So summerstyle

Mmm, jordgubbar är ju bara so summerstyle! Åt en skål med flingor och skivade jordgubbar. Använde Strawberry slicer'n och den får helt klart godkänt!

Vädret här är riktigt härligt och nu har jag värsta sommarfeelingen. Känslan blir inte sämre av att mamma gör pannkakor. Bjuder på en mysig bild som Amirs gamla ägare skickade tidigare.
        
Idag fick ponnyn komma ut i skogen. Märkte att han tassade fram lite, men han skoddes nyligen och då hade hovslagaren råkat ta lite för mycket så det är nog därför. Så jag red på en stor åker som han fick jogga på. Han var pigg och glad och jag brydde mig inte så mycket om formen, men stundvis gick han ändå fint.

Såg även när jag kom till stallet att Amir fått en riktig sommar mage! Men det gör ingenting, bara mer att älska!

Äntligen

Idag ska jag äntligen få träffa Amir igen. Har saknat honom massor! Det blir nog bara en lugn tur i skogen idag och massa pyssel med honom.

Jag ska försöka få in filmerna från Nordmaling på datorn idag och fixa dom så att jag sedan kan lägga ut. Så länge bjuder jag på några bilder därifrån.
             
             
             


Strawberry Slicer

Berättade tidigare att jag hade köpt en rolig liten grej, men berättade inte vad. Iallafall, här har ni den - Strawberry Slicer.

När jag såg den tänkte jag att mamma måste få en sån! Kanske är den onödig? Jag vet inte, men tror ändå att den kan vara ganska praktisk om man ska göra till exempel jordgubbstårta och behöver ha många jordgubbar skivade.

hemma

                                Nu är jag äntligen hemma!

                  Har hunnit ta en fika med päronen + Janne & Marianne.
                     Har även gosat med lillbamse! Är han inte för söt?
            
Nu ska jag packa upp allt och sedan bara chilla. Kanske ta en frukt? Ska då inte röra en hamburgare eller subway macka på ett bra tag och inte heller renskav med potatismos. Seriöst, dom tre grejerna är vad vi har levat på. Känns som att jag har gått upp 5kg. Usch nej, nu blir det att röra på sig och äta hemlagat!


Road trip home

Morning! Jag har just ätit frukost, packat mina saker och dragit ut sängkläderna. Idag bär det av hemåt med flera timmars bilresa. Vi ska stanna till på ett ställe och shoppa lite (om man hittar nåt) och där kan man betala med svenska kronor!

Nu ska jag slänga in alla väskor i bilen och sedan drar vi! pusss/emma

shopping

Har varit på stan nu. Det stängde klockan 00.00 (klockan är 01.00 här nu). Hittade iallafall en svart tunika med nitar på axlarna som jag ska visa vid ett annat tillfälle. Hittade även en annan rolig grej som jag ska berätta om senare.

Visar två bilder som jag tog på hästarna på travet idag.

Snygga Silver

Söta Snärtum


Som sagt så blir det imorgon vi far hem. Bilresa flera timmar! Drygt, men det ska bli skönt att komma hem igen. Nu ska jag kolla runt lite på internet sedan blir det sängen. God natt/emma

Ändrade planer

Det blir så att vi åker hem imorgon istället. Nu har vi iallafall nyss kommit hem efter att ha varit i Seppos pärons stuga och ätit middag. Jag åt grillad kyckling och klyftpotatis. Satte bara kycklingen på en pinne och grillade. Okomplicerat och jätte gott!

Idag har vi även hunnit vara in på travbanan här i Rovaniemi och kört lillhästen Snärtum och Silver. Nu ska vi snart bege oss mot stan för att shoppa. Det är rea och affärerna ska vara öppna till någon gång inatt!

Lång väg hem

Morning! Idag blir det att åka den långa vägen hem. Vet inte riktigt när vi far, men jag kommer antingen hem ikväll eller inatt skulle jag tro.

Ska ta mig nånting ätbart nu. pusss/emma

Shoppat

Har just kommit tillbaka hem efter att ha varit på V75 trav här i Rovaniemi. Hittade en grimma till Amir. Den ser nästan ut så här, fast hel svart.

Saknar min ponny massor, men imorgon kväll blir det nog att fara hem. Har haft roligt är, men ska såklart bli skönt att komma hem också.

Ikväll blir det att äta grillad fläskfilé och pommes frites och det kommer även att bli en västerbottens ostpaj.Mums!

Söndag

Morning! Jag har just vaknat och nu ska jag och Ewelina traska ner till hästarna för att kolla till lillhästen.

Bloggar senare! pusss/emma

Liten men naggande god

Tillbaka i Finland! Kom hem för ungefär en timme sedan och jag kan lova att jag är less på att åka bil! Vad har vi nu gjort i Sverige, eller i skellefteå? Jo, hämtat Ewelinas nya häst!

Är han inte för söt? Heter Snärtum och är en 3-årig nordis.

Nu ska jag läsa ikapp alla bloggar, sedan blir det till att gå och borsta tänderna och sova. Nighty nighty/emma

Mot sverige

Yep, idag bär det av till Sverige, men bara för några timmar för sedan åker vi tillbaka till Finland igen. Undra vad vi ska göra? Kan iallafall avslöja nu att det är till Skellefteå vi ska!

Det kommer bli dålig uppdatering idag. Bloggar nog inte förrän ikväll, om jag inte mobilbloggar under dagen. pusss/emma

Tivoli

En bra dag fick ett bra slut!

Vi drog iväg på tivolit som är här i stan och åkte lite. Jag åkte för första gången Gravity (det var som en centrifug så man trycktes upp mot väggen). Sedan åkte vi High Energy. Har lite bilder från tivolit som jag tänkt visa nu.






Hoppas ni haft en minst lika bra midsommar som jag! pusss/emma

Middagsdags

Nu ska vi snart äta middag. Det blir grillat, mums! Har hunnit göra lite olika grejer idag. Red barbacka ner till vattnet och badade med Silver. Det var riktigt mysigt.

Har fått köra minicross. Seppo och Ewelina körde fyrhjuling och jag körde ifrån dom med minicrossen, oye! Nu väntar jag bara på middagen. Marianne och Janne har också kommit hit så det blir riktigt trevligt.

Pappa skickade ett mms till mig som jag blev superglad över. Jag ska se om jag får in bilden på datorn så jag kan visa er senare. pusss/emma

Midsommar

GLAD MIDSOMMAR! Eller hur man säger..?

Jag har just ätit frukost och jag tror att det kommer bli en bra start på denna midsommardag då vi ska fara iväg och bada med Silver. Myyys! ♥

Bild från igår när Silver fick plumsa lite, men idag blir det att rida barbacka och även jag ska ha bättre badkläder! Hoppas ni får en härlig midsommar. :)

Första doppet

Nu ska jag berätta lite om min dag. Fick rida Silver och han skulle galopptränas så då gjordes det, sedan fick han svalka sig lite då jag skrittade ner till stranden och lät honom plumsa på en stund.

Efter ridningen hämtade vi hundarna och for ut en sväng med fyrhjulingen. När dom fått lite motion fortsatte vi hemåt för att byta om till bakläder. Vi åkte ner till stranden igen och så tog jag och Seppo oss ett dopp. Kallt var det, men vi badade på kvällen så solen hade börjat försvinna.

Jag är väldigt trött nu. Ska gå och borsta tänderna snart. Klockan här i Finland går förresten en timme före så nu är klockan snart 02.00 här. Goodnight/emma

Kladdkakemuffins

Nu har jag dammsugat hela huset medan muffinsarna stått och svalnat. Provsmakade just och dom vart helt klart godkända!




Ingredienser:
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Smält margarin och låt svalna.
Vispa ägg och soker poröst, tillsätt de torra ingredienserna bakpulvret blandat med mjölet. rör ner det avsvalnande smöret.
fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet.
grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.

12-15 st


Torsdag

Hei! Ser på Bondi Beach och har nyss ätit frunch. Solen är här idag och det är riktigt härligt ute. Hoppas det fortsätter så.

Måste bara bjuda på en söt sovande Aku!

Ewelina är sugen på baka och det är jag med (som alltid) så nu blir det bakning. Lutar mot kladdkakemuffins, mums!

bildbomb

Sitter och ser på Wildboys och som vanligt vid den här tiden är det bara jag uppe.

Tog med mig systemkameran när vi åkte iväg för att jobba så nu ska jag bjuda på en bildbomb. Seppos föräldrar har tre olika resturanger. Vi var i en av de mindre och hjälpte till.





När vi var klara fortsatte vi till den stora resturangen, bara för att titta in.





Där har ni en del av min dag i bilder. Nu ska jag se tv med hundarna, sedan blir det till att krypa ner i sängen. God natt/emma

Mot resturangen

Nu ska vi bege oss mot resturangen. Jag har vanliga kläder, men Ewelina är fint uppklädd. På finskt vis! Jag vet inte riktigt vad kläderna kallas, men det är väl någon finsk folkdräkt.

Vet inte hur länge vi blir där, men några timmar får vi nog jobba. Bloggar senare ikväll! pusss/emma

Slitit

Hej! Har ganska just kommit in efter att ha varit ute flera timmar. Vi började med att mocka hela hagen. Vi använde fyrhjulingen och la allt i släpet. När vi var klara så åkte vi iväg för att tippa av skiten. Ewelina hade aldrig kört fyrhjuling förut så det blev jag som fick backa släpet mot skithögen. Det var ett äventyr kan jag lova, men tillslut gick det.

När vi var klara tog vi fyrhjulingen ner till vattnet. Ewe provade köra och det gick fina fisken!

Nu ska vi fixa vitlöksbröd, sedan ska vi fixa oss för ikväll blir det att hjälpa till på resturangen. pusss/emma

Night

Nu har vi bastat + duschat. Det är bara jag som är uppe eftersom Ewelina och Seppo gick och la sig för en liten stund sedan.

Efter middagen drog vi ut med fyrhjulingen. Seppo körde, jag och Ewelina åkte och hundarna sprang bakom för att få göra av med lite energi. När vi varit ute ett tag med hundarna for vi hem och lämnade dom, sedan fortsatte vi långt ut i de finska skogarna. Riktigt fint var det och Seppo visade ett hus som var byggt för flera miljoner, men bygget hade fått läggas ner när huset var halvfärdigt pga att det lutade några cm! Så ingen bodde där, men det måste ju ha känts riktigt surt. De hade även byggt så de hade fyra garage!

När vi kom hem igen chillade vi bara och Seppo fick igång min systemkamera så nu blir det till att bjuda på lite bilder från idag!

Jag stod för matlagningen!


Det blev köttfärssås & makaroner. Easy cake!


Söta Aku!


Knasiga Jussi!

Så här har ni lite utav min dag i text & bilder. God natt/emma

Bastning

Nu ska jag och Ewelina basta. Bjuder på en bild så länge.

Tack Elin!

Skriver om min dag senare. pusss/emma

crazy japanese people

Sitter och ser på nåt galet japanskt program just nu. Japaner ska alltid ha super knasiga shower. Ganska underhållande att titta på iallafall.

Vi var iväg till affären och handlade, bland annat ingredienser för att baka. Vi slängde ihop en kaksmet lite snabbt som bestod av mandelmassa, vit&mörk choklad och ägg. Blev riktigt mumsiga cookies!

Har med mig systemkameran, men vi är ovänner för att den inte vill funka som den ska. Blir den sammarbetsvillig kan jag bjuda på bilder senare. pusss/emma

Tisdag

Hey! Jag väcktes av Ewelina för ungefär 20 minuter sedan. Jag gick ut för att busa med hundarna och ute möttes jag av solen! Äntligen. Jag började nästan tro att jag packade ner skitvädret från Sverige och tog med, men nu är solen äntligen här!


Jag vet inte vad som väntar oss idag, men något händer väl. Ska ta mig nåt att äta nu, en frunch. ;) Hoppas ni har bra väder i Sverige! pusss/emma

mmm donuts

Jag och Ewelina kom hem för några timmar sedan, men på stan gick vi runt och tittade på kläder. Såg lite grejer jag gillade, men köpte inget då jag tycker att det är bättre att vänta till senare så jag inte gör slut på alla pengar direkt.

Vi gick förbi Arnolds och köpte munkar sedan fortsatte vi till Subway där vi träffade Seppo. Köpte en macka var, sedan for vi hem.

mmmmm, donuts!

mot stan

Vi har varit en sväng hos hästarna och har även hunnit basta. Nu håller vi på göra oss klara för att gå på stan. Får väl se om man hittar nåt. Fast det borde väl finnas najsiga grejer här i Finland också. ^^

Nu ska jag gosa lite med söta Aku som just hoppade upp här bredvid mig i soffan.

pusss/emma

Going out

God morgon/ God dag!

Vi gick upp lite före tolv och har nu hunnit fika. Idag vet jag inte riktigt vad det blir att hitta på. Ser väl vad det blir. Vi ska iallafall börja med att gå ner till hästarna och vara lite social med dom.

Bloggar nog senare idag. pusss/emma

just chilling

Har varit en rättså chill dag. Vi var ute med fyrhjulingen en sväng och åkte ner till vattnet. Det var varmare än jag trodde så nu hoppas jag på lite sol så jag kan ta årets första dopp här i Finland.

Vi har även varit och hälsat på renar. Dom var rätt sociala, iallafall så länge man hade godis. :)

Ewe & en söt ren bebis!

Rovaniemi

Hej!!! Jag och Ewelina sitter nu och ser på tv och har just ätit lite choklad mousse och frukt. Jag är ganska trött nu för jag låg och läste till 03.00 och vi gick upp runt åtta för att fara till Seppos mamma och pappas resturang för att äta frukost buffé. Vi har även varit en sväng på stan, men det är ju söndag så nästan allt är stängt.

Jag vill att ni ska få se hur det ser ut i den här lyan så jag bjuder på en film som Ewelina tidigare spelade in.  Filmen är på sne, but what to do? Anyway, Enjoy! ♥

Påväg mot Finland

Åker nu bil med Seppo och Ewelina. Vi har varit på travet i Boden, men nu är vi påväg till Frasses för en sen middag. Därefter bär det av mot Finland, Rovaniemi! Kan ju ta och berätta om tävlingen lite snabbt. I LC:n gick man först in och hoppade grunden och blev man felfri fick man sen komma in och hoppa omhoppning. Jag blev felfri i grunden, men petade ner tredje hindret i omhoppningen. Det var verkligen världens minsta pet. Bommen ramlade ner på ena sidan! Hade jag blivit felfri hade jag kommit 2a! : D Red sedan LB och då var jag för mesig mot andra hindret så det blev ett stopp. Annars gick det jätte bra. Är verkligen nöjd över dagen även fast det blev lite fel. Så nu vet ni. Kommer lägga ut filmer när jag kommer hem. Alltså om ca en vecka. pusss/emma

Tävlingsdag

Morning! Blev väckt för ett tag sedan och har hunnit klä på mig. Ska leta fram en hårborste och borsta ut skatboet jag har på huvet. När vi är klara här hemma bär det av till stallet för att släppa ut de andra hästarna och göra iordning Amir, sedan rullar vi mot Nordmaling!
            
                                          Wish me luck!

Expert på att rodna

Nu ska jag ta boken Expert på att rodna som är skriven av Katarina von Bredow och lägga mig i sängen och läsa. Sedan blir det till att sova för det blir upp tidigt imorgon.
                      
Bloggar om jag hinner innan vi far. Annars får jag väl mobilblogga lite. Godnatt/emma

Nu till det ni alla väntat på

Vart ska jag egentligen? Jo till -




Yesss!! Åker imorgon efter tävlingen. Blir borta ca en vecka och jag kommer få hjälp med Amir så han får inte bara stå. Nästa helg är det ju midsommar så det blir att fira midsommar med Ewelina, Seppo, Janne & Marianne. Tror det kommer bli hur kul som helst. Hoppas att jag kan uppdatera bloggen där borta, men det blir ju säkert lite färre inlägg. Nu ska jag iallafall fortsätta packa! pusss/emma

Brrrr

Har ganska nyss kommit hem. Har kört moppe från stan i regn och rusk. Kan säga att jag känner mig som en isglass just nu.
            
Efter middagen (som btw är hemgjord pizza) ska jag till Hörnefors och hämta min andra moppe som jag körde in när jag skulle till bussen. Men nu ska jag börja packa! Berättar senare vart jag ska, kan iaf berätta att det är till ett annat land. ;) pusss/emma

Eating some paj

yep, sitter nu och käkar mumsig tacopaj!

Jag ska snart gå och göra mig klar. Tar tolv bussen in till stan. Har tänkt köra hem min svarta moppe idag och när jag kommer hem blir det bara att börja packa. Både till tävlingen imorgon + att jag ska fara bort en vecka. Berättar mer om det senare!
              
                                      Söta Amir på Hippo igår!

Hoppträningen

Hoppträningen idag har jag väl lite blandat att säga om. Amir var trött så han blev kräsen på min ridning. Jag höll på och lättade i handen och kände inget avstånd på ett hinder så jag tänkte bara fläska av honom typ hundra mil innan, men det gick han inte med på och det var ju tur det. Så när jag började rida ordentligt gick det bättre.

Vi hoppade bana idag. Fick först veta grunden som alla började med att hoppa. Det var då jag höll på och släppte i handen, men läromästaren Amir ville ha det precis rätt idag så det var bara att skärpa till sig. Vi fortsatte sedan med omhoppningen. Då var det tävling så alla taggade till. Man fick två chanser på sig. Jag var inte nöjd med min första runda så då red jag en gång till. Då gick det bättre och vi fick bästa tiden så jag vann ett dumlepaket. Amir fick nöja sig med slickburken, men det hade han nog inget emot. ;)
          
                          
Vad skulle jag göra utan min finaste Amir?
Nu ska jag borsta gaddarna, sedan blir det att krypa till kojs! God natt/emma


she got it made

Helu! Vaknade runt halv tolv och har bara chillat. Känns som att det är första gången på ett bra tag som jag sover lite längre.

Jag har tänkt ta två eller tre bussen in till stan. Hopptränar kl 18.00 och det blir sista träningen innan sommaruppehållet. Sedan ska jag ta hem Amir så att han får lite semester.
         
Btw, hopptävling i helgen! Det blir i Nordmaling och jag tävlar LC & LB, på lördag.

Än en gång

sorry för dålig uppdatering!

Kom hem för ett tag sedan. Resan hem var drygaste ever. Körde min nya moppe och den måste ju köras in så hela vägen körde jag mellan 20-30 km/h. Tog lite över två timmar, fifän.

Längtar tills man kan gasa på lite..
       
Har iallafall varit i stan hela dagen. Sov hos Sofia och vi hade utsläpp i hennes stall. Vi var där runt 08.00 och då fick jag rida Ramiiro på banan. :)  Efter stallet hann vi vara hemma en stund innan vi skulle tillbaka igen. Bella skulle iväg till Vännäs för att besiktas så det var bara att packa sig iväg.

När vi var klara hos veterinären var det tillbaka till stallet. Sofia red Tiesto innan vi skyndade oss iväg till mitt stall. Jag red Amir och Sofia fick rida Benny. Blev att fara ut och busa i skogen och det uppskattade hästarna.

När allt hästande var klart för dagen skjutsade jag hem Sofia innan jag själv fortsatte hemåt. Nu är jag äntligen hemma och har hunnit mumsa i mig lite Ben&Jerrys. Nu ska jag slå Willy en pling! pusss/emma

Tillbaka i stan

Förlåt för dålig uppdatering!

Är iallafall tillbaka i stan hos Sofia. Vi hade trevligt i stugan. Markus kom förbi på kvällen och vi tog oss en promenix med Billy. Som vanligt spökade det i stugan! På gården står det en mindre stuga bredvid den stora som vi brukar vara i. Iallafall var vi i den mindre stugan på dagen och fixade till där, men elen funkade inte. Vi provade tända lampan som var där och vi provade även koppla in andra grejer, men inget funkade.

På natten när jag och fia stod i vardagsrummet tittar fia ut genom fönstret och ser att det lyser i den lilla stugan. Vi går dit och ser att allt funkar. Creepy..
           

I fias stuga

Jag, Fia och Billy är i fias stuga och har det trevligt. Vi ska sova här och drar väl nån gång imorgon. Skriver mer imorgon för nu ska vi dunka musik och ha det awesome! pusss/emma

Tired

God morgon , somnade i soffan kanske runt 14.00 och vaknade nån gång vid 18.00 rätt utvilad. Hoppas bara att jag kan somna ikväll nu då!

Idag fick Amir komma till ett ställe han aldrig varit på förut - Umåker! Alltså travbanan här i Umeå. Mamma skulle in med Benny så då fick jag och Amir hänga på. Red ut i den underbara skogen som är där. Det finns vägar överallt så man rider nästan vilse. Märkte på Amir att han tyckte det var hur kul som helst. Hittade även ett stort sandtag som han fick gå uppför en gång.

Nästa gång jag ska till Umåker ska jag fråga Hanna om hon hänger på för hon ville också rida där. Och det är ju alltid roligare att vara två, både för häst och människa. :)
             
              Bjuder på en bild på Hanna & hennes fina Kejsar Carolo!


Söndag

Morning! Jag har just blivit väckt för att följa med till stallet. Amir ska få komma ut i skogen och det blir härligt för vädret är mycket bättre. Inte grått och regn som det var igår!
       
Btw, ni vet valparna som jag skrivit om tidigare? Nu är det bara en kvar! De fyra andra har åkt till nya ägare. Om man ändå hade haft tiden till en valpiii..

Nu ska jag iväg till stallet, pusss/emma 


Time to say goodbye

Känner verkligen att det är dags att sova nu. Ögonlocken är tunga och jag tittar nästan i kors så jag ska skynda mig att borsta gaddarna så jag får sova. Kanske använder jag min nya tandborste som följde med i goodiebagen vi fick vid middagen.
                
Bloggar mer imorgon. Hoppas ni haft en härlig lördag! God natt/emma

Tivoli

Tivolit var riktigt roligt med tjejerna. Synd bara att de jag går med alltid ska börja må dåligt efter några åkturer. Själv börjar jag aldrig må illa. Karuseller in my ♥.
          
Vi har badtunna och just nu eldas det för fullt i den. Hoppas att vattnet hinner bli varmt så man kan ta sig ett kvällsdopp. Hade varit riktigt skönt då jag är sjukaste trött. Somnade runt 06.00 och blev väckt av att mobilen ringde 08.00. Så efter två timmars sömn är jag inte speciellt pigg!

Ny moppe

Gårdagen var super! Fick god mat och folket var underbart! Kommer sakna allt, men taggar ändå gymnasiet! Fast mest av allt taggar jag ju hela sommaren som jag har framför mig.

Idag fick Amir komma ut på en skritt tur i skogen ca 35minuter. Pigg och glad var han och försökte äta från träden varje gång vi passerade ett. Efter stallet så fortsatte jag till pappas jobb och när jag kom in på Volvo la han händerna för ögonen på mig och gick fram till en moppe. En sprillans ny Yamaha Aerox!
      
Nu ska jag göra mig klar, sedan blir det att ta 15.20 bussen till stan för att gå på tivoli med Amanda, Josse & Jessica. Blir säkert hur kul som helst, trots det tråkiga vädret. pusss/emma

Fabulous life of emmuth

Klockan 17.00 är det middag för niorna på skolan. Pappa har hyrt en cab som han ska köra mig och Amanda i. 
                           So emmuth-style! ;)
       
Har även bytt kläder nu till en svart klänning, ni får se bilder på den senare. Har på mig ett jättefint halsband som jag fick av Sofia när jag kom hem, fick örhängen också. Så snällt ♥

Nu bär det av! Bloggar imorgon. pusss/emma


UNDERBARA SOMMARLOV

Nu är avslutningen avklarad! Har fått mina betyg och jag är nöjd. Ni kanske minns att jag skrev till en novelltävling tidigare? Iallafall så kom jag 3a i den och vann 300 kronor. Novellen kommer publiceras på MinaBibliotek och de skulle eventuellt kontakta mig för en intervju.
               

                       Bjuder på bilder som mamma & pappa tog!
                                                                                                                                                                                                                 
         
          
           

Så, nu har ni fått se mina kläder och min nya frisyr. Klänningen är från Bubbleroom & skorna är från Kenza's skokollektion Wildflower och heter Funny Night.

SKOLAVSLUTNING

GOD MORGON! Idag är det äntligen skolavslutning, fast det är blandade känslor då det är sista dagen med klassen, sista dagen med bästa 9.1!

Nu på morgonen har jag tänkt duscha, fixa naglarna med fransk manikyr, försöka få till några lockar i håret, sminka mig och ja, you know the rest. Halv tolv ska vi träffas i klassrummet, sedan går vi vidare till kyrkan halv ett.
       
                  Hoppas ni får en underbar dag! pusss/emma

bländande leende

            Jag har tänkt borsta tänderna nu och ska då pröva
               tandkrämen jag fick av mamma, Denivit!

Man ska borsta med den 2 ggr om dagen och efter ca 1 vecka ska resultatet förhoppningsvis bli vitare tänder. Är du te/kaffe-drickare eller röker så rekommenderas Denivit. Ska bli spännande att se om den funkar!


Så nöjd

Nu har jag klippt mig och jag är så nöjd! Det var Markus som klippte mig och först började han med att ta 1-2dm på längden, sedan klippte han upp och klippte snelugg. Sedan fick Sandra ta över som är färgexpert och då färgade hon utväxten + resten av håret med en mörkare brun och la även i lite ljusare slingor.

Allt gick på 1500 kr och då fick jag även två hårprodukter av Markus. Så snällt! ♥ 
     
Lägger inte ut bilder på resultatet förrän imorgon för jag vill inte att folk ska se innan avslutningen. Så imorgon kommer det in bilder, eller på lördag. Beror på hur proppad min dag är imorgon.

klippklipp

Hej! Jag är hos Amanda och vi ska snart bege oss till bussen som går 11.10. Vi börjar med att sola på Sun Tan, sedan blir det nog stan ett tag innan jag går vidare till Wish och klipper mig.
       
                                         pusss/emma

you wish

Imorgon ska jag göra något som jag inte gjort på riktigt länge, nämligen klippa mig!
       
                 
Så klockan 15.00 imorgon ryker det!
Nu ska jag dra till Willy. Bloggar imorgon! pusss/emma


9 juni

           
                             Grattis på födelsedagen Mamma!

Dagen som började så bra..

Hey! Idag har vi haft brännbollsturnering och måste väl säga att det gick rätt bra. Vann alla matcher så vi vann hela brännbollsturneringen ;)

Sedan började det mindre roliga..
Jag hoppade upp mot taket när jag stod i korridoren och då hoppade även min mobil ut ur fickan så den fick värsta åkturen. Först uppåt sedan rätt ner i det hårda stengolvet. Min skärm är nu i tusen bitar.

Oturen fortsatte när jag skulle betala med kortet. Tidigare när jag var med Sofia så var vi och köpte pizza. Jag tog hennes kort och fick koden när vi var på väg till pizzerian. När jag stod i kassan hade jag råkat ta mitt kort istället och knappade då in hennes kod tre gånger för att det bara blev fel. Sedan märkte jag att det var mitt egna kort jag tagit. Men iallafall, så nu är mitt kort spärrat. Riktigt drygt..

Onsdag

Morning!! Väckarn ringde för ett tag sedan och jag ska snart gå och hitta nånting att ha på mig. Idag är det tillbaks till skolan som gäller. Vi har brännbollsturnering, heja 9.1!

                           En bild jag tog när jag var i Fias stall.

          Nu ska jag göra mig klar. Bloggar senare! pusss/emma

drunk on hope

Tja bloggish! Istället för att ta buss hem från stan fick jag skjuts av Fias päron som skulle till sin stuga, awesome! Jag har hunnit vara hemma några timmar nu, men har inte gjort något speciellt. Tänkte att jag kunde ta och berätta vad jag shoppat idag!

- Ballerinaskor från Skopunkten 179:-
- Strumpbyxor från Åhléns 119:-
- Armband från Glitter 69:-
- Fransk manikyr från H&M 89:-
                          
Innan jag skrev detta inlägg hade jag påbörjat noppning av mina ögonbryn, men jag har bara halvgjort klart ett så jag ska fortsätta med den härliga sysselsättni-ngen nu. pusss/emma

RIP

snabb uppdatering bara!

Är hos Sofia och vi har just ätit middag efter att ha kommit tillbaka från stan. Shoppade lite olika grejer som hör till avslutningen. Berättar mer om det senare.

Idag åkte Fias finaste Futte till himlen. Riktigt tråkigt då han var en super trevlig ponny och verkligen var jätte fin! Men nu fick han då åka pga skada som han fått massa chanser för. Futte har haft det jätte bra hos Fia och dom delar många fina minnen tillsammans. Rest in peace!
      
Nu ska jag hoppa i duschen, sedan ta bussen till Hörnefors. pusss/emma

Mobilbloggar - hos Sofia

Hej. Sorry för dålig uppdatering, men har varit fullt upp hela dagen. Jag är iallafall hos Sofia nu, vi kom hem från hennes stall för ett tag sedan. Är lite brunare nu för jag och Amanda stekte på Sun Tan på morgonen. ; ) Berättar mer imorgon om vad som hänt idag. Orkar inte skriva en massa när jag mobilbloggar! Aja, bloggar imorgon. pusss/emma

look what i got

Jag hade tänkt köpa en ny mascara då min sjunger på sista versen, men nu när jag städade mitt rum så hittade jag en ny, yay! 
    
     Nu ska jag till Willy. Bloggar imorgon. pusss/emma


Tävlingsresultat dag2

Hej! Var klar på tävlingen runt klockan tolv, men ska ta och berätta nu!

I LC:n gick han riktigt bra. Han lyssnade framåt och kändes finfin. Vi blev felfria och rundan räckte till en tredje plats!
       
I LB:n tittade han på lite grejer runtom när jag styrde mot första hindret så han petade det, men det gör ingenting för han kändes jätte fin! Haha + att vi travade in i kombinationen :o Jag hade sagt tidigare till en att jag kanske skulle trava in i kombinationen så vi inte kom för fort in, men det var då menat på skämt!

Mamma filmade så jag ska fixa filmerna och lägga ut senare + att jag har massa bilder att bjuda på. :) pusss/emma

Mot surf

God morgon! Har hunnit ta på mig tävlingskläderna och ska snart fixa håret. Hade velat sminka mig lite också, men jag fattar inte vart jag kan ha lagt min mascara..

Idag blir det att tävla LC & LB. Hoppas Amir har sovit ordentligt och laddat batterierna och inte snackat med de andra hästarna hela natten. Men han brukar ju ge allt han har så det blir nog bra. :)
       
            Nu ska jag gå och göra mig klar, wish me luck! pusss/emma

Here comes john blund

Är riktigt trött nu så ska nog ta och sova snart. Kollade igenom gamla bilder på Pom Pom. Han skulle ha fyllt 11 år idag och jag brukar alltid ge mina hästar nånting när dom fyller år. Men nu kan jag inte göra det, så jag ska istället tända ett ljus för honom.
     
                                  Grattis min finaste

Hoppas ni har haft en bra dag. Jag hoppas att min dag imorgon blir minst lika bra som denna. Bloggar kanske på morgonen, annars skriver jag efter tävlingen.
God natt/emma

Tävlingsfilmer

Film från LC:n



Film från LB:n

Tävlingsresultat dag1

Hej! Nu har första tävlingsdagen varit och resultatet är jag helnöjd med!

I LC:n (90cm) kändes han verkligen hur fin som helst. Han bjöd på allt, lyssnade framåt och var med i svängarna. Rundan räckte till en första plats!

I LB:n (1meter) som jag debuterade, kände jag att han var lite tröttare, men han kämpade på bra ändå. Jag hann inte få tillbaka honom till kombinationen så han petade ner b-hindret, men det gör ingenting. 4 fel när det är debut är betydelselöst.

Mamma filmade båda klasserna och jag har hunnit fixa båda filmerna, men youtube vill inte sammarbeta just nu så jag får prova senare. pusss/emma

Tävlingsdags

Måste bara börja med att skriva Grattis till mina bästa -
Amanda 16år & Pom som skulle fyllt 11 år idag!

Nu ska jag åka iväg till stallet och fixa, sedan bär det av till SURF.
Wish me luck! pusss/emma

Soon

Snart är det lördag, natten går fort, sedan är det tävling!!!

Jag duschade för en stund sedan och ska snart göra två flätor i håret så jag inte vaknar upp med värsta skatboet! Imorgon är det inte bara tävling, utan också födelsedag för två av mina bästa. Berättar vilka imorgon.
      
Bjuder på en bild från Josssiies blogg. Fredrik och Jesper från stilbytardagen på skolan. Den som gissar rätt på vilka dom är utklädda till får en länkning. :D

Nu ska jag gå och hämta en bit melon, sedan ska jag sätta mig och läsa Katarina von Bredows "Expert på att rodna" som jag lånade i förrgår. pusss/emma

Fredag

Har just ätit en riktigt festlig fredagsmiddag, nämligen korv med bröd! ;)

Amir fick komma ut i skogen idag, alla gångarter, bara lugnt, på hackamore. Han kändes verkligen super. Han gick i en stadig form hela tiden och jag kunde ställa honom både höger och vänster hur lätt som helst. Han höll inte på och ville öka, utan höll sig hela tiden i ett lugnt tempo. 
      
                Finaste Amir, nu taggar vi hopptävling imorgon!

Underbaraste

Tog 16.15 bussen in till stan idag. Janne & Ewelina hämtade upp mig och så for vi till stallet. Jag red Amir på banan med nya dressyrsadeln och det gick sååå bra♥ Han var avslappnad och gick precis där jag ville ha honom. I galoppen höll han sig i en låg form när jag gjorde tempoväxlingar och han var hur fin som helst! Red lite över en timme och sedan fick han komma in och äta. Tror nog han var lika nöjd som jag :)

      
När jag kom tillbaka till stallet satte jag mig i fikarummet och pluggade medan jag väntade på att Ewelina skulle komma tillbaka från travbanan. Sedan följde jag med henne hem och här är jag nu. Ska lägga mig och va social med Ewe nu.
God natt/emma


Torsdag

Hej! Kom hem för ett tag sedan. Snälla Fredrik skjutsade hem mig. Har skrivit klart en svenska uppgift och ska snart fortsätta med en engelska filmuppgift.
       
Gick till kl 14.00 idag. Skolan var rätt chill. Sista riktiga skoldagen imorgon (även stilbytar dag) för nästa vecka är det strapats, brännbollsturnering, klassensdag och på fredag är det skolavslutning!

Ska sätta igång med engelskan nu. pusss/emma

Girly night

Dålig uppdatering, i know!

Är hos Ewelina och jag har varit med henne nästan hela dagen. Slutade skolan vid tolv och tog då bussen till stan. Gick till stallet och red ut med Ewe. Amir var pigg och ville inte gärna lyssna, men tillslut lugnade han ner sig lite iallafall. Efter stallet tog vi moppen till Sun Tan. Där mötte vi upp Amanda och solade så nu har jag fått lite färg. ;)

     
Nu ska Ewelina fixa mina naglar, sedan blir det sleepy time. God natt/emma


AC/DC

God morgon! Jag ska snart pallra mig iväg till bussen. Pappa har just åkt iväg och börjat sin resa till stockholm. Han och hans kompis ska se AC/DC.

Mamma kommer inte heller hem ikväll. Benny ska starta på Dannero så då blir det FF hemma, men det blir även emmafritt. ;) Nu ska jag skynda mig iväg! pusss/emma

The stoning of Soraya M

         
Jag såg filmen "The Stoning of Soraya M" som är baserad på en riktig händelse. Filmen utspelar sig i Iran och handlar om en kvinna som blir oskyldigt anklagad av sin man för otrohet. Hon förklaras skyldig och stenas till döds. Denna händelse får en man berättad av en kvinna när han är på genomresa genom landet. Han är journalist och spelar in hela samtalet, sedan fortsätter han sin resa till Frankrike där han tänker se till att alla ska få veta om det hemska som inträffat i den lilla byn. 
             
Jag tyckte filmen var riktigt bra, men verkligen jätte hemsk då detta faktiskt händer på riktigt. En film jag rekommenderar. SEVÄRD!

1 juni

Hej! Har just kommit hem efter en dag i stan. Slutade runt halv elva och då tog jag bussen in till stan med Amanda. Snälla pappsen skjutsade mig till stallet och då tog jag in Amir och gjorde knoppar på honom, bara för skojs skull (visar bild senare). Och idag var det andra gången jag åkte av Amir! Jag tog ut honom på gården, ställde honom bredvid en pall och hann precis hoppa upp (red barbacka) och då vart han jätte rädd för nånting så han slängde sig åt sidan och då flög jag. Jag hade händerna för ansiktet för jag trodde att jag skulle bli trampad då jag åkte av nästan under magen på honom och hans ben var överallt! Men han stod bara stilla och tittade på mig, stackars lillgubben blev så rädd :(

Iallafall så hoppade jag upp igen och då gick det bara bra. Red ut i skogen 40 minuter i skritt och trav, sedan när jag kom tillbaka till stallet red jag ca 20 minuter på banan och då fick han galoppera lite. Han vart först spänd pga att det stod hinder på sidan av ridbanan, men sedan när han slappnade av gick han huuur fint som helst. Han gick precis där jag ville ha honom, i en låg form
           
Efter ridningen fick han gå och äta gröngräs där mamma hägnat in och jag höll ett öga på honom medan jag åt en rullkebab som snälla mamsen åkte iväg och köpte. Sedan skjutsade hon mig till Ewelina. Vi såg en film som jag ska berätta om senare. Efter filmen drog vi på resturang med Janne och Marianne. Jag var inte alls hungrig, men tryckte i mig lite pizza som Ewe beställde. ;)

Nu vill jag bara ut och röra på mig efter all mat, men jag måste plugga matte.. Ska ta och sätta igång med det nu så bloggar jag senare. pusss/emma

Tisdag

God morgon! Idag slutar jag 13.40 och då åker jag inte buss in till stan, utan mamma kommer och hämtar mig! :) Vädret är super härligt idag med så det blir väl att sitta och steka på skolan och försöka få lite färg.
         
                          Amanda är lika stor som min glass!
Nu ska jag fixa håret+sminka mig. Bloggar när jag kommer hem. pusss/emma

RSS 2.0