har bip test på idrotten (typ konditionstest) och det taggar jag verkligen inte, men det är bara att kämpa på..

Hoppas ni haft en härlig helg. Min har iallafall varit super rolig med fia och de andra hopptjejerna! <3 pusss/emma


on our way home

Heeej! Nu är vi påväg hem och vi har redan hunnit till Övik, alltså inte så långt kvar. Idag var det första omgången av Elit. I laget från Hippo var det Sofia, Emelie, Jennifer och Erika. Dom tävlade LA och i grunden blev Sofia, Emelie och Jennifer felfria, men Erika stannade ut sig. Men det behövdes bara tre felfria för att gå vidare till omhoppningen så det gjorde dom. Men istället var det bara Erika som blev felfri i omhoppningen.

Hippos lag slutade iallafall på fjärde plats av nio lag så det var riktigt bra ändå :)
Film kommer senare, tillsvidare får ni se lite bilder.

På hemvägen stannade vi och käkade på donken!


Sötaste Ramiiro med sitt nya pannband och nya luva!

Vi hörs när jag kommer hem. pusss/emma

Till Lilla Emma

Hejsanhoppsan,

vill bara säga att emma är såååååå duktig och snäll som vill följa med och hjälpa till på tävlingar!
Hon ställer upp och är allitd lika pigg o "arbetsvillig". Allt man ber om gör hon!
tack tack taack snälla Emma för att du följer med o hjälper till! :D

Kraaamiiisar / Fiiaabuuuuuus

What a day

Dagen här i Sundsvall har varit toppen! Vi gick upp 05.30 (inte lika toppen) och vi hade tänkt lite fel med tiden så vi var först på tävlingsplatsen, till och med innan någon av tävlingsarrangörerna kommit. Men iallafall till resultatet: I LB:n fick Sofia ett nerslag på näst sista i omhoppningen, riktigt synd! Men i LA:n tog hon igen och kom 9:a av över 40 startande så hon fick rosett och plakett. Det gick även bra för Emelie som vann LB:n.

När tävlingen var slut så for vi först och lämnade Lillen på travet (där han är uppstallad) och sedan fortsatte vi till Hööks där jag köpte en grej till Amir, visar vad senare! När vi var klara drog vi och käkade pizza. Efter pizzan blev det tillbaks till stallet för Lillen skulle få komma ut och röra lite på sig.

Nu efter stallet har vi bara varit hemma och chillat. Och här kommer några bilder!

Söta lilla Nelly!


Juste, vi drog förbi på IKEA också!


Lillen när vi just kommit fram till Sundsvall.

Så, där har ni min dag :) pusss/emma

I sundsvall

Jag, Sofia, Sanna, Emelie, Fias pappa, Sannas pappa, Emelies mamma + hunden Nelly är i lägenheten vi bor i. Det är en etta, men det funkar ändå. Det som kommer vara jobbigt är att gå upp 05.30 imorgon för att vi ska försöka vara snabba till veterinärbesiktningen.

Sanna & Nelly :)

Vi hörs imorgon! pusss/emma


On the road

Nu har vi hunnit åka en bit. Vi är nog snart vid höga kusten. Jag och Fia har chillat och lyssnat på musik och nu ska vi spela lite spel, nämligen Bubble Trouble!

pusss/emma


Hemma hos fia

Jag är nu hemma hos Sofia. Vi kom hem från forslunda för en stund sedan. Fia håller på packa och vi ska snart springa iväg till affärn och köpa nåt ätbart. Vi ska såklart förbi stallet och hämta hästen + grejerna.

Sofia & Ramiiro "Lillen"

pusss/emma

The day

Idag bär det av till Sundsvall, men det blir väl inte att fara förrän senare.
Nu ska jag gå igenom allt i väskan och kolla så att jag har allt, sedan blir det väl att äta nåt.

Men vi hörs kanske senare idag om internet vill funka som det ska. pusss/emma

Update

Update om Sundsvall. Fick veta att vi inte kommer bo på hotell. Vi har lånat en lägenhet så det blir finemang! Jag vet dessvärre inte hur det kommer bli med bloggandet. Jag kommer ta med min laptop, men jag vet inte hur bra internet kommer funka.

Imorgon åker jag med pappa in till stan. Han skjutsar mig till Sofia och jag följer med till hennes skola, Forslunda. Vet inte riktigt vilken tid det blir att börja rulla mot Sundsvall, men vi har iallafall en 3-4 timmars lång bilresa framför oss. But it's sooo worth it!

Nu ska jag sova! pusss & godnatt/emma

Rosettfrisyr

För länge sedan höll jag och Ewelina på och tränade på att göra en såkallad Rosettfrisyr. Det var ett bra tag sedan jag gjorde det sist, men ikväll har jag gjort det igen. Har bild på resultatet, men har inte lagt in än.


På bilden ovan ser ni hur en rosettfrisyr ser ut. (Jag satte upp allt hår)

Här är även en film som visar hur man gör.


pusss/emma

Känn taggen

Åh jag taggar sönder Sundsvall!
Jag har bara packat lite, men ska fortsätta snart. Om vi bor på samma hotell som förra gången kommer det typ finnas pool och det är ju inte helt fel ;)

Nu ska jag leta reda på lite grym musik sedan blir det att fortsätta packa. pusss/emma

Seg

Datorn är lika seg som jag känner mig. Jag har legat och läst boken Som jag vill vara. Jag har inte läst ut den, men det handlar iallafall om en 15årig tjej som blir gravid och bestämmer sig för att behålla barnet.

Idag efter skolan for jag till stallet och Amir fick komma ut på en tur i skogen. Lät honom jogga på i ett lugnt tempo, gjorde lite tempoväxlingar, halter. Han gick inte riktigt där jag ville ha honom, eller stundvis gick han helt okej. Jag ska rida igenom honom på banan imorgon.

Bild från senaste hoppträningen.
Nu ska jag fortsätta läsa, sedan blir det nog att sova. pusss/emma

Wrong feeling

Hej! Jag har känslan av att det är fredag idag, men det är ju bara onsdag. Jag tycker dagarna hittills har gått rätt fort och imorgon är det sista skoldagen för denna vecka. Jag är ledig på fredag för då drar jag och Sofia till Sundsvall. Det kommer bli awesome!

Snygga Lillen ska såklart med till Sundsvall för vi åker ju dit pga tävlingar!
Nu ska jag äta. pusss/emma

Back from backen

Hej! Dagen har varit super, men starten på dagen var inte lika super.. Jag lyckades missa bussen! Det är inte ofta jag gör det, men såklart så ska det hända dagen jag ska till Agnäs. Så jag ställde mig vid sidan av vägen och väntade på att en bil skulle komma så jag kunde lifta. En körde förbi och då var jag nära på att gå hem, men jag kände verkligen inte för att sitta hemma och göra ingenting när solen strålade. Det kom en till bil och den stannade.

Så jag tog mig till skolan och med bussen till Agnäs! Här är några bilder som tagits under dagen.

Sofia & Jag

Viccy & Amanda


Josse & jag som sitter och leker cool ;)

Där har ni min dag i lite text och bilder. pusss/emma

Go kväll

Nu ska jag börja dra mig från datorn och göra annat. Ska bland annat försöka läsa ut boken Den utvalde.

Vi hörs imorgon efter att jag kommit hem efter nya äventyr i Agnäsbacken.

pusss/emma

Backen imorgon

Imorgon är det friluftsdag och då blir det att dra till agnäsbacken. Blir kul för alla tjejerna i klassen ska dit och så ska Sofia ringa och boka bräda åt mig. Sofia är ju även som min snowboard lärare så det blir awesome ;)

Bild från förra friluftsdagen.
Nu ska jag försöka skriva lite på novellen. Sitter som fast, men ska försöka skriva mig loss ;) pusss/emma

Hemma

Hej! Jag kom hem från skolan för ett tag sedan och sitter nu och knaprar i mig naturgodis. Jag har även lagt in bilder på datorn. Det är från när jag var och tog bilder på Sofias träning och även på hästarna i vårat stall.

När jag kom gående med kameran ville Silver vara med på bild! Cheese!
Hoppas ni fått en bra start på veckan! pusss/emma


Hoppträningen

Hej! Hoppträningen gick väl helt okej. Dom hade lagt på mer grus så underlaget var tungt och löst och hästarna blev fort trötta. Vi hoppade bana och första rundan gick sådär. Jag hittade ingen rytm och fick även ett stopp på en vattenmatta. Men andra rundan gick mycket bättre, då hittade vi varandra.

Nu ska jag nog ta och sova. Skola imorgon... pusss & godnatt/emma

Mot stan

God dag! Idag är det söndag och det betyder hoppträning! Förra träningen gick som en dans på rosor så jag hoppas att även denna ska gå bra.

Men träningen är inte förrän kl 18.00 så det blir att fixa lite annat i stan innan. Ska bland annat skaffa mer garn till min halsduk, har virkat upp allt!

Nu ska jag gå och leta reda på ett par sockar, sedan blir det att fara. Hoppas ni får en härlig söndag! pusss/emma

Only Hope

Jag har äntligen kommit igång med novellen. Har hittills bara skrivit några rader och det får räcka för idag för jag är riktigt trött och då kan jag inte koncentrera mig ordentligt. Så jag fortsätter imorgon.

Förut såg jag filmen A walk to remember och jag älskar en scen i den filmen. Det är då Mandy Moore sjunger Only Hope. Så grymt vackert!
                                    Enjoy!

Nu ska jag borsta gaddarna och sedan blir det att gå och lägga sig.
Somnar bergis på 5 sek. Godnatt/emma

healthy

Jag har bestämt mig för att äta nyttigare och ska även försöka röra på mig mer. Ikväll har jag laddat upp med melon och exotic snacks.

Jag ska dra ner på sötsakerna och inte äta ljust bröd. Man vill ju vara lite fit for fight inför sommaren och avslutningen. Måste bara komma igång med träningen..

Nu till annat-
Jag ska ju vara med i en novelltävling och den ska vara klar och redo att lämnas in 12 april. Jag har inte börjat än, men jag har några idéer så jag ska nog ta och köra igång. pusss/emma

my saturday

Hej! Hoppas ni haft en härlig lördag. Mamma ringde och väckte mig runt 8 idag och när hon hämtade mig hos Willy drog vi till stallet. Jag red ut i skogen och provade graman tygel på Amir. Funkade helt okej. Efter jag ridit for vi med fyra hästar till travbanan. När vi var klar där var det bara tillbaka till stallet och sedan hem, och hemma har jag inte gjort mycket alls!

Bjuder på bilder från igår, från josssiies blogg.

Jag träffade finaste flickorna Amanda, Viccy, Jessica, Olivia & Josse på ICA och Amanda skjutsade runt mig i en kundvagn, ba soft! ;) Har även film från när jag åker, men får se om jag lägger upp den senare..

Det var snöstorm ute så vi drog hem till Olivia och chillade. Söta Olivia & Josse!
Nu ska jag sluta blockera datorn för mamma och göra något annat. pusss/emma

Brrr

Sitter och fryser, men jag vet inte om det egentligen är speciellt kallt? Jag ska iallafall ta en dusch snart, sedan blir det att dra till Hörnefors. Ska först träffa tjejerna och sedan ska jag vara med Willy.



Jag red Amir på banan idag. Han var sjukt tittig och spänd. Mot slutet började han slappna av lite, men jag är inte alls nöjd och han gick inte lika bra som vanligt. Från den stunden jag hoppade upp var han jätte tittig på allt. Vi har ju ökat hans foder så det kan ju bero på det. Aja, ser väl om han blir jobbig pga det eller om han bara hade en spökdag!

Nu ska jag hoppa i duschen! pusss/emma

Bilden säger allt



Godmorgon! Det är äntligen fredag!!
Snart ska jag gå iväg till bussen. Jag har SO på morgonen och jag ska nog göra provet då så jag gör bort det. Alla andra gjorde provet för typ två veckor sedan! Efter skolan blir det stallet och sedan får jag se vad det blir. Har nog inga speciella planer för ikväll.

Hoppas ni får en härlig fredag! pusss/emma

Hårklippning

Jag behöver verkligen klippa mig och jag har även tänkt färga. Jag älskar hårsalongen Wish och jag blev super nöjd när jag var där sist. Men nu är det så att Wish är inte det billigaste stället att gå till.

(Inte bästa bilden), men jag tror nog att jag skulle gå som "långt hår" och jag vill ju även färga så då går det på 1500kr. Så som ni kan se, inte billigaste stället, men jag vill inte klippa mig vart som helst heller! Så jag måste ta mig en funderare..
Nu ska jag plugga SO! pusss/emma

Torsdag

Hej! Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Skoldagen var väl helt okej. Tidigare i veckan fick vi snacka med våran handledare pga att vi hade varit väldigt stökiga på sista tiden och han sa bland annat att flera lärare tyckte det var väldigt jobbigt att ha oss. Så idag bestämde vi oss för att verkligen skärpa oss och det gjorde vi också. Det var väldigt bra arbetsro. Sedan hade jag även matteprov idag. Säger bara thank god att jag satt bredvid Rebecca, annars hade det aldrig gått vägen..

Coolishkidzen £mmuth, Víccy & J0ssíe!
Det blev inte att fara till stallet idag för det är ju torsdag och det betyder att Anna har Amir. Så idag ska jag försöka plugga lite SO och jag ska även fortsätta virka på min halsduk ;) pusss/emma

klasskläderna

Glömde berätta att klassen fick klasskläderna igår. Jag hade beställt både tröja & byxor. Blev riktigt nöjd, vi hade ju lätt snyggaste tröjorna ;)

Söta Josefin & Ankan Emma
Man fick välja på byxorna ifall man ville ha texten på benet eller på rumpan. Hade jag haft ett längre namn hade jag nog valt på benet, men nu när mitt namn bara har fyra bokstäver valde jag att ha på rumpan ;)
Nu ska jag gå och plugga matte, tråkigaste ever! pusss/emma

Mormor

Hej! Sorry för jätte dålig uppdatering. Var hos mormor hela dagen igår efter skolan, sov även där, så därför blev det inget inlägg. Idag har jag varit ledig pga att lärarna har studiedag. Skööönt! Så jag tog en sovmorgon och sedan hämtade mamma mig och vi for till stallet. Amir var pigg och glad så han fick springa av sig lite och vädret var verkligen super härligt!

Bild på sötjosse & mig!
Jag har massa plugg som jag ska köra igång med snart och jag har även börjat virka en halsduk (är man hos mormor en dag blir man typ 80år) som jag ska fortsätta med. Vi hörs senare! pusss/emma

Pom Pom

Jag har ju gjort en minnesfilm av Pom Pom och jag hade tänkt lägga ut den tidigare, men det har bara inte blivit av. Men här kommer den.

Vi köpte Pom Pom när han var 6 månader och hade honom tills han var nästan 10 år gammal. Vi var tvungen att låta honom somna in pga skada.
Jag kommer aldrig glömma min fina vän. Vila i frid!

Back to hell

Hej! Idag har jag varit i skolan efter en hel vecka ledigt. Men vi fick iaf sluta tidigare idag pga sjuk lärare. Så vid 14.15 tog jag bussen in till stan och när jag kom till stallet red jag ut på Amir. Blev mest skritt, bara jätte lite trav. Han kändes bara fin :)

Bild från idrotten idag. Som ni ser är jag och Olivia torra, men det var däremot inte Amanda och Viccy efter att ha blivit indragna i duschen av killarna.

Ena riktiga blötdjur! Amanda & Viccy som står redo att anfalla med vattenflaskorna! Bilder tagna från
Josssiies.
Nu ska jag äta. pusss/emma

Som en dans på rosor

Hoppträningen idag gick som en dans på rosor! Det gick bra rätt igenom. Ingenting som vi fastnade på och det bara rullade på. Han var så fin. Lyssnade bra. Träningen började med cavaletti och fortsatte sedan med kombinationer. Frida sa att jag skulle tänka på blicken och trampa ner i stigbygeln ordentligt, men hon tyckte han såg riktigt fin ut och jobbade igenom bra.

Bild från tävlingen när jag rabblar banan för Frida.

Alice i Underlandet som jag och Sofia var och såg igår var riktigt bra. Grymt häftigt med 3D! Och jag vet att jag skulle lagt ut Pom Pom filmen redan, men jag gör det imorgon istället. pusss/emma


Bio

Klockan 21.00 sitter jag och Sofia i biosalongen och väntar på att Alice i Underlandet ska börja. Och vi har såklart våra 3D glasögon i högsta hugg! ;)

Johnny Depp får alltid så galna filmroller, men det passar honom perfekt!
Hoppas ni har en härlig kväll! pusss/emma

Kvar i stan

Jag bestämde mig för att va kvar i stan. Fia är sugen på att se bio så vi ska gå och se Alice i Underlandet i 3D. Vi ska dra till bion nu och fixa biljetterna. pusss/emma

Ett samtal för mycket

God morgon! Jag har just ätit frukost och ska snart fara till stallet. I morse ringde min moster och väckte mig. Hon sa "Sover du fortfarande?" och jag tittade på klockan som var 08.40. På en lördag är klockan ingenting om den är 08.40 !!! Men jag lyckades iallafall somna om och fick sova till 11.00 innan mamma väckte mig.

Filmen på Pom Pom kommer upp senare idag. pusss/emma

Movie maker

Under kvällen har jag gjort en minnesfilm av Pom Pom, men jag lägger inte ut den förrän imorgon.

Jag som har sovit 2 timmar är riktigt trött nu så jag ska pallra mig till badrummet och borsta gaddarna och sedan blir det att somna till tv:n. Vi hörs imorgon! pusss/emma


Shopping

Hej! Hoppas ni haft en härlig dag. Jag har varit rätt pigg idag även fast jag bara sov 2 timmar. Jag sov ju hos Willy och vi somnade vid 6 och mamma ringde och väckte mig 8 pga att jag skulle följa med till stallet. När jag kom till stallet fixade jag först allt i stallet, sedan gjorde jag iordning Amir och red ut barbacka i det super härliga vår vädret. Han blev pigg i galoppen så jag fick göra halt några gånger, men tillslut började han slappna av och galoppera lugnt.

Efter stallet drog jag på stan med Amanda. Köpte en ny scarf och ett par leggings med dragkedja.


Scarf - Åhléns
Leggings - Gina Tricot

Vi träffade 3 tjejer från konfan och även Malin & Jacob. Malin träffade jag också igår innan jag for till Willy. Var härligt att prata med henne, sjukt länge sen vi träffades och bara var vi två så det var jätte kul. Nu ska jag kolla igenom melodifestival låtarna på youtube. Har knappt sett något av melodifestivalen, men imorgon ska jag se när det är final. Vem hejar du på? pusss/emma

Gräsmyr

Gårdagen spenderades i Gräsmyr hos Hanna. Det var länge sen jag var hos Hanna så det var väldigt trevligt att träffa henne igen. Vi red ut på en kvällstur med Okuma och Kejsarn. Jag red såklart min "lilla" Kejsarn!

Jag & Kejsarn, sommaren -08
Efter ridningen var vi bara inne och fläskade framför tv;n. Vi drog och handlade chips, ostkrokar, dipp, drickor och blåbär så Hanna bakade även blåbärspaj. Middagen bestod av varma mackor. Inte helt fel om ni frågar mig ;) Idag väckte Hanna mig lite över 8, inte uppskattat! Vi for till mitt stall någon gång runt 12 kanske? Minns inte.. Men iaf så höll Hanna dressyrlektion för mig. Tycker det gick bra och nu har jag fått lite grejer att tänka på.

Efter stallet följde jag med mamma hem och hemma har jag bara tagit det lugnt. Ska kanske fara till hörnefors ikväll och vara med Willy. Nu ska jag leta upp lite bra musik, tips? pusss/emma

Onsdag

God morgon! Det är redan onsdag och det gillas inte. Dagarna flyger alltid iväg när man har lov, but what to do? Jag och Fia vaknade iallafall för ett tag sedan. Igår var vi och träffade massa folk och det var väldigt trevligt.
Mamma slutar runt halv ett idag så det blir väl att fara till stallet nån gång vid den tiden. Men vi hörs senare! pusss/emma

hippo

Hej! Jag sitter inne på Fias rum och väntar på att Fia ska komma tillbaka. Hon smet iväg!

Hon hopptränar kl 20 med Lillen ikväll och då hänger jag på och tar bilder.
Jag tog bilder på hästarna i stallet idag och jag kan lägga ut dom senare, imorgon kanske.


Sofia & Annie
Nu har Fia kommit tillbaka och nu ska vi iväg på nya äventyr! pusss/emma

Hos Fia

Jag är nu hos Sofia och vi tittar på outsiders på www.kanal5play.se. Vi gick till konsum för ett tag sedan och köpte godis. Efter stallet drog jag förbi subway och köpte en macka till fia och en till mig också åt vi när jag kom hit. Men vi kände att vi behövde lite efterrätt så därför knatade vi iväg och köpte gotta.
Nu ska vi fortsätta se outsiders, pusss/emma

Vad är nu detta

Ännu en dag då jag är uppe tidigt! Det är för att jag ska till stallet. Ska inte rida idag, men jag tar med mig kameran och tar lite pics. Tar nog även in Amir och putsar lite på honom.

Fina Fia & Bella
Efter stallet blir det att fara till Fia. Hon har hoppträning ikväll så jag ska försöka få några bra bilder på henne. Hoppas ni får en härlig tisdag! pusss/emma

Da' fotograf

I helgen hade jag med mig systemkameran till stan. Fotade bland annat på tävlingen, i Fias stall och deras hundar. Jag vill inte lägga ut allt nu på en gång, utan kommer bjussa på några bilder lite då & då ;)

Och jag hade tänkt lägga ut några nu, men det vill inte funka så jag får helt enkelt göra det senare! pusss/emma


NH kursen

gick väldigt bra. Började kl 9.00 med teori. Sen någon gång runt kl 11.00 var det lunch och efter det började vi jobba med hästarna. Jag trodde att Amir skulle kunna vara lite okoncentrerad och fokusera på allt annat än mig, men han förstod och lyssnade väldigt bra och lärde sig fort! Vi tränade på lite olika grejer som t.ex, backa, flytta bakdelen, gå över bommar, stanna så att bommen var under magen, om jag gick fortare/långsammare så skulle även han göra det, m.m..

Amir skötte sig riktigt bra och jag är nöjd. Nu ska jag äta! pusss/emma

Sportlov

God morgon! Det är sportlov och jag är vaken nu, galet va?
Men det är ju NH kursen som gäller idag, blir nog kul :)

Nu ska jag gå och ta på mig ridkläder och fika. pusss/emma

Hoppträningen

gick jätte bra. Eller det var typ markarbete. Vi hade evighetsövningar, alltså när man fortsätter hoppa tills hopptränaren säger att det räcker. Träningen började med att vi skulle rida utan stigbyglar och trava över bommar, sedan var det galoppbommar och man skulle länga galoppsprången gång på gång. Därefter var det ett hinder på varje kort-och långsida efter fyrkantsspåret och då skulle man fortsätta hoppa dom runt, runt tills det räckte. Först så hittade jag inte riktigt lugnet, men efter en paus när vi fortsatte med övningen gick det bra. Tillsist hoppade vi två hinder på en åttvolt och det gick super bra.

Bild från hopptävlingen,prisutdelningen.
Amir sover över på Hippologum inatt för imorgon ska vi vara med på en NH kurs som är från kl 9 till kl 16. Blir spännande att se hur det går och hur det går kommer jag troligen informera er om imorgon. Nu ska jag se senaste avsnittet av Ponnyakuten som kom ut idag! pusss/emma

En dag på hippologum

Hej! Idag har jag och Sofia varit på hippo nästan hela dagen. Sofia tävlade Bella på storhästtävlingen och jag var med och tog lite kort. Kan visa på bloggen vid senare tillfälle. Men iaf så var det första tävlingen för Sofia och Bella tillsammans och även Bellas första tävling någonsin. De tävlade unghästklass, 1 meter och fick en rivning, men det var en jätte fin runda och dom var så duktiga! :)

Söta Bella!
Nu blir det att ta en dusch! Hoppas ni haft en bra lördag. pusss/emma


På skolan

Hej! Jag har engelska lektion och har just gjort ett träningshäfte som ska vara förberedelse inför engelska nationella. Gick ganska bra. :) Idag slutar jag två och då blir det att ta bussen till ponnyn. Tror att det blir att stanna i stan ikväll, ska följa med Sofia som tävlar imorgon. Vi hörs senare! pusss/emma

Ingen ridning idag

för på torsdagar rider ju Anna Amir och det hade tydligen bara gått bra idag. Han hade fått vara ute på en rätt lugn tur i skogen idag och han hade bara känts fin.

Jag längtar till måndag, inte bara för att det är lov då, utan för att jag har lite grejer inplanerat med Amir. Jag väntar med att avslöja vad det är, men jag berättar när det närmar sig. pusss/emma

Top chef

Hej! Jag ser på Top Chef och det är nog första gången jag ser programmet efter skolan och inte blir sugen på maten. Det är för att jag är riktigt mätt! Jacob gick och köpte fika för 200 spänn idag och bjussade på NO:n. Gott, men man blev sjukt mätt!


Vet inte hur det blir med middagen, tänker då inte äta på ett bra tag!
Vad har ni läsare gjort idag? pusss/emma

Kvällsdusch

Nu börjar jag bli less på att plugga så jag ska ta en dusch nu och sedan blir det väl att fortsätta plugga lite till. Nu säger jag godnatt och hoppas ni haft en härlig onsdag! pusss/emma


Mitt i allt pluggande

kände jag att jag var tvungen att slänga in ett inlägg. Håller nu på plugga in glosorna, det är seriöst hundra glosor och det är inget jag överdriver med! Men jag glömde nästan berätta, att idag anmälde jag och Amanda oss till en novell tävling som biblioteket vid våran skola har. Jag var med förra året och kom 2a, men jag får väl se hur det går i år, har några idéer.

Nu blir det att fortsätta plugga! pusss/emma

Onsdag

Hej! Jag har just ätit middag och ska snart börja med läxorna. Jag slutade runt halv två idag och då gick jag och Jacce iväg till ICA och väntade på bussen som kom ca 14.15. I bussen träffade jag på en kille som heter Jocke och det var kul, länge sen jag var med honom så det var roligt att se honom igen.

När jag kom in till stan hämtade mamma mig vid busshållplatsen. När jag kom till stallet gjorde jag iordning busen Amir och med busen menar jag att han hittat på bus idag som att hoppa ut ur hagen.

Ja iaf så red jag ut i skogen barbacka. Lät honom bara trava en mini bit, annars skrittade jag bara och jobbade honom, ställde honom åt höger&vänster och han var riktigt mjuk och fin.

Nu blir det att plugga, pusss/emma

Jag har

nyss duschat och väntar nu på att Desperate Housewives ska börja!!! Det startar ju nu efter ett uppehåll, kan lova att programmet är efterlängtat!

Någon av er läsare som ser programmet? :) pusss/emma

Tisdag

Hej! Jag kom hem för ett tag sen. Slutade 13.40 idag och bussen brukar komma vid 14.15, men idag kom den inte förrän 14.30 så det var lite drygt. Jag har inte behövt göra något prov idag. Jag har inte pratat med min so lärare när jag ska göra provet, men min tyska lärare sa att det inte spelade någon roll ifall jag gör tyska provet den här veckan eller efter lovet. Men det hade varit skönt att göra bort före lovet.

Förresten, jag har glömt bort att berätta att vi fick våra nya klubbjackor & schabrak i lördags på tävlingen.
& det är det blåa schabraket på bilden! pusss/emma
         

Andra filmen

Nu har jag fixat filmen där jag kommer på en andra plats.
                       Enjoy!


Idag har jag ju varit hemma från skolan. Har inte pluggat så himla mycket, men ska ta och göra det nu. Imorgon blir det skola som vanligt, jobbigt att gå upp tidigt, men vi slutar 13.40 så det är ju chill. :)

Nu ska jag gå och leta reda på so böckerna sedan blir det att plugga! pusss/emma
bloglovin 
Btw, ni glömmer väl inte bort att följa bloggen via bloglovin?;)

Godmorgon!

Jag är hemma från skolan idag. Jag var så trött efter tävlingen och känner mig lite hängig så jag valde att stanna hemma och vila upp mig idag. Men plugga blir det att göra ändå, har tyska och so böckerna hemma..

Nu ska jag gå och leta reda på nåt ätbart. Hörs senare, pusss/emma

RSS 2.0