Vinnarfilmen

Nu lägger jag ut en av filmerna. Har bara hunnit fixa den filmen där jag vinner så jag bjuder på den och lägger ut den andra imorgon. På filmen har jag även med prisutdelningen, men batteriet tog såklart slut så det är bara en liten bit.

Och jag tror ingen kommer missa hans söta bocksprång på slutet när han byter galopp?
;)
                                    
Enjoy!

Jag har fått höra massa fina ord både idag
och igår och det är alltid jätte roligt att höra! pusss/emma

Min super ponny

var sååå duktig idag!
Jag tävlade bara en klass idag, LC(90cm) och Amir var jättejättejätte fin! Han lyssnade super bra. Vi blev felfria och vann!!

Jag har inte hunnit fixa filmerna än. Ser väl om jag hinner lägga ut dom ikväll, annars gör jag det imorgon. pusss/emma

Första dagen av tävlingen

är nu avklarad och jag är nöjd över hur det har gått. Trots att jag klantade mig lite..
LD
LD:n var bara som en clearround så det var alltså ingen omhoppning. Men jag råkade iaf klanta mig lite, för jag red förbi starten, men det tänkte jag inte på så jag gjorde en volt och korsade alltså mitt spår så jag fick 4 fel. Sedan var jag inte riktigt med och Amir var lite spänd så det blev ett stopp på 2an. Men resten av banan gick super bra.

LC
Det gick verkligen jätte bra. Han lyssnade och var väldigt taggad, och även jag var mer pepp. Så vi blev felfria och rundan räckte till en andra plats. Amir var så duktig :)

Jag lägger in film imorgon. Nu är jag hos Sofia och vi ska bara chilla och peppa morgondagens tävling! pusss/emma

Förlåt förlåt förlåt

God morgon och förlåt för dålig uppdatering!! Jag var rätt upptagen igår så därför blev det inga inlägg, förlåt!

Jag är hos Willy nu och mamma kommer och hämtar mig snart. Idag är det ju hopptävling på hippologum och jag tävlar LD (80cm) och LC (90cm). Jag är taggad till tusen!


Hoppas ni håller tummarna för mig! Jag önskar er en härlig lördag. pusss/emma

sjukt rolig film

Haha. Måste bara bjuda på en super rolig film. Enjoy!

pusss/emma

Sjukhuset

Hej! Nu har jag hunnit vara hemma ett tag sen jag kom hem från sjukhuset, men jag kan ju börja från början med att berätta om min dag.

Jag och Sofia vaknade runt halv elva och då gick hennes pappa och köpte mat åt oss. Jag åt en super god sallad och Sofia åt en kebabtallrik. Mamma hämtade mig vid tolv och då for vi iväg till stallet. Jag red inte idag för Anna har ju Amir på torsdagar, men jag klappade lite på Amir när han stod i hagen och åt hö.

När klockan var runt halv två for vi iväg till sjukhuset. Jag är lite tandläkarrädd så jag frågade mamma flera gånger om hon inte kunde ringa och säga att jag var sjuk.
                    
Men det gick faktiskt jätte bra. Jag kände ingenting och jag behövde inte ens bedövning. Jag hade förväntat mig de värsta när jag igår hade fått höra av de flesta att det gjorde jätte ont! Men icket.

Det tog ungefär en timme, sedan var det bara att fara hem. Och nu har jag bara varit hemma och sett på tv. Ska fortsätta titta på Top Chef nu. pusss/emma

I stan

Hej! Jag är i stan hos Sofia och vi ska springa iväg till affären och köpa ben&jerrys, godaste glassen ever! Sen blir det att se filmen A walk to remember. Jag ska sova här och det blir att ta en skön sovmorgon för jag ska inte till skolan imorgon, jag ska till sjukhuset klockan två!! Rotfyllning buhu.

Men nu ska jag inte låta fia vänta! pusss/emma

Onsdag

Godmorgon! Idag är det onsdag och det betyder ännu en dag i skolan. Jag tar bussen in till stan vid 15.15 och far till Amir. Han ska få komma ut på en lugn tur i skogen.

Bloggar senare! pusss/emma

Jag har

just sett klart senaste avsnittet av ponnyakuten. Älskar programmet!
              Roligt att se, men man lär sig även lite nya saker. 
             
Idag slutade jag ju som sagt 13.40 och skoldagen gick bra. Jag har med mig tyska boken hem, så jag ska försöka plugga ganska mycket idag. Tråkigt, men man måste ju.. Förresten, ni har väl inte glömt bort att ni kan rösta på mig i Sofias tävling? Skulle va super gulligt, hihi :)

Nu ska jag läsa lite bloggar, sedan blir det att plugga och jag ska även försöka svara på alla komentarer sen! pusss/emma

Tisdag

God morgon! Idag är det tisdag och det betyder att jag slutar 13.40, skönt!
Igår snurrade jag ihop håret så att det blev en bulle, sedan sov jag med den och nu är mitt hår helsnurrigt! Jag kan väl inte kalla det direkt lockar, men nåt liknande. Jag hade velat ha en riktigt bra locktång. Jag har en plattång som man även kan göra lockar med, men det är rätt svårt.

snyggt!

Nu måste jag gå till bussen! pusss/emma


Home sweet home

Hej! Jag kom hem för ungefär en timme sedan. Jag ser på tv och väntar på mat. Skolan var väl helt okej, Maria var virrig som vanligt och gav mig först bara G på en geografi uppgift. Hon sa att jag inte fick högre för att jag inte lämnat in ett papper där jag hade jämfört och skrivit källorna, men det hade jag gjort. Hon hade bara tappat bort det. Så hon skulle försöka leta reda på det och sedan skulle jag få veta om jag fått högre än G.

Tog en bild när jag och Amanda hade låst in oss i Freddies bil, haha.

Nu ska jag läsa lite bloggar, sedan ska jag försöka plugga tyska.. pusss/emma

Skolan

Jag har just slutat från näst sista lektionen som var teknik. Jag sitter nu på bilden och Amanda bläddrar i skolkatalogen efter snyggingar som vi kan söka upp på www.hitta.se ;) Om ungefär 20 minuter börjar sista lektionen som är SO med Maria, kul.

Nu ska jag titta i skolkatalogen med Amanda. pusss/emma

back to hell

God morgon! Idag är det måndag och det betyder back to hell, alltså skolan..
Amir ska bara ut och gå idag så jag ser väl ifall mamma vill ta en promenad med honom. Jag har tyska prov på onsdag så jag har massor att plugga. Så det är väl så min kväll kommer se ut, massa plugg!

Vi hörs senare, hoppas ni får en bra dag. pusss/emma


Banhoppning

Idag har jag & Amir varit och bantränat i stora ridhuset. Det gick till ungefär som på tävling. Vi hoppade fram i lilla ridhuset och blev sedan inropade till stora ridhuset. Första gången jag hoppade låg höjden på LC(90cm) och det gick riktigt bra. Efter andra hindret höll jag på ta fel hinder så det blev lite tvärsväng till trean som ni kan se på filmen. Men jag är väldigt nöjd över rundan och Amir kändes jätte fin.

Andra gången jag hoppade så låg höjden på LB (1meter) och det gick också bra. Eller det blev lite knasigt på andra kombinationen och han petade ner femman, men han kändes super fin och lyssnade jätte bra. Jag är väldigt nöjd över båda rundorna och jag taggar tävling nästa helg!!!!



pusss/emma

kom igen nu alla läsare!!!

Jag är med i en tävling hos Sofiansfoto och jag behöver eran hjälp för att vinna. Om ni vill hjälpa mig klickar ni här och röstar på nr 4.
           
                              Det avgör ni! ;)

Nu mina kära läsare ska jag ladda in filmer från idag på datorn och fixa dom så att jag sedan kan lägga upp dom här på bloggen och visa er! pusss/emma



uppe med tuppen

God morgon! Nu är jag vaken, men de flesta av er sover väl fortfarande. Idag är det ju banträning på Hippologum. Det kommer vara ungefär som när det är tävling. Man hoppar fram i lilla ridhuset, sedan hoppar man bana i stora ridhuset (två gånger, valfri höjd). Det filmas när man hoppar sedan, efter man ätit lunch tillsammans, kommer man gå igenom filmen med två hopptränare. Även mamma kommer filma.


Safari & jag. Bilden är från i somras när det var uteträning.

Vi hörs senare! pusss/emma

Lördagkväll

Jag ska snart gå och hämta chips och dipp och sätta mig framför tv;n. Jag har haft en riktig latmask dag idag och varit inne nästan hela dagen om man inte räknar med stallet. Det är verkligen inte varmt ute så då är det faktiskt okej att vara inne.
Det var runt -20 idag, men jag ska väl egentligen inte klaga för jag var in och läste Ewelinas blogg  och hon bor nu i Rovaniemi i Finland och där var det nästan -40, brrrr!


Bjuder på en bild på mig &
Josse :)

Nu ska jag gå och hämta onyttigheter! pusss/emma

Jag lever

Hej! Sorry för att jag inte uppdaterat tidigare. Mamma hämtade mig hos Willy 08.30 och då for vi iväg till stallet. Jag fixade i stallet, sedan for jag, mamma och Janne iväg och gjorde en sak som jag tyvärr inte kan berätta om än. När vi var tillbaka i stallet igen tog jag in fina Amir och gjorde iordning honom. Det blev en ridtur ut i skogen och Amir var pigg och glad, as usual.. Han var rätt lugn i traven, gjorde lite tempoväxlingar, men i galoppen blev han pigg och stark så jag fick göra några halter och fatta ny galopp. Men han blev lite lugnare efter en stund.
Det blev ett ganska lugnt ridpass idag för imorgon är det banträning i stora ridhuset på hippo, kuuul!

Nu ska jag gå och leta reda på filmkameran och sätta den på laddning så att jag förhoppningsvis får några filmer från banträningen imorgon som jag kan lägga upp här ;) Vi hörs senare! pusss/emma

Mot Hörnefors

Nu ska jag börja bege mig mot Hörnefors. Ska först hem till Willy sedan ska vi träffa Amanda och Felicia och även Stefan som kommit från stockholm idag, kulkul!! Vi hörs kanske senare, annars önskar jag er en härlig fredagkväll nu! pusss/emma

Dagens ridtur

Hej! Skoldagen var väl helt okej. På SO:n var rektorn med och kollade hur lektionen gick. Maria var inte som hon brukade, men det förstod man att hon inte skulle vara heller. Hon var alltså snällare och inte lika dryg som hon brukar.
Vi slutade 12.00 idag pga att vi inte hade någon musik lektion. Så vid 12.10 tog jag bussen till stan och Amanda följde med mig till stallet. Jag red på banan och Amanda filmade lite.


Han blev rädd för nånting när jag galopperade så då blev han spänd och gick inte i en stadig form.


Men sen mjuknade han och jag är nöjd över ridpasset. Han var fin :)
Ikväll blir det Hörnefors, men nu ska jag se tv och chilla. pusss/emma

Godmorgon fina läsare

Larmet på mobilen ringde för en stund sedan. Jag ska sminka mig och fixa håret snart. Idag blir det först skolan såklart, slutar vid två. Sedan blir det att fara till Amir. Anna red honom igår, hon ska börja rida honom på torsdagar och jag tror att det kommer bli super bra!

Men jag önskar er en super härlig fredag så hörs vi senare! pusss/emma


ett oönskat samtal

Fick ett oönskat samtal idag, dom från sjukhuset ringde. Jag ska dit nästa torsdag och göra en ROTFYLLNING!!! Jag som är tandläkarrädd, är rädd för att gå när det bara är en koll.

Aja, det som inte dödar det härdar.. Nu säger jag godnatt och jag hoppas ni haft en bra dag! Min har varit toppen! pusss/emma

Min dag i bilder & filmer

Dagen började med bussresa 8.35

När vi kom fram hämtade jag min bräda som söta fia hade ringt och bokat åt mig. Sedan drog vi direkt ut i backen.

Det var bara glada miner från fias sida.

Efter ett tag blev vi hungriga så vi drog till stugan och käkade.

När vi var mätta och belåtna drog vi ut i backen igen.

Jag & Olivia


Bjuder även på lite filmer(& klaga inte, fjärde gången jag åker)




Hade verkligen super roligt med tjejerna idag!<3 pusss/emma

back from backen;)

Hej! Dagen i backen var super rolig! Det var kallt, men gick ändå. Ramlade faktiskt inte en enda gång i liften, och det var nog mest tack vare Sofia som vi klarade oss då jag fortfarande är ganska ostadig. Tror att det var fjärde gången jag åkte snowboard och det gick faktiskt bra. Jag "fuskar" lite ibland och åker lite för mycket slalom istället för att åka som man ska, men jag jobbar på det ;)

Jag lägger in bilder senare som tagits under dagen och även en film! pusss/emma

Moviestar

Filmade en liten filmsnutt idag när jag var ute och red i skogen. Kanske inte speciellt spännande film, men Amir är söt som alltid :)

Nu ska jag gå och kolla så jag har allt till imorgon. Hoppas ni haft en bra dag. pusss/emma

You would not believe your eyes if then million fireflies..

Hej! Jag har varit hurtig och tränat 30 minuter på våran orbitrek och jag ska snart se halv åtta hos mig. Sofia ringde mig för en stund sen, vi har nämligen friluftsdag imorgon och då blir det att dra till Agnäs och åka bräda, blir AWESOME!!!
Om jag nu inte får ont pga mina sår på benen efter skridsko åkningen..
      
Vi hörs senare, nu börjar halv åtta hos mig! pusss/emma

Skolan

Hej! Sitter i skolan och har tyska lektion. Såg på Fokis blogg att hon bakade cupcakes igår. Något sugen man blev! Jag har bakat vanliga muffins förut, men inte cupcakes. Ska dra ihop ett gäng någon dag och baka ;)
                  
                      Tillbaka till plugget nu, hörs senare. pusss/emma

Godmorgon!

Jag sitter och ser på Vakna med the voice och ska snart gå och fixa håret. Om ungefär en kvart så ska jag väl börja gå till bussen. Jag slutar skolan 15.30 idag, men jag drar nog en kvart tidigare för att hinna med bussen till stan. Amir ska få komma ut och röra på sig idag :)
Hoppas ni får en härlig onsdag! pusss/emma

Fet tisdag

Idag är det som ni flesta nog vet fet tisdag.
           Och då är det ju tradition att man ska äta semlor.
                         
Jag är inte så mycket för semlor, men åt en ändå haha. 
Tycker ni om semlor, och har ni ätit någon idag? pusss/emma


Filmpremiär

Idag filmade jag när vi åkte i Freddies epa. Och det blir film premiär på min blogg. Har aldrig lagt upp en egen film tidigare(om man inte räknar med hoppfilmerna), so here you got it. Enjoy!


pusss/emma

glass i stora lass

Heej! Jag sitter nu framför tv;n med laptopen i knät och äter glass. Mums! Vet att det är lite fel årstid, men glass är alltid gott ;)


Idag var det som vanligt skola. Jag hade muntligt nationella prov i svenska idag tillsammans med Amanda. Tror att det gick rätt bra. Sista lektionen hade vi SO och Maria var lika jobbig som vanligt. När vi slutade idag kl 13.40 stötte vi på rektorn vid skåpen och då bestämde jag, Amanda och Viccy och även kanske fler (?) att vi skulle prata med honom om Maria imorgon. 

Idag vilar Amir som vanligt så jag åkte direkt hem.
Jag bjuder på några bilder som jag tagit under dagen.

Jag fick en kortlek av Freddie så när jag åkte buss hem ville jag lägga ut korten och jag hade såklart inget bord så då fick Jacce ställa upp och vara ett.


Jag åkte epa med Jacce, Jesper & Freddie. Fick även prova styra lite ;)


Natural Horsemanship

Hej! Idag har jag varit i skolan och jag har rätt snygga sår på benen efter att ha åkt skridskor, skönt.
Vi fick sluta ca 30-40 minuter tidigare från sista lektionen idag som var SO med Maria.. Hon blev less på oss som vanligt så hon sa åt oss att fara hem.

Mamma var ute och gick med Amir idag så jag åkte direkt hem. Jag hittade en film på youtube som handlar om Horsemanship Horsemanship är namnet för tekniken att förstå hästars naturliga beteenden och signalsystem och sedan praktisera detta i relationen med den egna hästen.



När jag hade Safari gjorde jag lite olika övningar med honom. Jag hade honom lös på banan och ställde upp en slalom bana med koner och la ut bommar. När jag gick/sprang slalom banan följde han efter, samma när vi skulle över bommarna. Stannade jag, stannade han direkt. Om jag sprang så travade eller galopperade han bredvid mig. Safari var riktigt duktig på horsemanship och Tomas som hade sett oss från fönstret var riktigt imponerad och ville att jag skulle ta hans travhästar och prova, haha. Men det skulle nog inte varit riktigt lika lätt som med Safari för hans gamla ägare Sandra hade tränat väldigt mycket horsemanship med honom så han förstod väldigt bra och visste vad han skulle göra.

Nu vet inte jag hur mycket horsemanship Amir är tränad, men jag ska prova lite med honom någon dag. Ska bli roligt att se om han förstår :)
Jag lägger in bilder senare som jag tagit under dagen. pusss/emma

Hoppträningen

Go kväll! Hoppträningen gick finfint. Började med att hoppa fram på ett räcke och efter att ha gjort det några gånger började vi hoppa bana. Hoppade först en bana som låg på 70-80cm. Gick sådär då det var väldigt mycket titthinder med så det blev ett stopp på ett vattenhinder. Men då jag hoppade banan en gång till och höjden var 1m flöt det på hur bra som helst. Så det kändes jätte bra :)

Vi hopptränar ju i lilla ridhuset, men innan träningen började var jag och skrittade runt i stora ridhuset så Amir skulle få titta lite. Han har bara varit där 2 gånger tidigare och nästa helg är det banhoppning där och helgen efter de är det ju hemmatävlingen.

Jag passade på att ta lite kort i ridhuset på sötnosen!



Men som sagt, träningen gick helt okej och jag är nöjd :)
Hoppas ni har haft en härlig dag och vilat upp er ordentligt, för imorgon drar ju skolan/jobben igång igen, tyvärr. Jag ska nog sova nu då jag bara sov 3 timmar inatt. pusss & godnatt/emma

Alla hjärtans dag

Tjoho! Idag är det alla hjärtans dag och vädret är strålande + att det är hoppträning ikväll. Det kan inte bli mycket bättre!

Jag sov hos Willy inatt. Har sovit 3 timmar. Somnade vid 06.00 och vaknade runt 09.00. Men jag är inte speciellt trött ändå, kommer väl bli det ikväll..
Vid halv tre blir det att fara till stallet och packa iordning. Ska även fara förbi nattöppet och köpa en sallad.

Jag önskar alla en super mysig alla hjärtans dag! pusss/emma

Vissa lyckas med allt

Haha är bara tvungen att bjuda på två bilder från igår när vi var ute och åkte bil.
Jonte fick för sig att backa in i en snödriva och då lyckades han såklart fastna där..

När han märkte att vi satt fast så började han asgarva. Jag mickis och fia kunde inte låta bli att garva så där satt vi fast, men vi var lika glada ändå.

Men sen var det bara för Jonte att ta fram spaden och börja skotta. Jake fick komma och hjälpa till att dra loss, sedan var det bara att tuta & köra igen ;)

Haha ojojoj, ni ska bara veta hur härliga dessa människor är! pusss/emma

Sunny saturday

God dag! Hoppas ni fått en bra start på dagen, min har varit toppen så här långt. Mamma hämtade mig hos fia på morgonen och då for jag till stallet och red ut i skogen. Amir var pigg och glad och var till en början lugn i galoppen, men sen blev han rätt stark och ville öka. Så jag fick kämpa på ett tag innan han tillslut lugnade ner sig.
Vädret är super härligt idag så det var mys att rida, men bra väder har även sina nackdelar för då är det massa folk ute och går och kan även ha med sig hundar och då blir Amir spänd och kan inte slappna av. Idag var just en sån dag då vi stötte på massa folk så Amir blev stirrig och spänd. Så han hade kunnat gå bättre idag än vad han gjorde. 


Men han var iaf lika söt som vanligt =)
Imorgon är det hoppträning, det är taggat! Vad händer för er idag? pusss/emma

Fredagkväll

Jag och Sofia har just kommit in efter att ha varit ute och åkt bil med Jonte & Mickiz. Lika roligt som vanligt ;) Jag och Fia började se filmen Kenny Begins och ska nu fortsätta se den.
Roligt klipp ur filmen


Hoppas ni haft en härlig fredag! pusss/emma

Hos Fia

Hej alla! Jag är hos Sofia och vi ska snart dra till stallet. Jag ska rida fias ponny Ramiiro, blir kul. Red Amir på banan idag och det gick bra. Han blev lite seg, men han tycker ju inte dressyr är det roligaste så... Vädret var iaf superhärligt, soligt och varmt!


Bjuder på en bild från tidigare i veckan då jag var busig och
hoppade i Freddies bil.

Men nu blir det stallet! pusss/emma

Bad update

Hej allihopa!
Vet att jag är dålig på uppdatera under dagen, men ibland har jag inte tillgång till en dator förrän på kvällen. Jag kom iaf hem från Willy för ett tag sen. Vi laddade hem lite tonårsfilmer och idag såg vi Säg att du älskar mig
                                    
Nationella provet i svenska kändes rätt bra. Skrivandet flöt på ganska bra och det var inte speciellt svårt. Efter provet var det lunch, men åt inget pga att jag proppat i mig kladdkaka och godis! Efter lunch var det engelska, NO och sist matte. Vi slutade 15.30 idag.
En jätte duktig tjej som heter Anna red ut på Amir idag tillsammans med Maggan & Andy. Hon sa att det gått bara bra.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan blir det att titta på tv innan jag ska sova. Hoppas ni haft en super dag! pusss/emma

Dagens outfit

var dessa kläder:

Tunika -
Vet inte vart den är ifrån då jag fått den av Sofia
Leggings - Gina Tricot
Skor - Stadium
Gitarrhalsband - Vet inte vart den är ifrån då jag fått den av Sofia

Imorgon direkt på morgonen väntar ett 3timmar långt prov, nationella svenska. Därför har jag nu laddat upp med lite go saker ;) Jag och Amanda bestämde oss i skolan för att dela på en kladdkaka imorgon och då när jag var på affären för att handla så stötte jag på henne, som man säger, världen är bra liten;) Då bestämde vi oss iaf för att jag skulle stå för kladdkakan och hon för godis och så ska vi dela på det imorgon. Blir även att ta med dricka.
Fläskigt värre, jag vet, men man måste ju orka med provet ;)

Något som också förbättrar mina chanser för att provet ska gå bra är några timmars sömn. Så jag ska försöka sova snart.
Hoppas ni haft en bra dag! Godnatt/emma

Dagarna flyger iväg

Dagen är nästan slut och imorgon är det torsdag!
Jag tycker dagarna har flygit iväg denna veckan.
Skoldagen började med slöjd. Sedan hade vi massa tråkiga lektioner, men sista lektionen som var arbetspass behövde vi bara bestämma klasströjorna. Egentligen slutar vi 15.30 idag, men vi fick sluta en halvtimme tidigare så mamma hämtade mig vid 15.00 idag och då åkte jag till stallet och red ut. Det var en pigg Amir som fick komma ut i skogen. Jag lät honom trava en bit och gjorde lite skänkelvikningar, öppna/sluta, halter, backa, tempoväxlingar. Alltså lite lydnadsövningar.  

När jag nästan var tillbaka i stallet kom en travhäst springande bakom så Amir tvärskuttade till. Jag hade långa tyglar så jag skyndade mig att korta upp och gå in på sidan för att släppa förbi dom. Innan Amir fick börja gå igen gjorde jag halt och när jag skulle backa honom lite blev han taggad och stegrade. Haha busponny  :)

Jag fick ett par nya ridhandskar av mamma idag. Lite för kalla för att använda nu, men man fick super bra grepp!
170:- Pegasus Hästshop

Men det var inte bara jag som fick nånting idag. Även Amir fick en liten present ;) Han fick en ny slicksten som luktar mint och smakar ganska sött (hihi jag smakade lite)

Amir tyckte väldigt mycket om den =)

Ska fortsätta se Halv åtta hos mig nu. pusss/emma


I slutet av månaden

är det inte bara Hemmatävling, det är första tävlingen i år och det är även min och Amirs första riktiga hopptävling tillsammans. Och det blir att börja smått och tävla klasserna LD, LC, LC.

Jag taggar! Hoppas bara att det går bra också, men han
är ju en riktig guldklimp så det fixar vi förhoppningsvis.

Nu ska jag borsta tänderna och se tv, sedan blir det att sova. Godnatt/emma


Agria

Agria utrustning är nåt jag tycker är riktigt snyggt. Jag fick nyss ett par benlindor av mamma<3Förutom att jag nu har benlindor så har jag ju massor av andra Agria grejer, t.ex -


*Luva

*Täcke

*Fleecetäcke

*Schabrak(syns dåligt) 2 blåa, 1 vitt.

*T-shirt

*Tröja


*Väst
Jag orkar inte tänka efter om det är fler grejer för nu börjar Halv åtta hos mig! pusss/emma

Tisdag

Hej! Jag har har hunnit vara hemma ett tag nu. Slutade skolan 13.40, riktigt skönt. På morgonen hade vi nationella prov i svenska och det gick väl sådär. Hann med allt förutom sista uppgiften, så det kändes surt.. Men jag hoppas att det jag hann skriva räcker för ett bra betyg.

En sak som inte händer varje dag är att Viccy färgar håret på Jacob, men just idag var en sån dag.

Han färgade brunt. Han hade en annan brunfärg tidigare, men denna blev perfekt.


Amir vilar idag så jag åkte direkt hem. Hemma har jag inte gjort mycket alls.
Gjorde lite varmchoklad med grädde + mackor, mums :)
Nu ska jag titta runt på lite bloggar och fortsätta titta på top model. pusss/emma

walking the green mile

Hej alla! Jag är hos Willy och vi har just sett klart The green mile.
Bra, men sorglig film. Idag har jag inte varit nånting i stallet för mamma var ute och gick med Amir. Så efter skolan, som slutade halv fyra, drog jag direkt hem till Willy.

Imorgon har vi nationella prov i svenska, direkt på morgonen. Inte taggat!
Aja, hoppas ni fått en bra start på veckan. pusss/emma

Hoppträningen

Go kväll! Jag kom ur duschen för ett tag sen. Kom hem från hoppträningen runt 22.00.
Träningen gick riktigt bra. Vi började med att hoppa en trippel, räcke med vattenmatta, kombination. Sen hoppade vi bana och då var även linjer och bågar med. Vi hoppade banan en gång, sen fick man hoppa högre om man ville och då hoppade jag en bana på 1m. Det gick bra, men jag tog om kombinationen en gång för jag kom lite knasigt på den första gången. Han kunde vara lite tittig på vissa hinder för det var rätt mycket titthinder med, men det var bara att driva på så gick det fint :)
Det sista vi gjorde var att hoppa tre hinder och då skulle det vara omhoppningssvängar så man hoppade som ett S. Det gick superbra så jag behövde bara göra det en gång sen travade jag av.

Det jag skulle träna på var att titta rakt fram över hindret. Annars tyckte Frida att det såg jättebra ut.

Söta Amir som stod och väntade på att få åka iväg och träna.

  


Haha, jag och mamma satt och dunkade gamla svenska låtar i bilen.
Bla Sommaren i City;)

Hoppas ni haft en härlig helg och vilat upp er, för imorgon som ni vet så börjar ju skolan/jobben igen. Imorgon blir det upp tidigt så jag ska nog ta och sova nu. God natt!/emma

Superhärlig söndag

Godmorgon! Blir bättre att skriva God dag! Jag blev nyss väckt av mamma. Lika bra det för ute är det ju strålande väder! Det är så himla mysigt att vakna och se att det är soligt ute. Regnar det blir man bara less och har inte lust att göra nånting.



Tog lite bilder just for you guys!
Nu ska jag snart gå och äta frunch, sedan senare idag är det ju hoppträning! Kul kul :)
Hoppas ni får en superhärlig söndag! pusss/emma


Nattinlägg

Godkväll! Eller jag kanske ska skriva Godnatt?

Iaf, tänkte bjuda på lite bilder från stallet idag. Skrev ju tidigare idag att Amir fått ett nytt schabrak och här har ni det:


Visst var det ganska snyggt?;) Han fick även ha agrialändtäcket+luvan idag.

Hihi, sötnosen!

Aja, nu ska jag väl fortsätta titta runt lite på olika bloggar, sedan blir det att titta på tv och tillsist sova. Hoppas ni haft en härlig lördag! pusss/emma


Mätt&belåten

Jag har just ätit middag, kött och potatis. mums!
Bra lördagsmat om ni frågar mig;)
Jag håller fortfarande på med SO:n, men har inte mycket kvar nu. Satt ju uppe halva natten och höll på med att renskriva, men jag har fortfarande kvar lite att skriva och renskriva. Kommer kännas riktigt skönt när allt är klart!


Bjuder på en söt bild på en fyraårig Safari :)

Ridturen gick helt okej idag. Blev alla gångarter. Han lyssnade rätt bra, men kunde bli lite stark ibland. Red ca 45 minuter och då var både han och jag nöjd. Tog lite fina bilder på honom som jag ska lägga ut sen. Han fick ett nytt Agriatäcke idag + ett grått schabrak. Ska visa er sen, riktigt snyggt ;)
Nu ska jag skriva klart SO:n, sedan blir det troligtvis att dra till Hörnefors. pusss/emma


Lördag

God morgon! Jag är uppe rätt tidigt. Mamma väckte mig för vi ska fara till stallet snart så nu håller jag på fika och göra mig klar. Amir ska få komma ut i skogen idag, blir väl vanlig ridning, mjukgörande övningar. För imorgon är det ju hoppträning. Kulkul!! :)
Vi hörs senare! pusss/emma

Grymt less

Klockan är 03.00 och jag är något less. Har renskrivit SO:n, men jag har mer att renskriva + mer information att skriva på uppgiften. Så jag är inte klar än!
Kommer se ut såhär innan jag är klar!

Men det får jag sikta på imorgon, orkar verkligen inte plugga mer.
Nu kallar John Blund så jag tackar för mig och säger Godnatt! pusss/emma

Fredagkväll

Gokväll! Vad gör ni ikväll?
Själv håller jag på med SO:n , fortfarande!!! Är riktigt less, men jag är nog klar snart. Jag åt nyss ett granatäpple. Rekomenderar inte denna frukt om du har bråttom! Väldigt pillrigt att äta när man ska försöka fiska upp de små kärnorna. Men smaken är helt okej, inte den godaste frukt jag ätit, men helt okej.

Jag har egentligen inte gjort nåt speciellt idag. Har mest suttit vid datorn och lyssnat på musik, chattat och jobbat på med SO:n. Så har min dag sett ut. Hoppas eran varit lite mer händelserik och inte lika tråkig som min. Fast det är ju klart, sällan man har kul när man är sjuk.

Jag och mamma pratar om bilden ovan:
Jag- Haha fin bild va? Killarna är bara liite längre än mig.
Mamma- Jaha!! Står du upp?!

Hoppas ni har en härlig kväll! pusss/emma

Äntligen fredag

Hej allihopa! Super skönt med fredag!
Jag är hemma från skolan idag. Jag gör inget speciellt, ska försöka göra klart SO:n idag. Men det är lite svårt att komma igång med den för jag har fastnat för ett program som heter Ponny Akuten! Det är ett program där personer som har problemponnyer får komma hem till en kille som heter Tobbe Larsson och han hjälper dom med problemen.

Haha, tyckte de var en passande bild på mig & Safari!


Jag ser på svt play, här har ni länken ifall ni också vill titta >
http://svtplay.se/v/1841975/ponnyakuten/del_1_av_16?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,1869439/sb,p122052,1,f,-1

Nu ska jag fortsätta titta. Hoppas ni får en härlig fredag! pusss/emma

Sjuk, på riktigt!

Jag pratar med pappa om morgondagens skoldag, då Carl börjar misstänka att jag är hemma av andra anledningar..


pluggish

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er. Med mig är det lite sämre. Är förkyld och har feber, men jag har ändå varit i skolan idag. Jag slutade tidigt för att jag skulle till sjukhuset och röntga munnen. Så jag tog bussen in till stan vid 12.10 och gick runt ett tag på stan. Mamma hämtade mig och runt 14.00 var vi på sjukhuset och vi fick komma in direkt.
Började med att jag fick bita på en plastgrej medan dom tog kort. Sedan fick jag gå till väntrummet. Efter ett tag hämtade dom mig igen och då fick jag sitta i värsta high tech stolen. Där spändes jag typ fast (?!) och en sak snurrade runt mitt huvud för att röntga. Mamma fick sitta där inne om hon ville, men hon var tvungen att gå ut för jag kunde inte låta bli att garva om hon satt där.

Men när röntgen var klar fick jag gå till väntrummet igen. Efter en stund kom en läkare och hämtade mig. Han sa att allt såg bra ut förutom en tand som jag slog av för flera år sedan. Den hade tydligen dött så nu måste jag göra en rotfyllning, yaaay....

Efter sjukhuset drog jag förbi på subway och köpte en macka sedan vidare till stallet. Fikade och busade lite med hundarna som höll mig sällskap i fikarummet. När mackan var uppäten gjorde jag iordning Amir och red ut i skogen. Han gick riktigt bra idag. Han blev lite pigg i galoppen, men lugnade ner sig rätt bra. Gick i väldigt trevlig form. Gjorde lite halter, öppna/sluta, skänkelvikning, och han lyssnade bra.

Det är vad jag har gjort tidigare idag. Nu sitter jag här framför datorn och förutom bloggen så håller jag på med SO. God damn it vad tråkigt det är, men det måste ju göras och jag måste fortsätta med det nu. pusss/emma

Onsdagen drar sig mot sitt slut

.. så jag får väl börja med att säga God Kväll!
Jag har jobbat på med SO:n, men har fortfarande kvar jobb att göra. Men det fortsätter jag med imorgon! :)

För ett tag sen kom pappa med en kopp varmvatten och citron. Han har tänkt "rena sig" och tycker att jag också ska prova. Då ska man t.ex. inte äta rött kött, inga mjölkprodukter, inte dricka kolsyrade drycker, ingen alkohol, inte röka(inte för att någon av oss gör det) mm.. Men jag får se hur länge "renandet" kommer hålla på. Alltid när pappa hör sånt som ska vara bra för kroppen så ska han prova, men det brukar dock inte hålla i sig så länge.
Men denna gång kanske blir ett undantag?;) får väl bara vänta och se.

Jag kommer nog inte hålla mig till "renandet", skulle vara svårt att leva utan 
                                                    coca cola<3
                                   
                            Hoppas ni haft en bra dag! Godnatt/emma

yumyum!

Jag lyssnar på musik och kollar runt på bloggar, men jag ska snart ta och sätta igång med SO läxa. Drygt, men det måste ju göras.. Efter skolan idag tog jag bussen till stan. Mamma hämtade upp mig vid busshållplatsen, as usual. I stallet hjälpte mamma mig att göra iordning Amir och sedan red jag ut i skogen. Lät honom jogga på idag. Han var pigg, men höll sig ändå i skinnet. Gjorde lite halter/skänkelvikning och jag tycker han gick bra idag, mjuk och fin, bra form.

Efter stallet drog jag och mamma på ICA och handlade. Jag tjatade till mig en Frödingekladdkaka, blåbärskaka, sprutgrädde och tuggummin. Jag har hunnit ta en bit kladdkaka, so yummie!
                      
Jag märker att SO:n får vänta lite för snart börjar Halv åtta hos mig!! pusss/emma


Sista lektionen

Hej! Jag sitter i datasalen och har NO lektion. Det är sista lektionen, slutar 13.30. Sedan blir det att vänta på bussen in till stan som går ca 14.15. Chillar väl med kompisarna medan jag väntar. 

Hoppas ni får en härlig onsdag
! pussss/emma

Owl city

Jag har verkligen fastnat för Owl City's låtar.
Låtarna är skrivna av Adam Young, 23 år. Adam har sjukdomen Insomnia, han kan inte sova. Så på nätterna satt han i källaren och skrev låtar. Han började lägga upp låtarna på MySpace och de fick snabbt mycket uppmärksamhet. Nu har han släppt tre skivor och låten Fireflies har legat högt på topplistorna.

Några personliga favoriter:

Fireflies



Vanilla Twilight


The Saltwater Room


Enjoy! pusss/emma

Godmorgon!

God morgon alla läsare! Hoppas ni sovit gott.
Om några minuter ska jag gå ut och vänta på bussen. Idag går jag till 13.40, skönt!  Efter skolan blir det att fara  till hästen och rida ut i skogen.

Men vi hörs senare. Hoppas ni får en bra dag! pusss/emma


Lyser med min glans som ingen trodde fanns

Hej! Lovade ju att jag skulle lägga ut bilder från DS träningen. Hade tänkt lägga ut tidigare, men då funkade det inte. Vissa bilder blev rätt mörka, men jag bjuder på den bästa bilden :)

Aint he the cutest ever?!
Nu ska jag bänka mig framför tv:n. Klockan är halv åtta och det betyder ju såklart Halv åtta hos mig som går på tv4. Efter programmet blir det att jobba med SO. Hoppas ni gör något trevligare än SO ikväll! pusss/emma

Datasalen

Hejhej! Hälsningar från datasalen :)
Har SO och sitter och jobbar på datorn. Går till halv 4 idag, enda långdagen denna vecka är idag. Kan berätta senare varför jag slutar tidigt de andra dagarna. Men nu ska jag söka lite information om i-land och u-land. Och även fortsätta lyssna på låtarna som Owl City gjort. Awesome!

Hörs senare! pusss/emma

RSS 2.0