Go kväll!

Hoppas ni haft en härlig söndag. Min har då varit lugn och skön.
Idag när jag red började jag med att vara på ridbanan. Det var inte plogat så jag red upp en volt och höll mig på den. Började med att ställa honom inåt/utåt i skritt och fortsatte sedan med det i trav. När han började bli mjuk red jag ut från banan och lät honom galoppera lite i skogen. Trodde faktiskt han skulle bli riktigt pigg, men han var faktiskt väldigt lugn och lyssnade bra!
Efter ridturen blev det som vanligt några morötter och sedan ut i hagen igen.

Jag hade tänkt bjuda på några Daniel Svensson träningsbilder som jag fick idag, men det funkar inte att ladda upp bilder just nu så jag får spara det till imorgon.

Men nu ska jag slita mig från datorn och börja dra mig mot sängen. Godnatt/emma

Amir

Go kväll!
Hoppas ni haft en härlig söndag. Min har varit lugn och skön. Ridpasset idag gick helt okej. Började med att rida en stund på banan. Det var inte plogat så jag red upp en volt som jag höll mig på. Travade även på volten och ställde honom inåt/utåt. När han började bli mjuk red jag ut från ridbanan och lät honom galoppera ute. Trodde han skulle bli pigg, men han var faktiskt väldigt lugn ändå och lyssnade bra.

Jag hade tänkt bjuda på en Daniel Svensson tränings bild som jag fick idag. Men det funkar inte att ladda upp så jag får helt enkelt spara det till imorrn! Istället säger jag nu Godnatt! pusss/emma

Blog lovin'


bloglovin

God morgon!

Jag och Willy vaknade för ett tag sen. Om ungefär en halvtimme kommer mamma och hämtar mig och så drar vi till stallet. Jag hoppar över hoppträningen idag pga att han vilade tis,ons,tors. Så då känner jag att det är bättre att hoppa över då jag inte ridit honom som vanligt. Så idag blir det antingen ett lugnt pass på banan eller en sväng i skogen.

Safari, Amanda & Pom Pom -fina tider!
Hoppas ni får en skön söndag! pusss/emma

Tja bloggen!/willy

Gokväll!

Jag har nyss varit ute med hunden så jag håller på tina nu. Somsagt, inte varmt ute! Jag ska snart fara till Willy. Blir nog bara att ta det lugnt, är ganska trött. Känner mig nästan hängig!
Aja, hoppas ni mår bra iaf och är pigg och glad!

Bjuder på en bild från i somras. Ge mig sommar nu!!
Hoppas ni haft en härlig dag, trots det kalla vädret. pusss/emma

Lovely Lördag

Idag är det lördag, looovely! Men tyvärr kan jag inte säga detsamma om vädret. Kallt och snöar en massa, brrr! Men det är bara att klä på sig och gilla läget för hunden vill ut och busa.

Jag for till stallet på morgonen. När jag tog in Amir från hagen och släppte in honom i boxen halkade han till och lyckades trampa sig lite just ovanför hoven på ett bakben. Han blödde lite, men som tur var så var det bara ett litet skrubbsår. Iaf, när jag hade borstat honom så blev det en barbacka tur i skogen. Han var lite fjantig för snöklumpar, men skötte sig ändå bra och var mjuk och fin. Det blev bara att skritta och när vi var tillbaka i stallet fick han ett äpple och gå ut i hagen igen.

Nu är jag bara hemma och chillar. Planerna för ikväll är att kanske dra till Hörnefors, ser väl hur det blir :) Hoppas ni får en lovely lördag! pusss/emma

Let's Dance

Go kväll! Hoppas ni haft en bra dag. Min har varit finfin! Dagen började med att jag vaknade hos Willy och vi hann faktiskt i tid till skolan, yay!  Skolan var helt okej och vi slutade vid två, sedan kom mamma och hämtade mig och vi for till stallet. Jag red ut en sväng på Amir och det var verkligen inte varmt!! Men han var iaf pigg och glad, men han fick försöka hålla sig lugn för det var bara en lugn tur pga att han vilat några dar (vädret har ju varit kasst). 

Efter stallet har jag bara varit hemma. Hade tänkt dra till Amanda ikväll, men då har vi hunden Jussi hemma nu, alltså vi är hundvakt, och han blir så ledsen när jag inte är hemma. Dah, jag förstår honom? ;);)

Nu ska jag gå och poppa popcorn sen blir det att titta på Let's Dance!
Hoppas ni får en trevlig fredagkväll! pusss/emma

Sleepover

Gokväll! Jag skulle egentligen hem ikväll, men pappa glömde hämta upp mig när han for igenom hörnefors så det blir att sova hos Willy. Jag hoppas vi somnar i tid så jag inte är helt borta i huvet imorgon!

Men iaf, efter middagen var vi bjudna hem till Tove. Hon fyller 16 år idag.

Så hemma hos henne blev det att fika en bit tårta, sedan begav vi oss till UG. Vi kom dit bara ett litet tag innan stängningsdags så det blev att vara där den sista tiden, alltså ungefär 20 minuter. När vi skulle hem fick vi skjuts, skönt! För det är ju allt annat än varmt ute.
Men nu ska vi dra igång en film och sedan få några timmars sömn, förhoppningsvis.. pusss/emma

Skoldagen avslutat

Skolan gick ganska fort idag pga att jag kom till skolan vid lunch, alltså runt 11.30. Jag slapp idrotten som var skidor och det ska jag nog vara ganska glad över för tjejerna såg inte speciellt nöjda ut när dom kom tillbaka. Killarna hade knuffat ner dom i snön och snömulat stackarna.

Men iaf, nu är jag hemma hos Willy och vi ska väl se film eller nåt, as usual ;) haha.
Vi hörs väl kanske i ett senare inlägg! pusss/emma

God morgon

Eller kanske inte! Jag ska egentligen befinna mig i skolan nu, men på morgonen när jag gick utanför dörren och skulle bege mig till bussen så fick jag en inte så rolig överraskning. Det var snö upp till bron så det var bara att ta fram spaden och börja skotta sig ut mot vägen. När jag skottat klart och går för att ta min väska som jag ställt på bron ser jag bussen åka förbi. Busschaffisen ser inte mig så han fortsätter köra.
Så än har jag inte kunnat ta mig till skolan. Eller mamma och pappa är faktiskt hemma, men bilarna är rätt igen snöade så innan dom kan rulla nånstans måste dom skottas fram.
Men jag ser väl när jag kommer mig iväg till skolan.


Bjuder på en bild på mig och Jacob. Jag ser inte så överdrivet glad ut.
Kanske var jag inte det pga att han försökte ta min mobil?
Hoppas ni fått en bättre start på dagen än vad jag har! pusss/emma


Summerpix

Nu räcker det med snö tycker jag! Det är obehagligt att gå ut och känna att man knappt kan andas! Jag skulle verkligen inte tacka nej till sommar nu!
För att få lite sommarfeeling bjuder jag på några pix!







pusss/emma

Oh happy day

Hej! Här är det snöstorm så idag fick jag åka hem med tidiga bussen, alltså jag behövde inte gå hela dagen :D Så det kändes riktigt skönt att få sluta två istället för halv fyra.
Jag hade ju NO prov idag och jag är rätt nöjd ändå. Ganska säker på att det blir ett G iaf ;) men bara för att jag skrev detta så blir det väl IG.....

Jag sitter nu och lyssnar på CK's Showen är mitt liv. Började lyssna på hans låtar för flera år sedan. Men igår hittade jag låtarna igen så nu sitter jag och dunkar ;) ;)

Rå skön snubbe!!!

Nu ska jag bänka mig framför tv:n ett tag. Det är ju top model på 3an!
Hoppas ni haft en bra dag så här långt. pusss/emma

Showen är mitt liv

Go kväll! Ni trodde väl inte att jag hade glömt bort er?;)  Självklart inte, men jag har suttit med ett ton böcker och pluggat. Har nämligen NO prov imorgon som handlar om gener, kromosomer, DNA osvosv..
Inget jag taggar och inget jag känner mig speciellt säker på, men det gör jag ju aldrig när det är prov so whatever;)

Skoldagen var helt okej, mest pga att vi slutade 13.40. Men jag har varit ganska trött idag, känns som att jag har feber. Men sjuk har jag inte tänkt bli !!!

^Jag? INTE EN CHANS!!!

Aja, hoppas ni haft en bra dag. Jag ska läsa lite bloggar sedan blir det att fortsätta med pluggandet. pusss/emma

Hemma

Hej! Kom hem från skolan för ett tag sen. Har legat i soffan och sett på top model och även ätit lite godis :D

Jag ska snart gå och fortsätta se tv, sedan blir det middag. Efter middagen hade jag behövt plugga NO pga att jag har prov på onsdag !!! Jag är en sån person som skjuter upp saker. Jag är medveten om det, men gör det ändå. Men jag ska försöka iaf :)

Mamma har varit ute och gått med Amir idag så därför åkte jag direkt hem.
Hoppas ni haft en bra dag så här långt! pusss/emma


Hoppträning

Hej allihopa! Hopptränade idag som vanligt. Vi hoppade först ett hinder på volt som jag fick ta om några gånger för jag ställde honom inte ordentligt så han landade inte i rätt galopp, men sen gick det bra. Vi hoppade även studs, linje, kombination och den tyckte han var lite läskig för att det var en grind med. Och vi hoppade även studs till en oxer.
Tillsist satte vi ihop allt till en bana och det gick superbra.

Här har ni en skiss på banan :D
Jag är iaf nöjd över träningen och Amir skötte sig bra. Jag måste bara tänka på att hålla ihop honom ordentligt så att han får med sig bakbenen. Men annars tyckte Frida att det såg jätte bra ut.
Ja, det var allt om träningen :) hoppas ni haft en bra dag! pusss/emma


Gottegrisar

Hej! Jag och fia ligger mätta och belåtna i hennes säng. Vi ska snart hugga in på våra godispåsar. Vet inte vad som händer ikväll. Antingen blir det chill hemma hos Sofia eller dra ut, ser väl.

Idag var det en pigg och glad Amir som fick komma ut och springa av sig lite. Så han är förhoppningsvis inte så jätte pigg på hoppträningen imorgon.
Inatt sov jag hos Willy. Igårkväll var jag i hörnefors och träffade först tjejerna i klassen. Sen träffade vi massa annat folk och kvällen slutade med film och sova hos Willy. Awesome night!


Nu ska jag och fia hugga in på godiset! Hoppas ni haft en bra lördag. pusss/emma


Torsdag

Hej! Jag kom hem för ett tag sen efter att ha varit hos Willy.
Jag följde med honom hem direkt efter skolan. Amir fick vila idag. Han fick en extra vilodag efter träningshelgen, men imorgon ska han ut och röra på sig! :)

Skoldagen idag var helt okej. Vi hade skridskor på idrotten och jag var lite ringrostig, men ramlade inte mer än två gånger så jag känner mig duktig ändå, haha.

Nu har jag engelska glosor jag måste träna på som jag har till imorgon. Rätt svåra ord, men det ska förhoppningsvis gå att få in i skallen. Hoppas ni haft en bra torsdag! pusss/emma

kvällstankar

Fia är ute och snackar med sin kille och jag sitter här på hennes rum och tänker.
Har ni nån gång tänkt på hur sällan man ger sina nära och kära komplingar i vardagen? Jag läste förut på en tjejs blogg som tänkte på samma sak. Jag vet själv hur glad jag blir inombords om någon säger till mig hur fin jag är i håret, att jag sminkat mig fint, att jag har fina kläder osv osv..

Ändå är jag dålig på att ge komplimanger. Klart att jag gör det ibland, men det kan ju helt klart göras oftare. Så det första jag ska göra imorgon när jag träffar mina fina vänner är att ge dom komplimanger.
pusss/emma


Sofia 18år

IDAG FYLLER SOFIA 18 ÅR, GRATTISGRATTISGRATTIS!!!

Jag är hemma hos Fia nu och sitter i hennes säng med hon och Vickan. Vi satt i köket för en liten stund sedan och proppade i oss gofika. Vi har även fläskat i oss pizza, hihihi. Jag ska sova här och jag vet inte hur planerna ser ut för ikväll, men nåt blir det väl att hitta på.

Lilla Amir fick komma ut och röra på sig idag. Blev en tur på 40 minuter med mest skritt och lite trav. Han var lite stel från början, men blev mjuk och fin efter ett tag.
Men nu ska jag vara social med Fia & Vickan. Hoppas ni haft en bra onsdag! pusss/emma


Poor little Susie

Jag sitter och lyssnar på Michael Jacksons fina, men väldigt sorgliga låt Little Susie.
Jag hittade den på youtube och kollade igenom texten. Låten handlar om en liten flicka vid namn Susie och låten är gjord på en sann historia.

Jag hittade historian om Susie och har översatt texten.
En gång i tiden för inte så länge sedan levde en liten flicka vid namn Susie. Hon var ett sånt barn som alla föräldrar drömmer om, smart, söt och bedårande. Hon gjorde allt för sin familj, men ingen älskade henne. Hennes mamma var en knarkare och hennes pappa satt inne på ett mentalsjukhus. Hennes storasyster Anna var den enda som tog hand om henne. Anna var mamman Susie aldrig hade och älskade henne mer som en dotter än som en syster. Men en dag var Anna påväg till affären när hon blev påkörd av en bil och dog på sjukhuset. Susie grät och visste inte vem som nu skulle ta hand om henne. Hon svalt och lämnade inte det mörka kalla huset på flera dagar. Tillslut dog hennes mamma av en överdos och Susie skickades till hennes morfar. Han våldtog och utnyttjade Susie i två år. En dag blev han full och lämnade huset och Susie för att klara sig själv. Hon gick på övervåningen för att lyssna på sin speldosa. Någon bröt sig in i huset för att stjäla alla pengar och attackerade stackars Susie. När polisen kom för att undersöka var alla pengar borta och Susie låg längst ner i trappen med ögonen rullade bakåt, blod dränkte hennes hår och hon var död. Efter en snabb titt knuffade männen undan Susies kropp och fortsatte utredningen. Hennes kropp brändes till aska och gavs till hennes morfar. Men bara en vecka senare tappade han intresset och hällde ut askan i vattnet.
Susie blev bara 6 år gammal.


skolan

Hej! Jag sitter nu på skolan och har precis slutat för dagen. Skönt, men drygt pga att det inte går någon buss förrän lite över två.. Meh det är bara att gilla läget och vänta.
Idag ska Amir vila så mamma fixar stallet och så åker jag direkt hem. Det var allt för nu. pusss/emma

lite kort

om hoppträningen igår.
Det gick helfint och vi hoppade bana. Hinderna låg väl som högst på 90-1m. Det var många titthinder så han blev lite tittig och stannade en gång på en grind, men sen gick det bra. Daniel tyckte att det såg bra ut och sa även denna gång att jag red bra vägar. Det jag skulle tänka på var att hålla skänklarna lite mer still.
Bjuder på lite bilder som mamma tog.

Inge kvalla på hoppbilderna, men ni ser iaf.
*Förstora bilderna genom att klicka på dom!
  
  

Bilderna får duga tills vidare. Ska få andra bilder skickade (=

Idag var vi ut en sväng i skogen, skritt 40 min på långa tyglar.
Han var pigg och glad som vanligt!
Och jag skrev ju i inlägget nedanför att jag skulle besöka sjukhuset idag. Besöket gick fort. Läkaren kände bara lite fort på tandköttet och sa sedan att vi skulle komma tillbaka den 4 februari för att röntga. Jag hoppas att det ser bra ut!!!
Nu ska jag gå och se tv och det blir inga fler inlägg för ikväll så jag tackar för mig och säger godnatt! pusss/emma

Dagisbarn

God morgon! Idag är jag på mammas jobb, alltså på ett dagis. Jag är ledig från skolan idag för nån gång runt kl 11.00 så ska jag till sjukhuset. Jag ska på återbesök för att jag tidigare opererat mig i tandköttet för att ta bort en cysta (rätta mig om jag har fel), men jag tror att det var så att om man har en cysta så har man alltså ett tomrum som är vätskefyllt och då måste man gå in och operera för att den inte ska bli större.

Men förra gången jag var på återbesök hade det inte läkt lika mycket som läkarna tänkt och dom tyckte det såg ut som att det hade kommit tillbaka lite. Jag hoppas verkligen att det inte kommit/kommer tillbaka för jag vill inte se ut som en hamster igen!!

Aja, hoppas ni får en bra dag! Wish me luck! pusss/emma

*Btw, jag ska skriva om gårdagens hoppträning senare idag!

Söndag

God morgon! Även idag är det hoppträning för Daniel Svensson. Jag snackade med Sofia på msn igår och hon sa att det skulle vara banhoppning idag och troligen får man bestämma höjden själv. Jag är inte säker på vilken höjd jag vill hoppa, men det vet jag nog när jag börjat rida och vet hur Amir känns idag.
Nu ska jag byta om till ridkläder och fixa mig, vi hörs senare! pusss/emma

Daniel Svensson träning

Hoppträningen gick bra och jag är nöjd. Det var väldigt mycket träning på vägar och lydnad. Vi gjorde olika övningar som t.ex. hopp på volt, kombinationer där man skulle försöka få in rätt många galoppsprång och det trodde jag faktiskt skulle bli lite problematiskt när jag såg att en b-ponny fick in 4 galoppsprång där det skulle vara 6, men Amir lyssnade bra och fixade det finfint. Vi hoppade även bågar och tillsist en bana. Det gick bra och efter träningen när jag pratade med Daniel så sa han som inget speciellt jag skulle tänka på. Han tyckte att jag red bra vägar och att han tyckte träningen hade gått bra.
Jag är iaf väldigt nöjd över träningen och det var många som sa att vi hade skaffat oss en riktigt fin ponny.
Såklart är det jätte roligt att höra :)

Jag tog en bild lite snabbt på Amir innan jag gjorde iordning honom. Det var flera som var på träningen och tog kort idag så jag får väl se ifall jag får några bilder skickade till mig.
Efter träningen när vi hade lämnat Amir i stallet och hästarna hade fått sin mat åkte vi hem. Hemma blev det att äta en god middag som bestod av kyckling,bacon & pommes frites + bröd.

Nu ska jag fortsätta kvällen med att se på tv och stoppa i mig nåt onyttigt!
Hoppas ni haft en bra lördag och får en fortsatt trevlig kväll. pusss/emma

Hoppträning

Godmorgon! Jag har nyss vaknat och ska snart gå och se om det finns nåt ätbart.
Idag ska jag hoppträna för en tränare som heter Daniel Svensson. Jag har aldrig tränat för honom förut, men jag har sett honom träna och dom som tränat för honom har varit mycket nöjda.
Min träning börjar kl 14.20 och är till kl 16.00, alltså är träningen 1h 40min.

Bild från första dagen när Amir kom.
Jag skriver ett inlägg senare. Hoppas ni får en härlig dag! pusss/emma


Musiklektion

betyder chill lektion, iaf idag =) Vi slutar nu och kl 14.15 tar jag bussen in till stan. Jag vet inte riktigt vad det blir att göra ikväll. Några ville att jag skulle vara med på filmkväll, men jag får väl se hur det blir. pusss/emma


Skolan

Helu! Jag sitter nu på skolan i datasalen och har NO lektion. Vi slutar 15.30 idag och efter skolan blir det att följa med Willy hem. Han laddade hem några skräckisar igår så det blir väl att se dom :)
Hoppas ni haft en bra dag hittills och får en fortsatt trevlig torsdag! pusss/emma


Outfit

Körde på en rätt slapp outfit idag. (bild tagen på slöjden)

Jeansleggings - H&M
Pumatröja -
Julklapp, så vet ej.
Skor - Stadium
Scarf -
Vet ej.

Onsdag

Hejhej! Hoppas ni haft en bra dag. Min har varit helt okej. Kanske för att vi slutade halv två idag. Riktigt skönt!Våran första lektion var slöjd och jag håller på med ett par shorts, men när det var några minuter kvar av lektionen hittade jag en svart tygbit som jag snabbt nålade ihop. Det slutade med att det blev ett par trosor som Viccy fick sy ihop.
Vi fixade även dit några blommor och texten "KISS ME".


Vi var snälla och gav bort dom till våran So lärare Maria :)

Efter skolan tog jag bussen in till stan. När jag kom till stallet red jag ut en sväng i skogen med Amir. Jag lät honom jogga på och han var pigg och glad. Väldigt pratglad med de andra hästarna som var ute.
Solen höll på gå ner och det var väldigt mysigt!

Nu är jag hemma och knaprar i mig jordnötter och tittar på tv.
Life is good ;) pusss/emma

Sötsugen

Ååååh vad jag är sötsugen!
Nu hade det suttit fint med en såndär god kaka som jag och Ewelina
mumsade i oss förut.


När ni blir riktigt sötsugna, vad vill ni då äta? pusss/emma

2 cool 4 school

Första skoldagen idag efter lovet! Var helt okej och det var super roligt att träffa mina fina vänner igen :) Slutade 13.40 idag och väntade på bussen tillsammans med Amanda, Viccy, Olivia & Viola. Ungefär 14.10 kom bussen och jag och Amanda hoppade på.

I stan hämtade mamma mig på busshållplatsen, as usual.. När vi kom till stallet gick jag in i fikarummet och såg att lillhunden Nikita satt där. Hon blev som vanligt super glad och jag hade tydligen råkat ringa Willy, men som tur var så hade han inte hört när jag satt och pratade med Nikita med en såndär baby röst, u know!
Iaf, red Amir på ridbanan. Han var lugn och skötte sig bra. Gick inte sådär gudomligt som förra gången jag red på banan, men han gick helt okej. Gjorde lite serpentinbågar i galopp så han fick träna byten, gjorde även lite tempoväxlingar, volter.

Hinner inte skriva mer, för nu börjar Halv åtta hos mig! pusss/emma


Om några timmar

är det läggdags och sedan upp tidigt för att vandra iväg till skolan.
Känns inte taggat! Visst, roligt att träffa kompisarna! Men proven(nationella proven), läxförhör, redovisningar och allt vad skolan innebär känner jag inte direkt någon pepp för. Det spelar ingen roll att man haft lov, man blir ändå skoltrött efter en dag! Och det känns inte bättre att skoldagen imorgon börjar med matte lektion!! Min hjärna är typ potatismos just nu!!

Men jaja, jag ska inte sitta här och gnälla. Det är bara att kämpa på! Ska ju trots allt försöka höja betygen nu ;)
Dom är väl hyffsade, men dom går helt klart att förbättra.

Go bild på mig & brudarna!
Aja, nu ska jag gå och borsta ut mitt kråkbo till hår. pusss/emma

Måndag

Helu! Sovit gott? Det har jag.
Idag blir det nog mest att chilla hemma. Ser väl om jag tar mig in till stallet idag då det knappt går bussar härifrån. Det går bara på morgonen. Annars får väl mamma fara ut och rida, om hon vågar;) Det är ju tänkt att hon också ska rida Amir ibland, men än har det inte blivit av..

Förresten, jag hade ju lovat er en film från hoppträningen och här kommer den.


Tack Johanna för att du filmade<3
Hoppas ni får en härlig måndag, pusss/emma

Mörkt ute

Nu är det ingen solig söndag längre för nu har mörkret smygit sig på.. Längtar till sommaren, inte bara för värmen utan för att det knappt blir mörkt på nätterna. Älskar när man är ute mitt i natten och det fortfarande är ljust, bara mysigt. Sommarnätter in my <3

Denna dag kan man verkligen kalla chill dag. Förutom att jag var hos Sofia på morgonen och varit i stallet har jag bara varit hemma och sett på tv eller suttit framför datorn. Har även ätit ben&jerrys, hihi.
Jag trodde att vi började skolan imorgon, men fick höra att vi började på tisdag. AWESOMENESS!


Victoria och jag! Åh, saknar verkligen mina babes från klassen!
Men vi syns på tisdag och det kommer bli awesome, som alltid! Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting ;) pusss/emma


Solig Söndag

HejHej! Nu är jag hemma igen efter att ha varit i stan hos kompisar nästan hela lovet! Jag har hunnit vara ute med Amir idag.

Jag red först en sväng i skogen, sen red jag ut på åkern och lät honom plumsa på. När han fick galoppera var jag tvungen att hålla i honom ordentligt för då blev han stark kan jag lova. Men han var rätt lugn ändå idag. Eller efter att han hade fått galoppera blev han lite trippig, men han lugnade ner sig efter en stund.


Vädret var super härligt med mycket sol och det var inte speciellt kallt.
Skönt med en solig söndag och jag hoppas ni får en trevlig dag! pusss/emma


Hos Sofia

Hej Allihopa! Jag är hos Sofia och vi har just ätit middag. Innan vi åt började vi se Harry Potter och ska snart fortsätta titta.

FUTTE

Inatt sov jag ju hos Ewelina. Jag drog till stallet på morgonen. Red ett tag på Camillas ridbana. Gjorde lite volter, tempoväxlingar och mjukgörande övningar. Tyckte han gick helt okej i början, typ som han brukar, men efter ett tag gick han hur fint som helst!!! Den stunden jag tyckte han gick okej från början var ingenting i jämförelse med hur han gick sen. Han gick i en stadig form, lugnt tempo och lyssnade super bra. I galoppen var han också riktigt fin. Red inte så länge, kanske 30-40min, slutade när han gick så bra.

LILLEN


Efter stallet drog jag till Sofia, eller till hennes stall. Hon red för en dressyrtränare som heter Helena Soos (bästa dressyrtränar!!!) och det såg bara fint ut.
Efter stallet har vi bara varit hemma hos fia och knaprat i oss godis och chillat framför datorn.
Och det ska vi fortsätta med ;) pusss/emma


Hoppträning

Ewe är i duschen nu så då passar jag på att berätta om hoppträningen som var i onsdags.
Jag tränade för en som heter Frida Rännar. Har aldrig tränat för henne förut, men hon ska iaf bli min nya hopptränare och det känns jätte bra för träningen kändes verkligen super!

Vi gjorde lite olika övningar, hoppade studs, hopp på volt, kombinationer. Vi satte tillslut ihop allt till en bana och hindrena var som högst en meter. Han kändes lugn och fin och lyssnade bra. När vi hoppade bana kändes det bra. Tog om det sista en gång, alltså kombinationen, för den blev lite vinglig, men andra gången gick det bra.

Frida hade tydligen sett mig hoppa Amir förut och tyckte att jag hade börjat hitta honom riktigt bra nu.


Ritade upp banan, hoppas ni förstår.
Nu har Ewe duschat och jag ska göra två inbakade flätor på henne sedan ska vi gå och äta på donken.
pusss/emma

Fredag hela veckan

Go dag! Idag är det fredag som de flesta nog vet. Men när det är lov blir det lätt att man inte tänker på vilken dag det är så jag skrev det för er som lätt blandar ihop dagarna ;)

Jag har ju lovat att skriva om hoppträningen idag, men det gör jag senare. Ska även få filmer från supersöta Johanna som filmade mig! Så jag klipper ihop en film senare och lägger ut här på bloggen.

Bjuder på en skön låt innan jag går. Nas - I Can


Hoppas ni får en trevlig fredag! pusss/emma

Hos Ewelina

Börjar med att säga Sorry för dålig uppdatering!

Jag är hos Ewelina och chillar dillsås. Jag har inte haft tid att skriva nånting, men imorrn ska jag skriva ett längre inlägg om hoppträningen som var igår. Vågar inget lova, men ska försöka. Ska även lägga in massa bilder sen. Det har ju bara varit en massa tråkinlägg utan pics. Aja, nu blir det film! pusss/emma


Tisdag

Tjo! Jag Sofia och Lina håller på göra iordning oss för kvällen är planerad i flurkmark.
Jag kom tillbaka till fia efter att ha varit och grattat min farbror, blev god mat & god efterrätt:)

Jag har även varit hos Amir idag. Blev en sväng i skogen. Gick sådär, han ville öka i galoppen och jag hade dåliga vantar så tyglarna gled så det var lite drygt att behöva korta dom hela tiden.

Aja, nu ska Sofia sminka mig. Halvåtta rullar bilen mot flurken! pusss/emma


nattinlägg

Jag och Sofia har precis kommit in efter att ha varit ute och åkt bil med pojkarna. Lika roligt som alltid!;) Nu blir det väl kanske att se en film, sen sova! Godnatt alla läsare/emma


Kallt

är det ute!
Är hos Sofia och vi har just kommit tillbaka från stallet. Var ute och red hennes busponnysar Futte & Lillen. Men nu är vi iaf inne i värmen och jag ska snart hoppa i duschen, den efterlängtade duschen!!!

Idag tolkade jag matilda och jasmine efter Amir. Eller egentligen bara Jasmine för jag och matilda höll på frysa ihjäl. Men bortsett från att vi höll på dö av kylan så var det kul!

Igår såg vi wallander filmer, men jag somnade på den andra. Sen när filmen var slut och matilda hade väckt mig och vi skulle sova så fick vi syn på två spindlar som satt på väggen!!! Jag höll på dö, men matilda var modig och dödade dom så nu är hon min hjälte, haha.

 

Nu ska jag duscha, men innan jag går måste jag bjuda på en bild.
Söta ponnysarna Futte & Lillen!
pusss/emma


update

Vi ser på film, men har nu tagit en paus pga tandborstning.
Vi har varit och sett på bio, Old Dogs! Rolig film:)
Nu ska jag borsta klart sen blir det att fortsätta se Wallander-Mastermind. Berättar mer imorgon!
pusss/emma


God Morgon

Hoppas ni sovit/sover gott. Jag har just vaknat. Är ganska trött så jag ska lägga mig och se på tv så att jag förhoppningsvis vaknar till lite.
Som jag skrev igår så ska Amirs gamla ägare Matilda & Jasmine komma hit idag och sova över.
Dom kommer från Härnösand och vi ska mötas upp i stan. Matilda sa att dom skulle ta med sig tolkgrejer så vi kan tolka bakom Amir, men som den lilla fegis man är så får jag väl se om jag vågar!


Bjuder på en bild från en skoldag då jag var målad till kissekatt av Josse!
Aja, nu blir det tv:n. Hoppas ni får en härlig söndag! pusss/emma


gjorde verkligen min dag!

HAHAHAHAHAHA!
Snackar med Sofia på msn och hon skickade just den här filmen till mig!


Roligaste filmen jag sett på länge!!!! pusss/emma

Lördag

Hej! Hoppas ni haft en bra lördag hittills. Min har varit finfin såhär långt.
Mamma ringde och väckte mig hos Sofia vid 10 idag. Hon hämtade mig 11 och då for vi till stallet. Jag red ut barbacka i skogen och gjorde lite mjukgörande övningar. Nästan hela ridturen gick bra. I början av ridturen så stötte vi på en "jätte läskig" blå påse så Amir slängde sig bakåt och försökte sticka hemåt, men jag hann dra tag i honom rätt fort. Han fick stå och titta på påsen och efter ett tag vågade han trippa förbi den.
Efter det fick han massa beröm och jag berättade för honom "hur modig han var som vågade gå förbi påsen".

Men resten av ridturen gick bra. Blev bara att ta det lugnt, lät honom trava på en bit, men annars var det bara skritt.

Söt bild på Amir och hans gamla ägare Matilda!
Btw, så kommer Amirs gamla ägare Matilda och Jasmine imorgon och hälsar på. Dom ska sova över till på måndag, blir säkert hur kul som helst! Nu ska jag käka, pusss/emma

2010

Hej folket, hoppas ni mår bra idag! Detta inlägg är det första för 2010!
Jag är väldigt trött idag pga att det inte blev så mycket sömn hos Willy. Sov ungefär en halvtimme.
Jag är hos Sofia nu och jag blev lite piggare efter att vi somnade i hennes säng. Men Lina ringde och väckte oss för att vi skulle åka med henne till stallet. Och vi har precis kommit hem från stallet nu.

Kvällen gick inte helt enligt planerna igår. Jag skulle ju ta bussen till hörnefors som gick 22.00, men det kom aldrig någon buss när jag stod och väntade på stationen så då var Willy jätte snäll och fixade så att jag fick åka taxi (hans pappas) till hörnefors.
När jag stod och väntade på taxin kom det fram en läskig snubbe:
Han - Hej, vad heter du?
Jag - "Linda"
Han - Vart bor du?
Jag - "Haga"
Han - Jaså, vart ska du ikväll då?
Jag - Ska va med kompisar.
Han - Hur kommer du dit då?
Jag - Taxi..
Han - Jaha, är du rik?
Jag - Haha, nej.
*Taxin kommer så jag går ut från stationen*
Han - HÄLSA MAMMA!

Han höll även i en ölburk i handen som han lutade så det rann ut öl på golvet.. Mysig snubbe.


Men kvällen i Hörnefors var iaf super! Vi gick hem till Sebbe och sköt raketer och hängde där ett tag sedan gick vi vidare till en som heter Jimmy och sa hej. När klockan var runt 05.30 kom jag och Willy hem. Vi satte igång en skräckis, men hängde inte med så bra, som vanligt haha. Sen somnade jag en halvtimme innan mamma ringde och väckte mig.
Men nyår var helt okej och idag fyller Willy 16år så Grattis till honom!!
Nu blir det chill time för mig och Sofia! pusss/emma


RSS 2.0